Miehet voittivat tasaisessa ja hyvässä ottelussa Helsingin NMKY:n

7.12.2016

Robert Åhman, donkkiin lähtö (kuva Peter Åhman)
Cesar Emilio Carapinha, 7 syöttöä (kuva Peter Åhman)
Ottelun puoliajalla esiintyivät Tanssipiste Loisteen showtanssin edustusryhmät teoksellaan Liisa Ihmemaassa (kuva Peter Åhman)

Espoo Basket Team pelasi sunnuntaina 4.12.2016 jälleen kotona Espoonlahdessa, jossa vastassa oli Helsingin NMKY. Jännittävä ottelu päättyi vasta viime minuuttien aikana EBT:n voittoon numeroin 72-66 (38-32).

Varmaan voisi sanoa, että ottelun hallinta oli joukkueiden osalta vaihtelevaa. Jaksot menivät vuoron perään toiselle joukkueelle. Ensimmäinen neljännes oli Espoo Basket Teamin hallintaa. EBT meni Justice Grahamin ja Joshua Gouchin koreilla heti 5-0 johtoon ja kasvatti jakson päätteeksi eron kymmeneen pisteeseen lukemin 25-15.

 

Toisen neljänneksen puolivälin jälkeen EBT:n peli alkoi takkuilla. Jakson puolivälissä EBT:n johto oli 36-24. Matti Meldon koreilla HNMKY aloitti takaa-ajon ja puoliajalle mentäessä EBT johti enää kuudella pisteellä.

 

Kolmannen jakson alussa HNMKY jatkoi hyvää peliä ja varsinkin Petteri Ruutiaisen taistelukorit toivat vieraat jo kahden pisteen päähän. Tämän jälkeen EBT:n joukkuepeli jälleen aukesi ja koreja alkoi syntyä. Iiro Kerminen pussitti kolmosia, Anton Vialen otti levypalloja sekä blokkasi heittoja ja jakson päätteeksi Robert Åhman donkkasi Espoo Basket Teamin johdoksi lukemat 60-44.

 

Ottelun neljäs jakso alkoi EBT:ltä heikosti ja HNMKY:n hyvä taistelu tuotti tulosta. Kahdessa minuutissa HNMKY otti 10-0 runin Tuure Takalan, Otso Laakkosen, Jyri Eboreimen ja Petteri Ruutiaisen koreilla. Tämän jälkeen Espoo Basket Team sai kuitenkin rivinsä jälleen kokoon ja ottelun loppu pelattiin tasaista ja jännittävää koripalloa, jossa EBT:n johto säilyi kuutena pisteenä loppuun saakka. EBT pelasi hyvin loppusekunnit Cesar Emilio Carapinhan johdolla ja näin trillerissä pisteet jäivät Espooseen numeroin 72-66 (38-32).

 

Ottelu oli jälleen hyvää, jännittävää ja katsojaystävällistä M1DB-korista. Helsingin NMKY pelasi aggressiivista ja liikkuvaa koripalloa ja avasi tällä hyvin EBT:n puolustusta. Varsinkin Petteri Ruutiaisen voimakas peli molempien korien alla tuotti hyvin tulosta. Ja Otso Laakkosen puolustuspeli piti hyvin Justice Grahamin tehot alhaalla.

 

Espoo Basket Teamin osalta ottelu oli tähän mennessä kauden parasta joukkuepeliä. Kaikki taistelivat joukkueen puolesta ja myös hyökkäyspäähän saatiin liikettä. Ottelussa EBT:n ykköspointiksi päässyt Cesar Emilio Carapinha piti hyvin huolta pallosta nopeilla jaloillaan ja antoi myös 7 koriin johtanutta syöttöä. Anton Vialenin ensimmäinen peli EBT-paidassa oli hyvä ja hän tuo pituudellaan myös uusia vaihtoehtoja EBT:n korinaluspelaamiseen. Espoo Basket Teamin tehokkain oli Joshua Gouch, mutta myös Robert Åhman, Iiro Kerminen, Mikko Jantunen ja Baboucarr Ceesay pelasivat erinomaisen ottelun.

 

Ottelussa onnistuneina pelaajina palkittiin Helsingin NMKY:n Petteri Ruutiainen ja Espoo Basket Teamin Robert Åhman.

 

OTTELUTILASTO

 

Miesten seuraava ottelu 1B-divisioonassa on Karkkilassa. Ottelu Karkkila – EBT pelataan perjantai-iltana 9.12.2016 Karkkilan liikuntahallilla klo 18:30 alkaen.

 

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!