Aluefinaaleissa menestystä A-poikien ja B-tyttöjen johdolla

17.4.2012

A-pojat voitetun finaalin jälkeen

EBT:ltä osallistui 8 joukkuetta 13.-15.5 pelattuihin eteläisen alueen 1-divisioonan aluefinaaleihin. Joukkueiden saldo viikonlopulta oli kaksi kultaa, kolme hopeaa, yksi pronssi ja kaksi neljättä sijaa.

A-poikien finaalissa EBT oli Namika Lahtea parempi lukemin 57-50. Lahti antoi kovan vastuksen  - peli ei missään vaiheessa ollut ratkennut. Vielä viimeisillä minuuteilla Namika painoi kovaa ja yritti saavuttaa EBT:n hienoisen johdon. EBT:n ehdoton MVP oli myös tsempparilla palkittu Julius Pehkonen, joka taisteli jokaisessa tilanteessa viimeiseen saakka. Pisteitä napsivat Heikki Sivula (17) ja Matti Hautala (14 + 14 levyä).

EBT:n B-tytöt toivat seuran toisen kultaisen mitalin viikonlopulta hyvien esitysten jälkeen. Välierässä kaatui värikkäiden vaiheiden jälkeen Kori-80 lukemin 57-47 sekä finaalissa HNMKY 53-50. C-tytöt taistelivat finaaliin voitettuaan WarttiBasketin välierissä 56-35. Välierässä C-tytöt olivat hereillä alusta asti, ja kirivät heti tavoittamattomaan johtoon joka piti ottelun loppuun saakka. Loppuottelussa alku ei ollut yhtä hyvä, ja virheiden sekä pallonmenetysten myötä Topo karkasi yli 10 pisteen johtoon. Tytöt kirivät vielä pisteen päähän, mutta Topo oli lopussa parempi lukemin 64-48.

Hopeiset mitalit oli tuomisina myös P02 sekä T01 joukkueilta. Pojat voittivat lauantai-iltapäivän välierässään Pantterit tiukasti 53-51, ja ansaitsivat näin paikkansa finaalissa. Finaalissa EBT joutui tunnustamaan Hongan paremmakseen, ottelu päättyi 51-36.
T01 puolestaan pelasi tuplaottelut Honkaa vastaan: Välierissä jyrättiin selkeästi Hongan 02 53-30, finaalissa Hongan 01 jouduttiin tunnustamaan paremmiksi luvuin 70-30.

Viikonlopun ainoista pronssimitaleista vastasi T00, joka voitti sunnuntain pronssipelissä Puhun 51-42. Lauantain välierissä tytöt hävisivät Lepylle lukemin 30-56. Saman ikäiluokan pojat sijoittuivat neljänneksi. Välierässä ei aivan saatu revanssia Scania Cupin finaalista, kun Honka oli ottelussa parempi 51-32. Pronssipelissä vastassa ollut HNMKY oli valmiimpi pelaamaan, ja vei mitalit 51-33 tuloksella. Neljänneksi sijoittui myös ensi kertaa alufinaaleissa mukana ollut T03. Molemmat ottelut olivat ensikertalaisille tiukkoja, välierissä niukka 46-32 tappio ja pronssimitali karkasi pisteen tappion myötä KlaNMKYlle 38-37.

Onnittelut kaikille EBT:n joukkueille menestyksestä alufinaaleissa!