EBT:n talvileiri Kisakalliossa

6.2.2012

Vuosittain järjestettävä EBT:n talvileiri 2012 pidettiin ensimmäistä kertaa Lohjan Kisakalliossa 3.-5.2

Leiri keräsi laajan osanoton C-junioreista nuorempiin -03 syntyneisiin junioreihin. Tunnelmat leirillä olivat hyvät.

Leiriohjelmaan kuului laji- ja tukitreenejä. Tukitreenejä pidettiin tennishallissa Martti Iivosen johdolla ja treenejä vedettiin omien valmentajien komennuksessa.

Tennishalliin oli tuotu koripallotelineet, joka toimi harjoituspaikkana nuoremmille junioreille. Martti oli ohjaamassa paikalla havaintomotoriikka harjoituksia. Lisäksi juoksuradalla tehtiin paljon nopeus- ja ketteryysharjoitteita. Myös koripallo oli välillä mukana harjotteissa. Lauantaina leiriläiset pääsitvät testaamaan volttimontun, jossa nähtiin huimapäisiä temppuja ja loistavaa vartalonhallintaa.
Lajitreeneissä käyttin läpi jokaisen joukkueen pelillisiä asioita, mutta harjoituksiin mahtui myös runsaasti yksilötaito-harjotteita.

Ruokailun merkitys tuli selväksi pelaajille, kun puhti meinasi loppua kesken treenien lauantaina.  Sunnuntain turnauspeleissä nähtiin tiukkaa taistelua ja hyvää asennetta. Erityisesti C-poikien ja C- tyttöjen välinen peli olivat  taistelua alusta loppuun ja toimi hyvänä harjoitusotteluna tulevana viikonloppuna pelattavaa.C- tyttöjen SM- sarjaa  varten.

Leirin päätteeksi joukkueiden valmentajat jakoivat EBT- palloreput sekä kisakallion T- paidan tsempparipelaajille. Tsemppari palkinnon sai mm. kovasta yrittämisestä treeneissä, hyvästä käytöksestä ja muiden huomioon ottamisesta ja valmentajien ohjeiden kuuntelusta. 

Pojat 02 palkittiin seuraavat pelaajat:

Pojat saivat itse äänestää jokainen henk.koht. pelaaja, joka on käyttäytunyt parhaiten treeneissä ja muuna aikana sekä harjoitellut hyvin. T- paitapalkinto meni joukkueen kapteenille Teemu Hakkaraiselle.

Leiritsemppari reppu meni myös samoilla perusteilla tsemppauksen lisäksi Veeti Säilälle.
Repun olisi voinut saada useampi tällä kertaa koska meillä oli yllättävän hyviä suorittajia monia.

Ruokaa kehuivat sekä valmentajat että pelaajat. Pelaajien lempiruuaksi selvisi kyselytutkimuksen perusteella spaghetti bolognese. Myös ruokalan kahvio oli pelaajien käytössä lauantai-iltana ja sunnuntaina ennen lähtöä. Vadelmalimonadi, karkkipussit ja sipsit tekivät kauppansa liiankin hyvin. Kahviossa olisi ollut tarjolla makeisten lisäksi mm. ruisleipää ja hedelmiä, mutta jostain syystä niiden menekki jäi hyvin pieneksi.

Sunnuntaina kotiin lähti väsyneitä, mutta tyytyväisiä nuoria koripallolupauksia.
Hauskinta leirillä pelaajien mielstä oli 1) vapaa-aika joukkue- ja seurakavereiden kanssa 2) turnauspelit ja 3) voltimonttu 4) tsemppareiden palkitseminen.