Harmittava kotitappio miehille Äänekosken Huimaa vastaan

26.10.2017

Mikko Jantunen (kuva Peter Åhman)
Mika Metsämaa (kuva Peter Åhman)

Espoo Basket Team kohtasi sunnuntaina miesten 1B-divisioonassa kotona Espoonlahdessa Äänekosken Huiman. Tasaisen kamppailun jälkeen pisteet matkasivat Keski-Suomeen numeroin 65-75 (30-33).

Espoonlahden urheiluhallilla oli jälleen mainio tunnelma ja lähes täysi yläkatsomo. Ottelu oli tasainen alusta lähtien. EBT vei jälleen ensimmäisen neljänneksen 19-16, mutta päästi viime sekunneilla ennen puoliaikataukoa Huiman kolmen pisteen johtoon. Tauolle mentiin vierasjoukkueen johtaessa 30-33.

 

Kuten Huima omassa otteluraportissaan kertoo, niin ottelun ratkaisu nähtiin oikeastaan jo heti kolmannen jakson alkuun, kun Huima vei ensimmäisen puolitoistaminuuttisen 9–0 venyttäen johdon 12 pisteeseen. Tästä EBT ei enää missään vaiheessa toipunut. Äänekoskelaisten voiton salaisuutena oli koko joukkueen ehjä suoritus. Äänekosken Huima vei voiton kotiin numeroin 65-75 (30-33).

 

Ottelu olisi ollut Espoo Basket Teamin voitettavissa ja olisi pitänytkin voittaa, mutta aina asiat eivät mene suunnitelmien mukaisesti. Ottelu oli taas todella vauhdikas. Huima Juha Stenin valmennuksessa pelaa aika samanlaista peliä kuin EBT eli päästä päähän mennään vauhdilla ja puolustetaan kovaa. Huima puolusti EBT:ltä parhaat aseet pois ja sitten, kun EBT:n puolustus ei aina oikein osannut reagoida Huiman hyökkäyksiin oikealla tavalla vaan päästettiin Huima tekemään useampia helppoja koreja, niin ottelun lopputulos syntyi pitkälti siitä. Espoo Basket Teamilta loppui vähän uskokin viimeisellä jaksolla, kun heitto ei uponnut (ei edes vapariviivalta) eikä saatu stoppeja aikaiseksi. Vaikka kunniakkaasti taisteltiin loppusekunneille saakka. EBT:lle tulee vähän turhan paljon edelleen helpohkoja pallon menetyksiä, joista vastustaja sitten rankaisee heti. Mutta tästä jatketaan, pää pystyyn ja kohti tulevia koitoksia!

 

Ottelun Tahto ratkaisee –pelaajina palkittiin Äänekosken Huiman Joni Pohjonen ja Espoo Basket Teamin Mikko Jantunen.

 

Huiman otteluraportti löytyy täältä: Espoon tuliaisina kauden toinen voitto

 

OTTELUTILASTO

 

Tulevana sunnuntaina EBT vierailee Hyvinkäällä, jossa vastassa on Ponteva. Ottelu pelataan 29.10.2017 klo 17:00 alkaen Martinhallilla.

 

Miesten seuraava kotiottelu 1B-divisioonassa on sunnuntaina 5.11.2017 Espoonlahden urheiluhallilla. Paikallisottelu EBT – PuHu alkaa klo 17:00.

 

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!