Miehille tappio sunnuntaina, Kristika Turku oli vahvempi

8.11.2016

Eshaq Safi pelasi vahvasti (kuva Peter Åhman)

Espoo Basket Team vieraili sunnuntaina 6.11.2016 Turussa, jossa vastassa oli Kristika Turku. Hyvin otteluun valmistautunut Kristika Turku voitti EBT:n selvästi numeroin 83-65 (50-19).

Kristika Turun edellisestä sarjaottelusta oli kulunut jo kaksi viikkoa, kun EBT oli pelannut edellisen pelinsä perjantaina. Kristika Turku oli hereillä ottelun alusta alkaen ja lähti otteluun samalla tavalla kuin mihin Namika Lappeenranta oli päättänyt pelin perjantaina Espoonlahdessa EBT:tä vastaan. Turku prässäsi ja tuplasi heti ottelun ylösheiton jälkeen päätyrajalta saakka. Unessa otteluun lähtenyt Espoo Basket Team ei saanut palloa kunnolla ylös ja vaikea pallonhallinta tuotti hyökkäyspäässä huonoja ratkaisuja. Korinteko oli tuskaista, kun taas Kristika Turku pyöritti hyökkäystä mallikkaasti ja teki koreja hyvällä prosentilla. EBT hävisi ensimmäisen neljänneksen 20 pisteellä ja, kun vielä toinen jaksokin meni heikosti, niin puoliajalle mentiin Turun johtaessa 50-19.

 

Tauon jälkeen ottelun toinen puolisko alkoi EBT:ltä hieman paremmin. Kolmas jakso pidettiin tasaisena ja sitten neljännellä jaksolla pystyttiin kaventamaan tappionumerot siedettäviksi. Mutta voittotaisteluun EBT ei enää ottelun alun tyrmäyksen jälkeen ehtinyt. Hyvä tunnelmainen ja mukavasti yleisöä kerännyt ottelu päättyi Kristika Turun voittoon numeroin 83-65.

 

Kristika Turku heitti Eero Innamaan, Arto Talvitien ja Tomi Lommin johdolla hyvin. Varsinkin kolmosten osalta EBT oli vaikeuksissa. Mikael Sandberg oli molempien korien alla vahva ja Timka Jaakkola haastoi läpiajoillaan jatkuvasti EBT:n puolustusta.

 

Espoo Basket Team ei ollut parhaimmillaan. Kristika Turku puolusti Darian Cartharnin tehot pois eikä hänen heittonsakaan oikein kulkenut. Eshaq Safi sen sijaan pelasi parhaan pelinsä tähän saakka sarjassa ja toi tarvittavaa kovuutta EBT:n korinalus- ja levypallopelaamiseen. Justice Graham pelaa tasaisen varmasti otteluita ja oli päättämässä jopa EBT:n harvoja nopeita hyökkäyksiä. Turun vahvan alun jälkeen myös Mika Metsämaa, Robert Åhman ja Iiro Kerminen pääsivät hyvin peliin mukaan.

 

Ottelussa onnistuneina pelaajina palkittiin Espoo Basket Teamin Mika Metsämaa ja Kristika Turun Eero Innamaa.

 

OTTELUTILASTO

 

Miesten seuraava ottelu 1B-divisioonassa on ensi sunnuntaina Isänpäivänä PuHua vastaan. Vielä voittamaton PuHu on sarjan kärjessä, joten ottelu on sekä paikalliskamppailu että kärkikamppailu. Ottelu PuHu – EBT pelataan sunnuntaina 13.11.2016 Vantaalla Martinlaakson koululla klo 17:00 alkaen.

 

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!