Susanna Rinta tekee paluun Espoo Teamiin ja naisten SM-sarjaan

29.2.2012

Espoo Teamissä peliuransa kaudella 2009-2010 SM-pronssiin päättänyt Susanna Rinta tekee paluun Espoo Teamiin. Äitiyslomalta palaava Susanna on pelannut alkukauden naisten 2.divisioonassa Panttereiden joukkueessa ja on nyt harjoitellut muutaman viikon Espoo Teamin mukana.

Susanna Rinnalla on takana mittava ura naisten mestaruussarjassa sekä naisten maajoukkueessa. Susi paitaan Susanna on pukeutunut kaiken kaikkiaan 98 kertaa. Näistä naisten maajoukkue-edustuksia on 88.

- Huomasin kauden mittaan, että pelihaluja on vielä jäljellä. Kävin Espoo Teamin harjoituksissa ja tämän jälkeen päätös pelaamisesta syntyi siinä ohessa. Paluuta helpotti tuttu ympäristö ja tutut pelikaverit. Odotan innolla ja hieman jännittyneenä ensimmäistä pääsarjaotteluani pitkän tauon jälkeen, Susanna Rinta kommentoi.

- Saamme Susannan paluun myötä joukkueeseemme rutkasti lisää kokemusta. Huippukunnon saavuttaminen ottaa varmasti oman aikansa. Pidän paluuta kuitenkin positiivisena asiana koko joukkueelle. Näin kokeneen pelaajan paluu pääsarjatasolle on mielestäni hyvä asia koko sarjalle, tokaisee Espoo Teamin päävalmentaja Mikko Larkas

Tositoimissa Susanna nähdään ensi viikonloppuna kun voittoisan Forssa ottelun jälkeen Espoo Team jatkaa pelejään tuplakierroksen merkeissä. Lauantaina Tiimi matkaa Keravan Energia Teamin vieraaksi Killan koulun hornankattilaan.

Joukkueet lähtevät peliin hyvin erilaisista lähtökohdista. Kerava on ottanut naisten SM-sarjassa yhden voiton, Tiimin voittaessa samasta määrästä 9 peliä. Energia Teamin aliarviointiin ei kuitenkaan ole varaa, sillä sarjataulukon pohjalta löytyvä vastustaja kiusasi edellisessä kamppailussaan sarjajohtajaa 20 minuutin ajan.

Mikäli Espoo Team mielii voittoa lauantain pelistä, tulee heidän pysäyttää hurjaan vireeseen yltynyt Centhya Hart. Amerikkalainen on viimeisessä viidessä pelissään takonut taululle keskimäärin 18.4 pistettä ja hakenut 16.4 levypalloa. Myös Sanna Helenius on kovan luokan tekijä. Helenius on kauden aikana kirjannut tehoikseen 12.9 pistettä ja 3.6 levypalloa. Loukkaantumisten taituttua Espoo Team pelannee täydellä kokoonpanolla. Espoo Team vastaa Keravan kaksikon tehoihin tasaisuudellaan. Espoo rosterista löytyy peräti 6 pelaajaa joiden pistekeskiarvo ylittää 10 pisteen rajan.

Äänekoski saapuu sunnuntaina Tapiolaan

Tuplakierros jatkuu Äänekosken kohtaamisella. Huimalta löytyy joukkueestaan kokemusta vaikka muille jakaa. Sanna Jämsen pelaa jälleen erinomaista kautta ja neljän amerikkalaisen pumppua johtaa useita vuosia sarjaa dominoinut Kenya Robinson. Huima on ollut Espoo Teamille tällä kaudella ylitsepääsemätön este. Tiukat taistot ovat kääntyneet äänekoskelaisten eduksi kerta toisensa jälkeen. Nyt kaivataankin kotiyleisön raivoisa kannustus, että avausvoitto Huimasta jäisi Espooseen.

Sunnuntain kotiotteluun on vapaapääsy. Nähdään peleissä!