Espoo Basket Teamista ei ollut vastusta Helsingin NMKY:lle

22.11.2017

Antti Heiskanen (kuva Peter Åhman)
Eero Jaakkola (kuva Peter Åhman)

Espoo Basket Team kohtasi sunnuntaina 1B-divisioonan pääkaupunkiseudun paikalliskamppailussa kotonaan Espoonlahdessa sarjaa johtavan Helsingin NMKY:n. HNMKY otti voiton musertavalla erolla numeroin 39-91 (14-50).

Espoo Basket Team lähti otteluun takanaan kaksi hyvää peliä ja näin ollen odotukset sarjan kärkijoukkuetta Helsingin NMKY:tä vastaan olivat korkealla. Heti alkuun oli hieman yllättävää, että ottelu alkoi kauden tähän mennessä pienimmän katsomon edessä. Sarjan johdossa oleva Helsingin NMKY, joka esittää tällä hetkellä sarjan parasta peliä, ja paikalliskamppailu ei vetänyt kuitenkaan espoolaisia katsomoon.

 

Ottelun alussa molemmilla joukkueilla oli hyviä paikkoja tehdä pisteitä, mutta vain HNMKY käytti paikat hyödykseen. Aapo Pietiläisen ja Sakari Laakson kolmosilla HNMKY otti kahdessa minuutissa 0-9 johdon ja EBT oli pakotettu aikalisään. Aikalisä ei tuonut muutosta Espoo Basket Teamin peliin ja näin HNMKY meni menojaan. Nopea ja fyysinen Helsingin NMKY pelasi erittäin hyvin ja kurinalaisesti. He puolustivat EBT:n täysin aseettomaksi ja, kun myös hyökkäyspään kuviot toimivat tehokkaasti ja kovalla prosentilla, niin ottelun lopputulos oli musertava EBT:lle. HNMKY oli scoutannut Espoo Basket Teamin kuviot hyvin ellei jopa täydellisesti. Näin on tehnyt useampi muukin joukkue tällä kaudella EBT:lle, kun taas EBT:llä on paljon parannettavaa vastustajan scouttaamisessa sekä reagoinnissa vastustajan peliin ottelun aikana.

 

Puoliajalla HNMKY johti 14-50 ja ottelu päättyi vierailijoiden voittoon numeroin 39-91. Vaikka ottelun lopputulos oli noinkin selvä, niin molemmat joukkueet pelasivat ottelun loppuun saakka täysillä. Mikä on kunnioitettavaa. Lopputulokseen nähden ottelun tilastot ovat heittojen suhteen hieman ehkä yllättävät. EBT heitti pelitilanneheittoja enemmän kuin HNMKY, mutta vapaaheittoviivalle HNMKY pääsi paljon useammin kuin EBT. EBT:llä pelitilanneheittoja oli 65 ja HNMKY:llä 54. Vapareita vierasjoukkueella oli 21, kun EBT jäi 6 vapaaheittoon. Heittoprosenteissa oli huomattava ero, kun HNMKY heitti kakkoset 71 %:lla ja kolmoset 48 %:lla sisään EBT:n jäädessä 31 %:iin ja 12 %:iin. Esimerkiksi HNMKY:n Aapo Pietiläinen heitti kolmannen jakson alkupuolella 5 kolmosta täysin peräkkäin 100 %:sti sisään.

 

Ottelun Tahto ratkaisee –pelaajina palkittiin Helsingin NMKY:n Aapo Pietiläinen ja Espoo Basket Teamin Oscar Andersen.

 

OTTELUTILASTO

 

Miesten seuraava kotiottelu 1B-divisioonassa on heti tulevana sunnuntaina 26.11.2017 Espoonlahden urheiluhallilla. Todellinen paikallisderby EBT – Aalto-Basket alkaa klo 17:00.

 

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!