Miesten edustusjoukkue valmiina sarjakauteen

5.9.2012

Valtakunnallisessa 1B-divisioonassa pelaava EBT:n miesten edustusjoukkue piti eilen Espoonlahden urheiluhallin auditoriossa infotilaisuuden, jossa julkistettiin joukkueen kokoonpano.

 

Päävalmentaja Markku Siironen kertoi joukkueen kesäharjoittelusta ja näkymistä tulevaan sarjakauteen. ”Joukkueen tavoitteena on pelata nopeaa ja aggressiivista koripalloa. Pelityyli on noussut joukkueesta itsestään. Meillä on paljon urheilullisia ja hyviä pelaajia. Joukkue on EBT:läinen ja siinä pelaa paljon seuran omia kasvatteja. Halusimme ensisijaisesti, että ne pelaajat, jotka saavuttivat viime keväänä sarjanousun, jatkavat joukkueessa. Uudet vahvistukset ovat päässeet hyvin mukaan ja joukkueen ehdoton ykkösvahvuus on hyvä yhteishenki. Minimitavoitteena on säilyä sarjassa.”

Markun puheenvuoron jälkeen estradille saatiin pituutta 209 senttimetrin edestä, kun Joonas Suotamo kertoi pelaajan ajatuksista tulevasta kaudesta. ”Olen tosi tyytyväinen siitä, että joukkueen kokoonpanossa pelaa paljon EBT:n kasvatteja. Meillä on paljon sellaisia paluumuuttajia, jotka ovat parin viime kauden aikana palanneet kasvattajaseuraan. EBT:n junioreilla on nyt hyvä polku edetä omassa seurassa aikuisten valtakunnallisiin sarjoihin. Toivottavasti saamme hallin täyteen ja meteliä katsomoon. Joukkueessa on positiivinen yhteishenki, mutta tärkeää on myös voittaa matseja. Uskon, että kausi tulee olemaan onnistunut.”

Joukkueenjohtaja Jouko Visuri kertoi sarjajärjestelmästä ja Koripalloliiton asettamista sarjavaatimuksista. ”Askel valtakunnalliseen sarjaan on iso ja vaatii taustajoukoilta aiempaa enemmän. Paljon on kokonaan uusia asioita hoidettavana, mutta olemme oppineet kevään ja kesän aikana jo paljon.” 

Tilaisuuden lopuksi puhui vielä EBT:n hallituksessa aikuisten edustusjoukkueista vastaava Kirsi Eräkangas. ”EBT:lle on tärkeää, että meillä on edustusjoukkueet sekä naisille että miehille. Se, että miehet ovat nousseet kahdessa vuodessa kaksi sarjatasoa, on tosi hieno juttu. Ilahduttavaa on, että nousut ovat tapahtuneet joukkueesta itsestään. Tulevaksi kaudeksi siirrymme pelaamaan harrastetasolta kilpatasolle. Tavoitteena on luoda sellaiset raamit, että voimme vakiinnuttaa toimintamme tälle tasolle. Toivottavasti saamme paljon uutta väkeä mukaan vahvistamaan joukkueen taustoja.”

Joukkueen kokoonpano on tosi laaja, sillä joukkueeseen kuuluu peräti 17 pelaajaa. Lisäksi miesten edustusjoukkue harjoittelee tiiviissä yhteistyössä A-juniorien kanssa. Viime kauden joukkueesta jatkavat Joonas Suotamon lisäksi Marco Tammi, Antti Laukkanen, Nicolas Dolenc, Mikko Jantunen, Jukka Ohtonen, Jose Dominguez, Roope Visuri ja Julius Pehkonen. A-junioreista joukkueen kokoonpanoon kuuluvat kauden alussa Heikki Sivula, Matti Hautala ja Mika Metsämaa. Uusina vahvistuksina joukkueeseen liittyvät EBT-kasvatit Oliver Tuomainen ja Oscar Andersen, HNMKY:stä siirtyvä viime kauden A-juniorien Suomen mestari Tarmo Rista sekä PJ Warriorsista siirtyvä Jiyer Paulo Lundoloke. Uutena pelaajana vuoden pelitauon jälkeen joukkueessa pelaa myös Julien Migadala.

Joukkueen päävalmentajana on keväällä aloittanut MaSu:sta EBT:hen siirtynyt Markku Siironen. Apuvalmentajana toimii Juha Jantunen ja fysiikkavalmennuksesta vastaa kokenut Martti Iivonen. Joukkueenjohtajana toimii Jouko Visuri ja taloudenhoitajana Paula Ahlbäck.

Tsemppiä joukkueelle tulevaan kauteen!

Miesten kauden ensimmäinen virallinen peli on tulevana lauantaina 8.9. klo 19.00, kun Espoonlahden hallille Suomen Cupin otteluun saapuu Torpan Pojat.

Tervetuloa kannustamaan miesten edustusjoukkuetta. 

1B-divisioonaan kauden avaus perjantaina 5.10. vieraspeli Karkkilassa KaU Korista vastaan. Kauden ensimmäinen kotipeli pelataan sunnuntaina 7.10., kun vastaan asettuu Järvenpään Koripalloseura.