Miehet päättivät syyskauden voittamalla Jyväskylän Weikot

2.1.2017

Anton Vialen (kuva Peter Åhman)
Justice Graham (kuva Peter Åhman)

Espoo Basket Team vieraili sunnuntaina 18.12.2016 Jyväskylässä, jossa vastassa oli Jyväskylän Weikot. EBT:n voittoputki kasvoi neljään, kun Weikot kaatui selvin numeroin 51-72 (26-30).

EBT aloitti ottelun uneliaasti ja valmius pelaamiseen oli jäänyt pitkälle bussimatkalle. Jyväskylän Weikot hallitsi Sami Mäntymaan johdolla ensimmäistä jaksoa selvästi vieden sen nimiinsä 18-11. Anton Vialenin kaksi peräkkäistä koria jakson lopussa toivat Espoo Basket Teamin vähän lähemmäksi pienelle jaksotauolle mentäessä.

 

Toisella jaksolla EBT sai vähitellen pelistä kiinni, meni johtoon ja vei loput neljännekset selvästi numeroin 8-19, 12-20 ja 13-22. Suoraviivaisemmalla viimeistelyllä voittonumerot olisivat olleet suuremmatkin, kun alley-oopit ja donkit eivät aina menneet ihan putkeen. Silti JyWe kaatui komeasti numeroin 51-72 (26-30).

 

Kummaltakin joukkueelta puuttui kokoonpanosta avainpelaajia. Jyväskylän Weikkojen pelissä se näkyi selvemmin, kun takamiehistä puuttuivat sekä Aleksi Kantonen että Sergei Chudinovskikh. JyWen tehokkaimmat olivat tupla-tuplan tehneet Alexey Ekimov (15 pistettä ja 16 levypalloa) ja Sami Mäntymaa (14 pistettä ja 10 levypalloa).

 

Espoo Basket Team jatkoi voittojen sarjaa ja pelasi koko joukkueena jälleen hyvän pelin ensimmäistä jaksoa lukuun ottamatta. EBT:n tehokkaimmat olivat Joshua Gouch, Baboucarr Ceesay ja Justice Graham. Anton Vialen pelasi erinomaisen ottelun ja hän pääsi yhdessä Eshaq Safin kanssa vääntämään vahvasti korin alla JyWen voimakkaan ja pitkän Alexey Ekimovin kanssa.

 

OTTELUTILASTO

 

Miesten seuraava ottelu 1B-divisioonassa pelataan jälleen kotona Espoonlahdessa, jonne vieraaksi tulee Raholan Pyrkivä. Tämä kevätkauden avausottelu EBT – RaPy pelataan sunnuntai-iltana 8.1.2017 klo 17:00 alkaen Espoonlahden urheiluhallilla.

 

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!