Miehet jälleen voittokantaan, PeU-Basket kaatui selvästi

21.2.2017

Baboucarr Ceesay donkkaamassa (kuva Peter Åhman)
Joshua Gouch aloittamassa donkkia (kuva Peter Åhman)

Espoo Basket Team taisteli kolmen tappiollisen pelin jälkeen voiton sunnuntaina 19.2.2017 kotona Espoonlahdessa, jossa vastassa oli PeU-Basket Perniöstä. EBT aloitti ottelun vähän vaimeasti, mutta puoliajan jälkeen joukkueen vallannut iloinen pelaaminen toi komean voiton numeroin 89-72 (39-43).

Ottelu alkoi lähes täysin PeU-Basketin hallinnassa. Parhaimmillaan PeU-Basket johti viidellätoista pisteellä pari minuuttia ennen ensimmäisen jakson loppua. Espoo Basket Teamin heitot eivät menneet sisään ja PeU-Basket heitteli kolmosia sisään kovalla prosentilla Riku Laineen ja Aatu Kivimäen johdolla. Toisella neljänneksellä EBT:n peli alkoi kulkea paremmin ja kavensi puoliajalle mentäessä PeU-Basketin johdon neljään pisteeseen 39-43.

 

Puoliajan jälkeen EBT alkoi pelata entistä enemmän paikkaa puolustusmuotona ja se hyydytti vähän yllättäenkin hyvin heittävän PeU-Basketin pelin. EBT riisti palloja ja hyökkäykset alkoivat päättyä komeisiin alley-ooppeihin ja donkkeihin Baboucarr Ceesayn ja Joshua Gouchin toimesta. EBT sai ottelun hallintaansa ja parketilla nähtiin ilotulitus näyttävien suoritusten muodossa. Näin pisteet jäivät Espooseen loppusummerin soidessa numeroin 89-72.

 

Vauhtiin päästyään EBT pelasi koko kokoonpanolla hyvää ja iloista korista edellä mainittujen Ceesayn (lähes tupla-tupla) ja Gouchin (lähes tripla-tupla) lisäksi. Mika Metsämaa rauhoitti mukavasti pelin johtamista ensimmäisen jakson vaikean aloituksen jälkeen ja johdatti joukkueen takaisin taisteluun voitosta. Iiro Kermiseltä ja Mikko Jantuselta nähtiin jälleen energistä ja fyysistä peliä, johon sisältyi myös muutamat komeat kolmoset kummaltakin. Eshaq Safi pääsi näyttämään voimansa korin alla ja levypalloissa. Ja joukkueella on edelleenkin pieniä mahdollisuuksia sarjan pudotuspeleihin.

 

Ottelussa onnistuneina pelaajina palkittiin PeU-Basketin Riku Laine ja Espoo Basket Teamin Baboucarr Ceesay.

 

OTTELUTILASTO

 

Miesten seuraava ottelu 1B-divisioonassa on Kaarinassa. Ottelu Ura Basket – EBT pelataan perjantai-iltana 3.3.2017 Littoisten monitoimitalolla klo 18:30 alkaen.

 

Espoo Basket Teamilla on edelleen pienet mahdollisuudet päästä sarjan playoffs-otteluihin!

 

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!