B-tytöt tyhjensivät pokaalipöydän Espanjassa, A-tytöt hienosti hopealle (päivitetty 16.4)

13.4.2012

EBT:n B-tytöt osallistuivat pääsiäisenä kahdella joukkueella 27. Tomas Sola Trophy turnaukseen, Malgrat de Marissa, Barcelonan tuntumassa. Joukkueita BT-sarjassa oli 12, seitsemästä eri maasta. Turnauksen yleinen taso ei vakuuttanut. Mm. peleissä oli yksi tuomari ja yksi toimitsija. Hotellissa huoneiden ovet olivat vain näköesteitä ja välimerenmaiden futarit pitivät huolen, että elämään majapaikalla riitti lähes läpi vuorokauden. Turnausruoka oli kuitenkin parasta mitä tähän asti useimmille oli tullut vastaan.

Tytöt eivät antaneet olosuhteiden häiritä pelaamista. Lähinnä 96-pelaajista muodostettu EBT White (Hanna Paasikallio, Janette Kotivirta, Julia Lehtimäki, Kiia Larmala, Lotta Eräkangas, Niina Mattila, Silja Viitala ja Veera Moilanen) raivasi suvereenisti tietään finaaliin voittamalla alkusarjassa kotoisan PuHu:n (A) lisäksi ranskalaisen ja espanjalaisen vastustajansa. 97-tyttöjen EBT Black (Christel Vialén, Heidi Laukkanen, Heini Kanerva, Kristiina Kourilehto, Lotta Vesiluoma, Saara Korimo, Sara Tuomainen ja Vilma Henriksson) sen sijaan taisteli sijoituksestaan hartiavoimin. Pitkä unkarilaisjoukkue pääsi niskanpäälle avausottelussa, mutta jatkossa kaatuivat LePy ja sveitsiläinen vastustaja.

Puolivälierissä White kaatoi belgialaisen Bruggen ja Black taisteli klo 23 alkaneessa yöottelussa voiton PuHu:n B-joukkueesta. Blackin ja PuHu:n (lucky looser) paini jatkui välierässä seuraavana aamuna klo 9, mutta voittajaksi selvisi edelleen Black ja paikka finaalissa oli ansaittu. Whiten välierä PuHu:n A-joukkuetta vastaan oli tuskainen. Taisi väsymykselläkin olla osuutensa siihen, että ottelusta kiidätettiin kaksi PuHu:laista sairaalaan ja EBT:nkin tappiona oli yksi vääntynyt nilkka. Mutta ottelusta siis tuli voitto ja EBT valloitti molemmat finaalipaikat.

Finaaliin iltapäivästä pakkaa sekoitettiin sen verran, että Blackiin panostettiin koko valmennustiimi, Mikko ja Johanna, ja Whiten juonia punoivat penkin päästä Helena Sivula ja Lotta E. Ottelusta tuli kuitenkin juosta jolkuttelua. Nuorempaa Black joukkuetta oli koeteltu siinä määrin, ettei kanttia Whiten haastamiseen oikein enää löytynyt. Voitto siis Whitelle.

Väsyneinä, mutta onnellisina on palattu kotiin. Kiitokset Terhille järjestelyistä ja koko 31-päiselle seurueelle hyvin sujuneesta reissusta. Lisäksi erityismaininnat saavat huutokuoron johtajat Kari M., Eine T. ja Elmo E!

--------------------------------------------------

Kotona postissa odotti Lotta Vesiluomaa (97), Nina Mattilaa (96) ja Lotta Eräkangasta (97) kutsu WU16 maajoukkueleirille. Onnea ja tsemppiä tytöille!


EBT:n pieni, mutta sitäkin chilipippurisempi A-tyttöjen joukkue (Inari Syrjänen, Kirsti
Kourilehto, Susanna Karlqvist, Laura Renholm, Riina Salo, Pauliina Kontio ja Anni
Laurikainen) osallistui pääsiäisenä Tomas Sola Trophy turnaukseen, Malgrat de
Marissa, Barcelonan tuntumassa. Mukana olivat myös valmentaja Lasse Rahkonen ja
Pirjo Rahkonen, huoltaja Sonja Rahkonen ja jojo Jyrki Laurikainen.

Joukkue napsi voiton yksitellen 18-vuotiaiden sarjansa jokaisesta ottelustaan
matkalla finaaliin. Ensin kaatuivat ranskalaiset Vauvert Basket Club, As Elgarrekin
Basket ja toisen jatkoajan jälkeen 2 pisteellä Hyeres Toulon Var Basket. Viimeisenä
vietiin espanjalaista C.B. Cabreraa ja sen jälkeen finaaliin asettui vastaan uudestaan
aiemmin niukasti voitettu Hyeres Toulon. Finaalissa onni oli nyt vastustajan puolella
ja tuloksena oli häviö yhdellä ainoalla pisteellä.

Matka oli kaiken kaikkiaan sairaan hauska, yltiöonnistunut ja yksi niistä
unohtumattomista koripallon tuomista muistoista, jota tytöt eivät koskaan unohda.