EBT hävisi hyvän taistelun jälkeen Bisonsille

16.10.2017

Roy Hinkkanen (kuva Johannes Mensalo)
Matias Leikkonen (kuva Johannes Mensalo)
Matias Leikkonen ja Jose Dominguez korin teossa (kuva Johannes Mensalo)
Bisons-EBT korinalustaistelua (kuva Johannes Mensalo)

Miesten 1B-divisioonassa Espoo Basket Team matkasi sunnuntaina Loimaalle, jossa vastassa oli Bisons. Bisons jatkoi voittokulkuaan ja lopulta EBT:n oli taivuttava numeroin 97-72 (55-43).

Espoo Basket Teamille ottelun alku oli hieman vaikea, kun oma heitto ei osunut ja virhetili alkoi kasvaa heti ensi minuuteista alkaen. Bisons käytti tämän säälimättä hyväkseen ja karkasi 8-0 johtoon Josh Caldwellin, Sebastian Bookerin sekä Esko Salosen koreilla. Tämän jälkeen EBT sai kuitenkin otetta peliin ja kiriä aikaiseksi Mika Metsämaan pelinjohdolla ja Matias Leikkosen hyvällä tekemisellä sekä hyvillä ratkaisuilla. Ensimmäiselle pienelle tauolle mentiin Bisonsin johtaessa enää kahdella pisteellä 28-26.

 

Toisella jaksolla EBT jatkoi siitä mihin ensimmäisen jakson lopussa oli jäänyt ja Bisons joutui pieniin vaikeuksiin. Bisonsin päävalmentaja Arttu Mannelin oli pakotettu aikalisään. Jakson puolessa välissä EBT:n Roy Hinkkanen ja Robert Kankfelt käyttivät peliminuuttinsa tehokkaasti ja Roy Hinkkasen kolmella peräkkäisellä korilla EBT siirtyi neljän pisteen johtoon 35-39. Tämän jälkeen EBT:lle sattui kuitenkin muutaman minuutin heikko hetki menetysten ja ohiheittojen muodossa. Bisonsin kapteeni Jani Kivinen heitti kolme kolmosta sukkana sisään parin minuutin aikana ja näin kotijoukkue pääsi jälleen johtoon. Ja jakson lopussa Sebastian Booker ja Rasmus Marttinen kaunistelivat Bisonsin taukojohdon numeroihin 55-43.

 

Kolmannelle jaksolle EBT tuli sillä asenteella, että kotijoukkueen johto otetaan vielä kiinni. Mutta harmittavasti heti jakson alkuun Bisonsin Sebastian Booker kalasti kolme vapaaheittoa ottamalla kontaktia EBT:n Oscar Anderseniin hyppyheittotilanteessa, jossa ei ollut onnistumisen mahdollisuuksia. Booker laittoi kaikki kolme vapaaheittoa sisään ja näin ero kasvoi jo 15 pisteeseen. Tämän jälkeen ottelu säilyi pitkään tasaisena kunnes jakson puolivälissä Bisons alkoi saada stoppeja aikaan. EBT taas heitti omia vapaita heittojaan ohi, joista Bisons rankaisi heti toisessa päässä. Viimeiselle kympille lähdettiin lukemissa 78-54.

 

Neljännellä jaksolla Bisonsin johto oli jo sen verran suuri, että EBT ei pystynyt sieltä enää nousemaan. Näin ottelun loppu oli pitkälti pelailua ja ottelu päättyi Bisonsin voittoon 97-72 (55-43). EBT:n Eero Jaakkola käytti neljännellä jaksolla ennakkoluulottomasti peliminuuttinsa hyväkseen ja teki lyhyessä ajassa 9 pistettä rohkeilla heitoilla. Ottelun lopputuloksenkin kannalta tilastoista löytyy merkittävää ja mielenkiintoista faktaa ottelun virheistä: Bisons 12, EBT 23. Ja vapaaheittoviivalle Bisons pääsi peräti 34 ja EBT vain 7 kertaa. Lisäksi Bisons heitti vapaaheitot 76%:sti sisään EBT:n jäädessä 43%:iin.

 

EBT:n päävalmentaja Adrián Reyes näki ottelussa kuitenkin hyvää kehitystä kahteen edelliseen peliin verrattuna: ”Vielä ei päästy koko ottelun ajan ihan siihen vireeseen ja iloiseen tekemiseen, jota nähtiin pre-season peleissämme, mutta esim. toisella jaksolla näimme pitkän tovin tähän mennessä meidän parasta peliämme tällä kaudella.”

 

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Bisonsin Joshua Caldwell (22 pistettä/9 levypalloa/5 syöttöä) sekä Espoo Basket Teamin Roy Hinkkanen (16 pistettä/5 levypalloa).

Bisonsin otteluraportti löytyy täältä: Bisonsin voittokulku sai jatkoa – Espoo Basket Teamista ei lopulta haastajaksi

OTTELUTILASTO

 

Miesten seuraava kotiottelu 1B-divisioonassa on sunnuntaina 22.10.2017 Espoonlahden urheiluhallilla, jossa vastaan tulee villillä kortilla sarjaan noussut Äänekosken Huima. Ottelu EBT – Huima alkaa klo 17:00.

 

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!