Sarjakärki Kristika Turku vahvalla pelillä voittoon EBT miehistä

6.2.2017

Tip-off (kuva Peter Åhman)
Mika Metsämaa vs Hussain Dassouki (kuva Peter Åhman)

Sunnuntaina 5.2.2017 kotona Espoonlahdessa nähtiin miesten I-divisioona B:n kärkikamppailu, jossa Espoo Basket Teamin vieraaksi oli saapunut sarjakärki Kristika Turku. EBT ei päässyt koko ottelun aikana hallitsemaan peliä eikä myöskään johtoasemaan ja näin pisteet menivät Turkuun numeroin 63-80 (27-44).

Kristika Turku oli odotetusti erittäin vahva koko ottelun ajan ja ei antanut Espoo Basket Teamille oikeastaan mitään mahdollisuuksia voittoon. Syksyn ensimmäisen kierroksen tapaan joukkueiden keskinäinen ottelu ratkesi jo ensimmäisellä jaksolla. Kristika Turku voitti nyt ensimmäisen jakson 16-27 ja sen jälkeen EBT ei päässyt kaventamaan eroa mitenkään. Vaikka ottelun toinen puolisko pelattiinkin tasan 36-36. Ottelun päättyessä valotaululla oli Turun voittolukemat 63-80.

 

Kristika Turku jäädytti Espoo Basket Teamin hyökkäyspelin lähes kokonaan. Kun Turku piti EBT:n syöttölinjat kiinni, niin EBT:n hyökkäys meni seisovaksi ja syöttöjen ajoitukset eivät olleet kohdallaan. Myös Turun heittopeli oli astetta parempaa kuin EBT:n ja varsinkin kolmosten osalta. Tästä piti huolen viisikko Arto Talvitie, Mikael Sandberg, Mikael Laihonen, Eero Innamaa ja Ville Salli. Kun lisäksi kaksikko Mikael Sandberg ja Mikael Laihonen hoitivat korisaluskamppailut suvereenisti, niin EBT:ltä oli aseet syöty.

 

Espoo Basket Teamin peli yski koko ottelun ajan ja muutaman edellisen ottelun kaltaiseen iloiseen tekemiseen ei oikein päästy. Justice Graham teki 19 pistettä ja Joshua Gouch teki tupla-tuplan (15 levypalloa ja 14 pistettä), mutta muuten EBT:n tehot jäivät aika vähiin Anton Vialenia lukuun ottamatta.  EBT:llä on edessään kolmen tärkeän pelin putkesta vielä kaksi ottelua, kun joukkue kohtaa viikon sisällä sekä PuHun että Korikouvot.

 

Ottelussa onnistuneina pelaajina palkittiin Kristika Turun Arto Talvitie ja Espoo Basket Teamin Anton Vialen.

 

OTTELUTILASTO

 

Miesten seuraava ottelu 1B-divisioonassa on jo ensi perjantaina kotona Espoonlahdessa, jonne vieraaksi tulee tällä hetkellä sarjassa kakkosena oleva PuHu naapurikaupunki Vantaalta.

 

Paikalliskamppailu EBT – PuHu pelataan perjantai-iltana 10.2.2017 klo 19:00 alkaen Espoonlahden urheiluhallilla.

 

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!