Miehille makea voitto jatkoajan jälkeen HyPosta

31.10.2016

Darian Cartharn (kuva Peter Åhman)
Iiro Kerminen (kuva Peter Åhman)

Espoo Basket Team pelasi sunnuntaina 30.10.2016 jännittävän kotiottelun Espoonlahdessa, jossa vastassa oli Hyvinkään Ponteva. EBT käänsi trillerin voitoksi vasta jatkoajalla numeroin 100-95 ja, 88-88 (34-55).

Ennakolta ajatellen ottelussa oli vastakkain kaksi miesten 1B-divisioonan parhaimpiin kuuluvista jenkeistä, Espoo Basket Teamin Darian Cartharn ja Hyvinkään Pontevan DeAndre Upchurch. Edellisessä ottelussaan PeU-Basketia vastaan Upchurch teki 55 pistettä ja espoolaiset muistavat Cartharnin 46 pistettä RaPya vastaan. Darian Cartharnin ollessa vielä vähän vaisu ensimmäisellä puoliajalla niin sitä puolestaan DeAndre Upchurch ei ollut. Heti ottelun alusta lähtien hänen heittonsa oli aivan jäätävässä kunnossa. Häirittynä tai vapaasti, joka paikasta meni aina sisään. Upchurch pussitti ottelun ensimmäisellä puoliskolla 27 pistettä. EBT:n tuskaillessa korinteossa HyPo vei ottelun ensimmäistä puoliskoa selvästi. Upchurchin lisäksi Pontevan Ilkka Blomqvist kahmi levypalloja ja nuori Konsta Konttinen teki lähes Upchurchin tarkkuudella koreja. Joten ei ollut ihme, että puoliajalle mentiin HyPon johtaessa kahdellakymmenelläyhdellä pisteellä lukemin 34-55.

 

Puoliaikatauon jälkeen EBT tuli uudella ilmeellä peliin. HyPon hyökkäyksille alettiin saada stoppeja ja omakin heittopeli tuli paremmaksi. Darian Cartharn otti johtajan roolin ja korisukka alkoi heilua. Häntä säestivät hyvin jälleen tripla-tuplan tehnyt Justice Graham (17 pistettä, 14 levypalloa ja 10 syöttöä) ja tupla-tuplan tehnyt Baboucarr Ceesay (24 pistettä ja 12 levypalloa). EBT otti koko ajan vähitellen kiinni HyPon johtoa ja edellisen ottelun tapaan EBT pääsi ensimmäisen kerran ottelussa johtoon kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Justice Grahamin hyppyheitto vei EBT:n 85-84 johtoon. Viimeiset minuutit taisteltiin joka pallosta ja taistelun tiimellyksessä toinen tuomari antoi ensin Upchurchille teknisen virheen ja melkein heti perään Cartharnille teknisen virheen ylimääräisestä huudosta heittotilanteessa. Jännittävien tilanteiden jälkeen neljännen jakson lopuksi oltiin tasatilanteessa 88-88 ja päädyttiin jatkoajalle.

 

Jatkoajalla EBT oli parempi ja onnistui koko joukkueena hyvin. Iiro Kermisen komeassa kolmosessa oli jo vähän ratkaisun makua, kun EBT siirtyi jatkoajan puolivälissä 95-90 johtoon. HyPo tuli vielä tasoihin, mutta EBT pelasi viisaasti jatkoajan lopun ja näin trillerin päätteeksi tulostaululla oli EBT:n makea voitto numeroin 100-95. Aiemmin mainittujen lisäksi Mika Metsämaa ja Robert Åhman, joka teki mm. kaksi tyylikästä blokkia, pelasivat kelpo pelin.

 

Ottelussa onnistuneina pelaajina palkittiin Hyvinkään Pontevan DeAndre Upchurch (42 pistettä, 4 levypalloa ja 8 syöttöä) ja Espoo Basket Teamin Darian Cartharn (37 pistettä, 11 levypalloa, 6 syöttöä).

 

OTTELUTILASTO

 

Miesten seuraava ottelu 1B-divisioonassa on jälleen kotona Namika Lappeenrantaa vastaan. Ottelu EBT – Namika Lappeenranta pelataan ensi perjantaina 4.11.2016 Espoonlahden urheiluhallilla klo 19:00 alkaen.

 

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!