PuHu väänsi viimeisellä jaksolla voiton miehistä tiukassa ottelussa

14.11.2016

Darian Cartharn, 32 pistettä (kuva Peter Åhman)
Justice Graham, 27 pistettä (kuva Peter Åhman)

Espoo Basket Team vieraili sunnuntaina 13.11.2016 Vantaalla, jossa vastassa oli PuHu Juniorit. Hyvässä ja tasaisessa ottelussa PuHu oli niukasti parempi Espoo Basket Teamia ja otti voiton numeroin 94-86 (44-47).

Lämmittelystä lähtien näki, että kumpikin joukkue valmistautui tähän sarjan kärkikamppailuun voitto mielessä ja hyvällä energialla. Paikalliskamppailu lähtikin heti vauhdikkaasti käyntiin. Molemmat joukkueet laittoivat hyvällä prosentilla palloa koriin. Ensimmäinen jakso meni hienoisesti Espoo Basket Teamin johdolla ja jakson lopulla EBT johti 25-28.

 

Toinen jakso oli ensimmäisen neljänneksen kaltainen. Jakson puolivälissä Baboucarr Ceesayn saama ylävartalovamma, joka keskeytti hänen pelinsä, sekoitti ehkä hieman EBT:n keskittymistä otteluun, mutta puoliajalle lähdettiin kuitenkin EBT:n johtaessa 44-47.

 

Puoliaikatauon jälkeen kolmas jakso väännettiin edelleen tasaisesti. PuHu pääsi aivan jakson lopussa johtoon ja tilanne jakson päättyessä oli PuHulle 68-65. Neljäs jakso alkoi EBT:ltä vähän heikommin ja näin PuHu pääsi kasvattamaan johdon kolmessa minuutissa kahdeksaan pisteeseen. Jokaisesta pallosta taisteltiin, mutta PuHu pysyi edellä paremman viimeistelynsä ansiosta ottelun loppuajan. Näin PuHu käänsi itselleen voiton viimeisellä jaksolla tiukassa ottelussa numeroin 94-86 (44-47).

 

PuHu tarvitsi voittaakseen peluuttaa Brian Moultrieta täydet 40 minuuttia. Moultrie oli erittäin vahva korin alla, josta 34 pistettä ja 22 levypalloa puhuvat puolestaan. PuHu voitti levypallot 50-32, joka tuotti EBT:lle aika lailla vaikeuksia. Nuori Trey Niemi johti PuHun peliä hyvin ja muutaman kerran EBT:n sinänsä hyvä puolustaminen pystyttiin avaamaan helpohkosti takaovilla. Eero Sahlberg teki totutusti hyvällä prosentilla koreja ja ottelun ratkaisuvaiheissa Jarkko Aho ja Sakari Salminen tekivät hyvää työtä EBT:n pysäyttämiseksi.

 

Espoo Basket Team pelasi koko joukkueena hyvän pelin. Valitettavasti se ei riittänyt ihan voittoon saakka. Darian Cartharn (32 pistettä, 8 levypalloa, 3 syöttöä) ja Justice Graham (27 pistettä, 6 levypalloa, 3 syöttöä) olivat EBT:n tehokkaimmat pelaajat. Heitä säestivät hyvin Lauri Järvinen, Mikko Jantunen ja Robert Åhman. Varsinkin Lauri toi hyvin juonikkuutta ja nopeutta EBT:n pelaamiseen. Tasoltaan ottelu oli sarjan kärkikamppailun luonteen omaisesti hyvä ja se tuo jatkoakin ajatellen positiivista virettä tuleviin otteluihin ja joukkueen eteenpäin menemiseen.

 

OTTELUTILASTO

 

Miesten seuraava ottelu 1B-divisioonassa on heti tiistaina kotona Espoonlahdessa, jonne vieraita tulee Kouvolasta. Ottelu EBT – Korikouvot pelataan tiistai-iltana 15.11.2016 klo 19:00 alkaen Espoonlahden urheiluhallilla.

 

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!