Puheenjohtajan tervehdys

9.2.2012

Hyvä EBT:läinen,

Kevätkausi on lähtenyt seurassamme reippaasti liikkeelle. Nuorempien junioreiden Talvileiri päättyi juuri ja haluankin kiittää kaikkia osallistuneita hienoista järjestelyistä ja osallistumisesta! Kaikkiaan noin 130 EBT:n junnua ja 18 valmentajaa sekä 12 huoltajaa miehitti Lohjan Kisakallion viime viikonvaihteessa. Leirillä harjoiteltiin paljon ja kehitettiin taitoja, pelattiin leiripelejä ja vietettiin mukavaa yhdessäoloa.

 Leirin aikana paikalla olleita valmentajia ja huoltajia tiedotettiin EBT:n uudesta valmennuspäälliköstä, Pekka Salmisesta. Pekka on valmentanut EBT:ssä kuluvalla kaudella vanhempien junnujemme kehitysryhmiä ja tule jatkamaan siinä tehtävässä kuten tähänkin asti.  EBT:n valmennuspäällikkönä Pekka Salminen aloittaa huhtikuussa, Topon miesten Korisliigakauden päättymisen jälkeen.  Pekka toimii jatkossa seuramme valmentajien esimiehenä, vastaa valmennusresursseista, valmennuksen yleisistä linjoista sekä seuramme arvojen toteutumisesta arjen valmennustyössä. Toivotan Pekan yhtenä suomalaisen koripallon huippuvaikuttajista tervetulleeksi nyt myös seuramme päivittäiseen toimintaan!

 Juniorijoukkueemme ovat menestyneet lupaavasti käynnissä olevissa sarjapeleissä. Ricoh-turnauksessa osanottomme oli runsasta ja myös siellä pärjäsimme mainiosti. Parhaimmat onnittelut kaikille pelaajillemme ja valmentajille hyvistä saavutuksista ja kovasta tsempistä jo tässä vaiheessa kautta! Ja onnittelut myös niille pelaajille, jotka ovat edenneet maajoukkueleireille ja itse maajoukkueisiin.

 Myös aikuisjoukkueiden puolella tapahtuu. Miesten edustusjoukkueemme tavoittelee tosissaan paikkaa 1-divisioonan nousukarsintoihin. Miehet ovat hyvissä asemissa sarjataulukossa ja kotikatsomon reipas tuki antaa toivottavasti vielä lisää energiaa joukkueelle. Onnea Leonille ja vahvalle porukallemme taistelussa kohti nousukarsintoja!

 Seuramme on tehnyt päätöksen keskittyä naiskoripallossa oman edustusjoukkueen rakentamiseen. Tulemme panostamaan EBT:n naisten edustusjoukkueeseen, vahvistamaan sen valmennusta ja tarjoamaan juniorivuodet päättäville EBT:n tytöille kiinnostavan mahdollisuuden jatkaa koripalloa omassa seurassa korkealla sarjatasolla.

 Olemme lähettäneet valmentajapalaute- kyselyn to 9.2.2012. Pyydän jokaista seuramme jäsentä tutustumaan vastausohjeisiin ja antamaan panoksensa tutkimuksen hyväksi. Mittaus toimii palautetyökaluna kaikille seuramme valmentajille. Keräämme tietoa jokaisesta joukkueympäristöstä ja jokaisesta valmentajasta systemaattisella ja jatkuvalla tavalla. Tulokset käsitellään valmentajien ja heidän esimiehensä välisissä keskusteluissa. Tavoitteenamme on tarjota tulevaisuudessa yhä laadukkaampaa ja pelaajalähtöisempää valmennusta ikäluokasta ja harrastuksen tasosta riippumatta. Tutkimus on luonnollisesti luottamuksellinen jokaisen vastaajan osalta. Kiitos jo etukäteen kaikille vastaajille arvokkaasta panoksestanne!

 EHBT-turnaus järjestetään tänä vuonna jo viidettätoista kertaa. Turnaus on EBT:n ja Tapiolan Hongan yhdessä järjestämä. Peleistä valtaosa pelataan Tapiolan urheilupuiston alueella, mutta monia otteluita käydään myös muualla Espoossa. Osallistuvia joukkueita on näillä näkymin noin 300. EBT:llä on tänä vuonna turnauksen järjestelyorganisaatiossa aiempaa merkittävästi suuremmat resurssit. Turnauksen valmistelutyöt ovat jo hyvässä vauhdissa ja tavoitteenamme on ottaa edistysaskelia taustaorganisaatioiden töiden selkeyteen, informoinnin aikaistamiseen ja yleiseen jämptiyteen. Tehdään turnauksesta yhdessä tähän asti paras ja toimivin!

Toivotan kaikille hyvää ja menestyksekästä alkavaa kevättä koripallon parissa! 

 

Peter Åhman
hallituksen puheenjohtaja
Espoo Basket Team