Miehet voittoihin viikonloppuna, sekä HNMKY että MuKi kaatuivat

16.1.2017

Joshua Gouch (kuva Peter Åhman)
Anton Vialen (kuva Peter Åhman)

Espoo Basket Teamilla oli tuplaviikonloppu, kun paikalliskamppailuissa kohdattiin ensin perjantaina 13.1.2017 Helsingin NMKY Malmilla ja sitten sunnuntaina 15.1.2017 Munkkiniemen Kisapojat kotona Espoonlahdessa. EBT voitti kummatkin ottelut. HNMKY kaatui numeroin 76-84 (40-40) ja MuKista tuli voitto 79-69 (41-32).

Perjantain runsaasti yleisöä kerännyt ottelu Malmilla oli molempien joukkueiden osalta erittäin viihdyttävää ja urheilullista koripalloa. Ottelun ensimmäinen jakso oli Espoo Basket Teamin, mutta toisella jaksolla Helsingin NMKY onnistui paremmin ja tuli tasoihin 40-40 puoliajalle mentäessä. Kolmannella jaksolla EBT repäisi jo lähes ratkaisevasti eroa, mutta neljännellä neljänneksellä HNMKY tuli jälleen jo lähes tasoihin. HNMKY:n rutistus ei kuitenkaan riittänyt ihan voittoon saakka ja näin pisteet lähtivät Espooseen numeroin 76-84.

 

EBT:n pelissä oli tapahtunut selkeä muutos edelliseen alavireisesti sujuneeseen RaPy-otteluun. Darian Cartharn palasi pelaavaan kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen ja se toi osaltaan myös lisäelementtejä EBT:n peliin. Anton Vialen pelasi jälleen hyvän ottelun, kun pääsi vääntämään tosissaan HNMKY:n Petteri Ruutiaisen, Otso Laakkosen ja Karri Kallelan kanssa. Justice Graham aloitti ottelun vaihtopenkillä, mutta oli ottelun loppuminuuteilla kokemuksellaan ja rutiinillaan tärkeä tekijä siihen, että EBT voitti ottelun. EBT:n muita onnistujia olivat Cesar Emilio Carapinha turhasta teknisestä virheestään huolimatta ja tupla-tuplan tehnyt Joshua Gouch unohtamatta ketään muutakaan. EBT pelasi kaikilta osin joukkueena hyvän ottelun. HNMKY:n tehokkaimpia olivat pelinrakentaja Jyri Eboreime sekä Ville Tahvanainen.

 

Perjantain OTTELUTILASTO

 

Sunnuntain kotiotteluun Espoo Basket Team lähti ennakkosuosikkina, mutta heti ottelun alusta saakka nähtiin, että Munkkiniemen Kisapojat tuli nuorilla pelaajillaan haastamaan kotijoukkueen tosissaan. MuKi sai aggressiivisella ja nopealla puolustuspelaamisella EBT:n pelin hieman sekaisin. Ottelun ensimmäinen puolisko mentiin kuitenkin EBT:n pienessä johdossa ja puoliaikanumerot olivat EBT:lle 41-32. Tämän jälkeen Espoo Basket Team ei saanut kasvatettua johtoa kuitenkaan yli kymmenen pisteen ja näin välillä puolustuspelaamisessaan lähes sääntöjen rajamaillakin pelanneet Munkkiniemen Kisapojat pääsivät kolmannella jaksolla jo iskuetäisyydelle. EBT ei kuitenkaan tilanteesta hätääntynyt vaan pelasi neljännen jakson viisaasti. Näin pisteet jäivät Espooseen numeroin 79-69.

 

EBT:n pelissä näkyi perjantain ottelussa palautunut itseluottamus omaan peliin. EBT pelasi koko joukkueena jälleen hyvän ottelun ja jos muutaman pelaajan nimen nostaa esille, niin onnistujia olivat Iiro Kerminen, Darian Cartharn, Baboucarr Ceesay, Joshua Gouch ja Justice Graham. MuKin nopeasta ja nuoresta joukkueesta onnistuivat Tuomas Oksa, Joonas Timonen ja Tuomo Antikainen sekä kokemusta joukkueeseen tuonut Panu Pursiainen.

 

Ottelussa onnistuneina pelaajina palkittiin Munkkiniemen Kisapoikien Tuomas Oksa ja Espoo Basket Teamin Darian Cartharn.

 

Sunnuntain OTTELUTILASTO

 

Miesten seuraava ottelu 1B-divisioonassa on Hyvinkäällä. Ottelu Hyvinkään Ponteva – EBT pelataan sunnuntaina 22.1.2017 Martinhallilla klo 15:00 alkaen.

 

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!