Tasaiset ottelut saivat jatkoa, EBT hävisi trillerin Korikouvoille

17.11.2016

Joshua Gouch palasi parketille (kuva Peter Åhman)
Lauri Järvinen (kuva Peter Åhman)

Espoo Basket Team pelasi tiistai-iltana 15.11.2016 kotiottelun Espoonlahdessa, jossa vastassa oli Korikouvot Kouvolasta. Erittäin tasainen ja jännittävä ottelu päättyi vasta viime sekunneilla Korikouvojen voittoon numeroin 72-74 (39-39).

Ottelun ensimmäinen jakso lähti käyntiin Korikouvojen heilutellassa tahtipuikkoa. Korikouvojen mukana Espoonlahdessa olivat myös Kouvojen Korisliiga-joukkueen pelaajat Arttu Saarijärvi ja Nicolai Andersen. Varsinkin Arttu Saarijärven muutamat onnistuneet kolmosheitot peräkkäin kasvattivat Korikouvojen johtoa kymmeneen pisteeseen. EBT oli saanut takaisin kokoonpanoonsa peukalovamman ja kolmen viikon tauon jälkeen myös Joshua Gouchin. Pelaamattomuus näkyi otteissa ja, kun myös heittäjä Darian Cartharnia kotisalin korirenkaat hyljeksivät, niin ensimmäisen jakson lopussa Korikouvot johtivat selkeästi ottelua numeroiden ollessa 13-24.

 

Toisella jaksolla EBT alkoi puolustamaan paremmin ja antoi painetta palloon tiukemmalla prässillä, jolloin EBT pystyi Gouchin, Cartharnin ja Grahamin pallon riistojen päätteeksi tekemään muutaman nopean korin. Korikouvojen johto kaventui hiljalleen. Ja aivan jakson päätteeksi EBT pääsi tasoihin Iiro Kermisen ja Darian Cartharnin koreilla. Puoliajalle mentiin tasatilanteessa 39-39.

 

Koko kolmas jakso pelattiin 1-3 pisteen erolla kori korista. Jakson päätteeksi tulostaululla oli Korikouvojen johto 56-59. Neljännellä jaksolla yritys ja puolustaminen oli molemmin puolin kovaa. Tämän vuoksi heitot alkoivat suuntautua enimmäkseen ohi ja tästä kärsi vielä enemmän EBT. Jakso eteni koko ajan Korikouvojen pienessä johdossa, mutta vielä vajaa kaksi minuuttia ennen ottelun loppua EBT siirtyi kahden pisteen johtoon Cesar Emilio Carapinhan komealla kolmosella. Valitettavasti se ei riittänyt voittoon vaan Korikouvot pelasi hiukan paremmin loppusekunnit ja vei trillerissä pisteet Kouvolaan numeroin 72-74 (39-39).

 

Ottelu oli hyvää ja jännittävää M1DB-korista. Korikouvot pelasi hyökkäyspäässä liikkuvaa koripalloa ja avasi tällä hyvin EBT:n puolustusta. Espoo Basket Teamilla on edelleen pienenä ongelmana se, että hyökkäys menee aika usein liian seisovaksi ja yksi vastaan yksi tilanteisiin. Mutta asia on korjattavissa. Espoo Basket Teamin tehot olivat paljolti kolmikon Darian Cartharn, Justice Graham ja Joshua Gouch varassa. Lauri Järvinen ja Mikko Jantunen pelasivat hyvä ottelun, vaikka se ei tilastoluvuissa näkynytkään. Korikouvojen Arttu Saarijärvi pelasi näyttävän pelin ja on jälleen kehittynyt viime kaudesta isoin askelin. Muita onnistujia tasaisesta Korikouvoista olivat Nicolai Andersen, Teemu Knihtinen ja Kaziwa Shiwan, joka puolusti todella energisesti Cartharnia.

 

Ottelussa onnistuneina pelaajina palkittiin Korikouvojen Arttu Saarijärvi ja Espoo Basket Teamin Darian Cartharn.

 

OTTELUTILASTO

 

Miesten seuraava ottelu 1B-divisioonassa on Perniössä. Ottelu PeU-Basket – EBT pelataan sunnuntaina 27.11.2016 Perniön liikuntahallilla klo 17:00 alkaen.

 

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!