Miehille komea voitto Ura Basketista

17.10.2016

Joshua Gouch, 32 pistettä (kuva Peter Åhman)
Baboucarr Ceesay, jälleen muutama donkki (kuva Peter Åhman)

Espoo Basket Team pelasi sunnuntaina 16.10.2016 jälleen kotona Espoonlahdessa, jossa vastassa oli Ura Basket Kaarinasta. Ensimmäisen puoliskon tasaisena edennyt ottelu muuttui EBT:n ylivoimaksi viimeisellä neljänneksellä ja näin EBT vei voiton hyvällä pelillä numeroin 83-55 (32-27).

Heti alkuminuuteista lähtien ottelussa oli hyvä meininki. Molemmat joukkueet pyrkivät nopeaan, aggressiiviseen peliin ja tehokkaaseen puolustamiseen. Ura Basket piti Darian Cartharnin hyvin kurissa ja osittain siihen vaikutti myös se, että Cartharnille osui huono heittopäivä. Ehkäpä edellisen ottelun huima osumatarkkuus hieman kipsasi kättä kotisalissa. Sen sijaan räväkästi esiintynyt Joshua Gouch pelasi tähän mennessä yhden parhaista peleistään EBT-paidassa. Ura Basketin Teemu Ritanotko oli vahva korin alla sekä levypalloissa että pisteiden teossa. Häntä oli vaikea puolustaa varsinkin ottelun ensimmäisellä puoliskolla. Puoliajalle mentiin Espoo Basket Teamin johtaessa 32-27.

 

Puoliaikatauon jälkeen Ura Basket tuli peliin mukaan entistä fyysisemmin. Ville Hännisen ja Samu Kaaresvirran kovilla koreilla oltiin tasatilanteessa 42-42, kun ottelua oli pelattu 25 minuuttia. Tämän lähemmäksi Ura Basket ei enää päässyt ja EBT karkasi. Joshua Gouch ja Darian Cartharn löysivät hyvin toisensa ja ottelun näyttävin suoritus ja yksi käännekohdista oli Gouchin korirenkaan yläpuolelta tehty alley-oop Cartharnin hienosta syötöstä. EBT pelasi ottelun lopun leveällä rintamalla ja vei viimeisen jakson 30-11. Ottelu päättyi Espoo Basket Teamin komeaan 83-55 (32-27).

 

Espoonlahden urheiluhallilla tunnelma oli hyvä ja yleisöä mukavasti. Toki halliin mahtuu paljon enemmänkin katsojia. Ura Basketista aikaisemmin mainittujen lisäksi Joona Forsström ja Karri Sällylä pelasivat vahvasti. Espoo Basket Teamin tehokkaimmat pelaajat olivat tupla-tuplan tehneet Joshua Gouch (32 pistettä, 10 levypalloa) ja Baboucarr Ceesay (13 pistettä, 13 levypalloa) sekä lähes samoihin lukuihin yltäneet Justice Graham ja Darian Cartharn. Lauri Järvinen huudatti yleisöä jälleen komealla kolmosella ja hienolla koriin johtaneella syöttöyhdistelmällä Grahamin kanssa.

 

Ottelussa onnistuneina pelaajina palkittiin Ura Basketin Ville Hänninen ja EBT:n Joshua Gouch.

 

OTTELUTILASTO

 

Miesten seuraava ottelu 1B-divisioonassa pelataan vieraissa Munkkiniemen Kisapoikia vastaan. Ottelu MuKi – EBT alkaa sunnuntaina 23.10.2016 Munkkiniemen yhteiskoululla klo 18:00. Siis lähes naapurissa!

 

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!