Trillerit jatkuivat, EBT taisteli voiton PeU-Basketista

29.11.2016

Baboucarr Ceesay, MVP (kuva Peter Åhman)
Lauri Järvinen, 10 syöttöä (kuva Peter Åhman)

Espoo Basket Team vieraili sunnuntaina 27.11.2016 Perniössä, jossa vastassa oli PeU-Basket. Erittäin tasaisessa trillerissä Espoo Basket Team vei voiton viime sekuntien ratkaisuilla numeroin 70-74 (37-43).

Ottelun ensimmäinen jakso lähti vauhdikkaasti käyntiin. Molemmat joukkueet pussittivat hyvillä prosenteilla palloa koriin ja ensimmäiset viisi minuuttia mentiin kotijoukkue PeU-Basketin pienessä johdossa. Tämän jälkeen Mikko Jantusen koreilla EBT aloitti nousun ja pääsi johtoon, joka oli parhaimmillaan seitsemän pistettä. Jakson päätteeksi PeU-Basket tuli kuitenkin lähes tasoihin ja Dantiel Daniels viimeisteli vapaaheittoviivalta tilanteeksi 26-27, kun pieni tauko alkoi.

 

Toinen jakso oli lähes vastakohta ensimmäiseen jaksoon verrattuna korinteon osalta. Molempien joukkueiden puolustuspelaaminen terävöityi ja palloa ei tahdottu saada koriin millään. Espoo Basket Teamin kirivaihde alkoi jakson puolessa välissä Elias Leikkosen layupista. Ottelun puoliajalle lähdettiin EBT:n kuuden pisteen johdossa 37-43, kun Joshua Gouch pussitti viime sekunneilla kahden pisteen hyppyheiton vastaukseksi PeU-Basketin Jesse Räkköläisen koriin.

 

Kolmas jakso oli EBT:lle vaikea. PeU-Basket tuli tasoihin parissa minuutissa ja johti jakson puolivälissä jo viidellä pisteellä. EBT:n pallonmenetyksistä ja ohiheitoista huolimatta PeU-Basket ei saanut kasvatettua eroa suuremmaksi. Lauri Järvisen viime sekuntien kahden pisteen hyppyheitto piti eron lukemissa 57-53 kotijoukkueelle ja antoi EBT:lle hyvät lähtökohdat viimeiselle neljännekselle.

 

Viimeisellä neljänneksellä tasainen ja kova taistelu voitosta jatkui. EBT tasoitti ottelun ja meni ohi Baboucarr Ceesayn ja Justice Grahamin aloittaessa koritehtailun. Pelin viimeiset minuutit olivat trillerin omaiset ja jännitys säilyi ihan ottelun loppuun saakka. Sähläystäkin oli riittävästi, mutta EBT säilytti johtonsa loppuun saakka. Lauri Järvinen naulasi varmasti kaksi vapaaheittoa sisään 20 sekuntia ennen loppua ja PeU-Basketin Topias Kuukkasen kolmonen kävi vain korirenkaassa eikä mennyt sisään. Loppusekuntien vapaaheitot eivät tilannetta enää muuttaneet ja näin EBT käänsi itselleen voiton viimeisellä jaksolla tiukassa ottelussa numeroin 70-74 (37-43).

 

Espoo Basket Team palasi tappioputken jälkeen jälleen voittokantaan ja pelasi koko joukkueena kohtuullisen hyvän pelin. Erityismaininnan ansaitsee Lauri Järvisen 10 syöttöä pelissä, joka on kova lukema. Tupla-tuplasta Järvinen jäi vain pisteen, kun hänen pisteensä jäivät yhdeksään. Kaiken kaikkiaan ottelu toi positiivista virettä tuleviin otteluihin ja joukkueen eteenpäin menemiseen.

 

Ottelussa onnistuneina pelaajina palkittiin Espoo Basket Teamin Baboucarr Ceesay ja PeU-Basketin Dantiel Daniels.

 

OTTELUTILASTO

 

Miesten seuraava ottelu 1B-divisioonassa on ensi sunnuntaina kotona Espoonlahdessa, jonne vieraaksi tulee Helsingin NMKY. Paikalliskamppailu EBT – HNMKY pelataan sunnuntai-iltana 4.12.2016 klo 17:00 alkaen Espoonlahden urheiluhallilla.

 

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!