Valmennuspäälliköksi Anu Hausen

4.5.2012

Seuran uutena valmennuspäällikkönä aloittaa Anu Hausen. Anu toimii siviilityössään Siuntion kunnan Päivärinteen ala-asteen rehtorina.

 Pelaajauransa hienoimmat hetket Anu on kokenut Espoon Akilleksessa ja Espoo Basket Teamissa. Joukkue voitti Suomen mestaruudet A- ja B-junioreissa.
Pitkäjänteisen työn kautta joukkue pelasi Suomen Cupin finaalissa pelaajienkeski-iän oltua 17 vuotta ja joukkue nosti EBT:n naisten SM-sarjaan.Lisäksi Anu on saanut pelaajanurallaan kokemusta ja vastuuta nuorten maajoukkueessa. "Tässä kohdassa haluan kiittää EBT:tä seurana ja silloista valmentajaani Jaakko Heikkilää hyvästä valmennuksesta!", kiittelee valmennuspäällikkö Hausen.

Valmentajauransa Anu aloitti pienin askelin oman tyttärensä kylkiäisenä. Anu on valmentanut aikaisempina vuosina EBT:ssä ja nyt täyttyi kuudes vuosi samaisen 98-tyttöjoukkueen kanssa. Yhteistyö kyseisen ikäluokan kanssa alkoi mikrotytöistä ja tulee jatkumaan tänäkin pelivuonna heidän siirryttyä B-junioreihin. Kahden viimeisen vuoden aikana hän on valmentanut myös 97-ja 99- tyttöjoukkueita. Lisäksi Anu on ollut mukana kehitysryhmienvalmennuksessa. Tulevana kautena Anu toimii myös A- tyttöjen ja naistenedustusjoukkueen valmennusryhmässä.

Valmentajana kehittyminen ja kouluttautuminen on tärkeää ja  parhaillaan Anu suorittaa valmentajan ammattitutkintoa ja johtamisen erikoisammattitutkintoa.
 
"Nyt alkaneeseen valmennuspäällikön tehtävään suhtaudun kunnioittavin ja motivoitunein mielin. Koen pestini luottamustehtäväksi, jossa edustan parhaan taitoni mukaan EBT:n arvoja. Haluan tukea valmentajia, pelaajia ja taustajoukkoja heidän arkitoiminnassaan. Näen tärkeäksi myös sen, että toimin kenttäväen ja hallituksen linkkinä yhdessä toiminnanjohtajan kanssa.
Toimintani perustuu vahvasti yhteistyöhön. Tulen tekemään tiivistä yhteistyötä valmentajien kanssa, tutustumaan seuramme pelaajiin ja taustavaikuttajiin. Haluan olla rakentamassa laadukasta koripallotoimintaa, joka mahdollistaa kilpailullisen menestyksen ja aktiivisen harrastustoiminnan. Rakentavalla yhteistyön hengellä saavutamme suuria unelmia" linjaa Anu.