Miehet jälleen voittoon, Namika Lappeenranta kaatui perjantai-iltana

7.11.2016

Lauri Järvinen, ottelun plus-miinustilaston ykkönen (kuva Peter Åhman)

Espoo Basket Team pelasi perjantai-iltana 4.11.2016 toisen kotiottelun putkeen Espoonlahdessa, jossa vastassa oli Namika Lappeenranta. EBT voitti viimeisellä minuutilla jännittäväksi kääntyneen ottelun numeroin 82-78 (41-27).

Edellisestä kotiottelusta poiketen ottelu alkoi Espoo Basket Teamin viedessä peliä. Justice Graham ja Darian Cartharn tykittivät heti alkuun kolmoset sisään ja vaikka Namika Lappeenranta taisteli hyvin, niin EBT oli koko ajan askeleen edellä. Ensimmäinen jakso oli vielä pisteissä tasainen, mutta toisen jakson loppuun mennessä EBT kasvatti eron 14 pisteeseen. Puoliajalle mentiin Espoo Basket Teamin johtaessa 41-27.

 

Ottelun toinen puolisko alkoi EBT:n Iiro Kermisen parilla onnistuneella kolmosella. Lauri Järvinen ja Mikko Jantunen jatkoivat kolmostehtailua ja 25 minuutin pelin jälkeen EBT oli jo yhdeksäntoista pisteen johdossa. Tämän jälkeen EBT alkoi tuudittautua helppoon voittoon. Ote alkoi herpaantua ja Namika Lappeenranta alkoi tiivistää puolustusta ja nostamaan prässiä. Karl Engelvuoren, Semi Laineen ja Anttoni Tapion korit toivat Lappeenrannan kymmenen pisteen päähän puolitoista minuuttia ennen ottelun loppua. Ottelun viimeinen minuutti oli EBT:lle katastrofaalinen. Namika Lappeenranta prässäsi ja tuplasi heti päätyrajalta saakka. EBT ei saanut palloa puolen kentän yli vaan hyökkäys tukehtui jo heti alkuunsa syöttöön vastustajalle tai seinille tai muuten pallon menetykseen rajarikoilla. Yksi prässin purku kuitenkin onnistui ja siitä Baboucarr Ceesay pääsi nopean hyökkäyksen päätteeksi donkkaamaan kymmenen sekuntia ennen ottelun loppua loppunumeroiksi EBT:n voiton numeroin 82-78 (41-27).

 

Ottelu ei ollut parasta EBT:tä varsinkaan nuo pelin viimeiset minuutit. Toisaalta peli oli katsojaystävällinen ja jännittävä viime sekunneille saakka ja tulihan ottelusta neljäs voitto EBT:lle putkeen. Ja pitkässä juoksussa jokainen voitto on tärkeä.

 

Ottelussa onnistuneina pelaajina palkittiin Namika Lappeenrannan Karl Engelvuori ja Espoo Basket Teamin Justice Graham.

 

OTTELUTILASTO

 

Miesten seuraava ottelu 1B-divisioonassa on heti sunnuntaina Kristika Turkua vastaan. Ottelu Kristika Turku – EBT pelataan sunnuntaina 6.11.2016 Nunnavuoren palloiluhallilla klo 14:00 alkaen.

 

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!