Miesten ja Naisten edustusjoukkueiden uudet päävalmentajat esittäytyvät: Markku Siironen ja Niko Hellman

8.5.2012


Tervehdys kaikille EBT:läisille. Olen miesten ja A-poikien uusi päävalmentaja Markku Siironen. Kausi 2012-2013 tulee olemaan ensimmäinen kauteni EBT:ssä ja olen erittäin innostunut joukkueiden mukanaan tuomista mahdollisuuksista. Myös haasteita on varmasti edessä, mutta niistä sitten lisää kun niiden aika koittaa. Päävalmentajuuksien lisäksi tulen toimimaan C - poikajoukkueissa apuvalmentajana.

Oma valmennusurani alkoi vuonna 1989 Pohjois-Helsinkiläisessä Kiri-60 nimisessä seurassa. Seurafuusioiden myötä seuran nimi vaihtui Visa Basketiksi 90-luvun alkupuolella. Seurassa valmensin kymmenisen vuotta: alkuun -82 poikia ja myöhemmin Naisia ja A-tyttöjä. Visasta tieni suuntasi kohti Malmia ja Malmin Superkorista, jossa olen valmentanut tähän kauteen asti. Malmilla vetovastuullani olivat 91 syntyneet pojat 8:n ikäisestä B:n loppuun. Tämän jälkeen jatkoin B-junioreiden valmennusta käyden läpi ikäluokat 92-96. Toimin myös 86-89 ikäluokkien apuvalmentajana B-junnuissa.

Pelannut olen junnuvuosien lisäksi muutaman pelin Miesten I-divisioonaa Visassa. Veri veti kuitenkin enemmän valmennuspuolelle ja ammatiksi valmentaminen on ollut se iso tavoite jo pari vuosikymmentä. Olenkin kiitollinen EBT:lle luottamuksenosoituksesta ja oppisopimuspaikasta, joka on iso askel kohti tavoitteitani. Tuon mukanani pitkän kokemukseni lisäksi menestyksen nälkää ja kunnianhimoista asennetta maustettuna pitkäjänteisellä sekä kärsivällisellä työnteon meiningillä. Valmentamani joukkueet ovat yleensä pelanneet monipuolista joukkuepeliä, kuitenkaan unohtamatta persoonallisia pelaajia.

Tuleva kausi tulee olemaan pelillisesti vähintäänkin mielenkiintoinen. Miehet pelaavat uudessa valtakunnallisessa 1B divisioonassa, jossa on mukana 8 joukkuetta. Nelinkertainen sarja – 28 peliä vaatii oman toimen ohella pelaavilta pelaajiltamme paljon. Kauteen lähdemme haastajina, mutta siitä tavoitteesta lähdetään liikkeelle, että kotona ei hävitä kenellekään ja vieraissa pelataan joka pelissä voitosta.

A-poikien tilanne on hyvä: viime kauden joukkueesta ”kasvoi ulos” vain Julius Pehkonen ja pojat pelasivat jo silloin A-poikien VK I-divisioonaa. Juliuksen jättämä aukko on suuri, mutta hyvällä kesäharjoittelulla ja kovalla panostuksella henkilökohtaiseen kehittymiseen pojat pystyvät tulevalla kaudella pelaamaan SM sarjaa ja menestymään siellä.

-Make-


Mulla (Niko Hellman) alkaa nyt 11.kausi valmentajana. Ensimmäiset 7 vuotta valmensin Salon Vilppaan 93-poikia, kaksi ensimmäistä vuotta apuvalmentajana ja 5 viimeistä päävalmentajana. Sen jälkeen sain mahdollisuuden päästä oppimaan Korisliiga ympyröihin ja toimin vuoden ajan Vilpas Vikingsin apuvalmentajana, samalla kaudella valmensin myös A-poikia ja vedin seuran Talent-toimintaa.

Sitten tuli maisemanvaihto ja olen ollut kaksi viimeistä vuotta EBT:ssä päätoimisena kilpakoripallovalmentajana ja valmentanut poikapuolella kaikissa ikäluokissa mineistä A-poikiin. Nyt lähtee käyntiin kolmas kausi 97-poikien mukana, valmennan siis B-poikia ensi kaudella. Tämän lisäksi otan vastaan mielenkiintoisen haasteen toimiessani ensi kaudella EBT:n Naisten edustusjoukkueen ja A-tyttöjen päävalmentajana. En ole ennen valmentanut tyttöpuolella, mutta koen projektin erittäin mielenkiintoiseksi, koska joukkue on erittäin nuori ja ryhmässä on paljon sitoutuneita lahjakkaita pelaajia. Haluan tukea ja kehittää näitä nuoria lahjakkuuksia kohti omia tavoitteitaan.

-Niko-