Tiukka trilleri päättyi EBT:n tappioon

14.11.2017

Oscar Andersen (kuva Peter Åhman)
Roy Hinkkanen (kuva Peter Åhman)

Miesten 1B-divisioonassa Espoo Basket Team vieraili sunnuntaina Karkkilassa. Sarjan kärjessä majaileva Karkkila otti kotivoiton yhdellä pisteellä EBT:n taipuessa vasta aivan viime sekunneilla 69-68 (37-44).

Ottelu lähti Espoo Basket Teamin puolelta väkevästi käyntiin. Neljässä ja puolessa minuutissa tulostaululla komeili EBT:n kymmenen pisteen johto numeroin 2-12. Pelin rullatessa mukavasti Tuomas Laine, Antti Heiskanen ja Oscar Andersen heiluttivat korisukkaa tasaiseen tahtiin. Karkkila aloitti takaa-ajon ensimmäisen jakson puolenvälin jälkeen Ilari Lehtosen kolmosella ja ottelu alkoi tasoittua.

 

Toinen jakso eteni tasaisesti lähes kori korista tahtiin. EBT ei saanut kasvatettua eroa ja Karkkilakaan ei sitä kiinni saanut. EBT:ltä onnistui myös muutama hyökkäyskuvio ihan näyttävästi. Tällä jaksolla EBT:n parhaita pistemiehiä olivat Marco Tammi ja Roy Hinkkanen. Puoliaikatauolle mentiin Espoo Basket Teamin johtaessa 37-44.

 

Kolmas jakso näyttää tällä kaudella olevan vähän akilleen kantapää EBT:lle. Karkkila vei kolmannen jakson ensimmäiset seitsemän minuuttia 18-4 ja karkasi jo 7 pisteen johtoon. Kun EBT antoi Karkkilan nuorille pelaajille vapaita heittopaikkoja, Elmeri Kivimäki käytti tämän mahdollisuuden arkailematta hyväkseen. Jakson lopun EBT taisteli ja pelasi hienosti ja pääsi takaisin voittotaisteluun mukaan. Tuomas Laineen loppusekunnin korilla EBT oli enää pisteen päässä Karkkilasta jakson päättyessä numeroihin 57-56.

 

Viimeinen jakso oli tarkkaa peliä ja kovaa puolustamista molemmin puolin. Roy Hinkkasen riistoilla ja Oscar Andersenin parilla komealla yksilösuorituksella EBT pääsi jälleen jo viiden pisteen johtoon jakson puolivälissä. Mutta sitten tuli jälleen Elmeri Kivimäki esiin. Kaksi kolmosta jäätävästi sisään ja näin Karkkila oli pisteen johdossa. Trilleri sai EBT:n kannalta hieman harmillisen päätöksen. Paineistetussa tilanteessa ottelun kahteen viimeiseen minuuttiin kumpikaan joukkue ei tehnyt pisteitä, vaikka molemmilla joukkueilla oli kaikki mahdollisuudet siihen. Näin tämä viimeiseen asti jännittävä ottelu kääntyi Karkkilan kotivoittoon numeroin 69-68 (37-44).

 

Espoo Basket Teamin osalta tämä ottelu oli tähän mennessä kauden paras. EBT pystyi puolustamaan hyvin Karkkilan senttereitä HL Colemania ja Byron Burnettia sekä heittävää takamiestä Janne Kinnusta. Hyökkäyspäässä on vielä hiomista ja harmittavasti viimeisellä neljänneksellä ei saatu viimeistä niittiä sisään. Mutta tästä tuli jälleen lisäkokemusta tiukoista peleistä ja mennään taas uusin treenein kohti uusia koitoksia.

 

OTTELUTILASTO

 

Miesten seuraava kotiottelu 1B-divisioonassa on sunnuntaina 19.11.2017 Espoonlahden urheiluhallilla, jossa paikallispelissä vastaan tulee Helsingin NMKY. Ottelu EBT – HNMKY alkaa klo 17:00.

 

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!