Espoo Team ja SM-sarjan pistekuningatar Niina Laaksonen tähyävät välieräpaikkaa

21.3.2012

Naisten koripallon SM-runkosarjassa nähtiin ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen suomalainen pistekärki, kun Espoo Teamin Niina Laaksonen mätti palloa sukkaan 17,8 pisteen keskiarvolla. Edellinen pistetilaston kärjessä nähty suomalainen oli Pussihukkien Heli Roukanoja kaudella 2005/06.

185-senttinen, 27-vuotias Helsingin NMKY kasvatti Laaksonen kuului runkosarjakauden todellisten tehopelaajien joukkoon, sillä 17,8 pisteensä lisäksi hän sijoittui levypallotilaston neljänneksi (11,1), oli sarjan kolmanneksi tarkin kahden pisteen heittäjä (54,6%) sekä tehotilaston toinen (21,5).

Laaksonen on kerännyt aiemminkin SM-sarjassa tunnustusta mm. vuoden tulokkaana (2002) sekä arvokkaimpana pelaajana (2008, 2010). Hänen lisäkseen sarjan kymmenen parhaan korintekijän listalle mahtui kolme suomalaista, joista Espoo Teamin Laura Wilson oli sijalla 4.
Espoo Teamin alkukausi oli loukkaantumisten sävyttämä ja erittäin vaikea. Vaikeudet on nyt kuitenkin taakse jäänyttä aikaa ja viimeiset ottelut Team on pelannut kovalla sykkeellä päättäen runkosarjan iloiseen voittoon sarjakakkosesta Pelikarhuista.

- Rikkinäinen alkukausi saattaa vielä kääntyä meille voitoksi, sillä nuoret pelaajat ovat joutuneet kauden mittaan tuuraamaan loukkaantuneita avainpelaajia ja nyt heillä on kokemusta tiukoista paikoista. Jos ottelusarjat venyvät pitkiksi, emme ole viisikon varassa - vaihtoehtoja löytyy penkiltä, toteaa päävalmentaja Mikko Larkas.

Espoo Teamin Runkosarjan sijoitus oli viides ja näin vastustajaksi puolivälieriin tuli neljänneksi sijoittunut Forssan Alku. Puolivälieräsarja alkaa tänään keskiviikkona 21.3 Forssassa ja perjantaina 23.3 joukkueet kohtaavat Espoossa, jolloin sarja on ensimmäistä kertaa katkolla. Mahdollinen kolmas ratkaiseva peli pelataan sunnuntaina 25.3 Forssassa.

- Ottelusarjasta tulee tasainen taisto, mutta Jenni Muurisen ja Susanna Rinnan myötä saimme joukkueeseen rutkasti kokemusta pudotuspeleistä. Myös viimeaikojen hyvät pelit ja joukkueessa vallitseva tekemisen meininki ovat vakuuttaneet minut joukkueen iskukyvystä Forssan Alkua vastaan, kertoo Larkas.

Espoo Team - Forssan Alku 2.puolivälierä perjantai 23.3 klo 19:00 Tapiolan urheiluhalli.