Kallen blogi

HUOM! Blogin tekstissä saattaa esiintyä satunnaisesti sanoja tai sanontoja, joista herkkähipiäisimmät voivat pahoittaa mielensä niiden ollessa irrallaan tai moiset irrotettaessa varsinaisesta tajunnan virtauksesta. Mitään mikä ei läpäisisi esim. YLE:n pääuutislähetysten seulaa ei kuitenkaan tulla tarinoimaan ainakaan tarkoituksellisesti.

16.01.2012:

Aamulla töihin tullessa pisti taas ihmetyttämään yksi asia. Nimittäin jos joku odottaa saapujaa autolla bussipysäkillä tai moinen siihen jätetään kulkuneuvon hajottua, niin valtaosassa tapauksia auto on pysäkin alkupäässä eikä lopussa. Miksi näin? Yritä siinä sitten bussikuskina kammeta joukkojen kuljetusväline omalle paikallen jonkun halutessa kyytiin tai sieltä pois. Yleensä liikenne häiriintyy ja ne itseaiheutetut ruuhkat lisääntyvät.

Jos joku tuntee tämän lukiessaan piston sydämessään, niin seuraavalla kerralla ajatellaan hieman laajemmin muitakin, eikö totta?

15.01.2012:

Pantiin vaimon kanssa tänään (keskity ja lue eteenpäin...) tutustuen Kirby-nimiseen pölynimuriin tai olikohan se joku kodinhoitojärjestelmä, tms. nimeltään. Oli jos jonkinlaista suulaketta ja muuta lisuketta joka lähtöön. Päävehkeen ulkonäkö muistutti jotain "Plan 9 from outer space" filmografian kulissitekelettä, mutta kyllä se toimi!

Makkarissa on about 10 vuotta vanha; ostohetkellä ja siitä pari kuukautta eteenpäin tyylikäs; villamatto. Silloinen J. Edgar (eli Hooveri; tai saattoi olla Voltakin mahdollisesti) ei sitten tahtonut tuota jalkojen alusta saada puhdistettua ja nyt jo muutaman vuoden ikäinen Dysonkin kohtasi turhan ison haasteen.

Tämä laite sitten imuroi maton ensin jo todella erinäköiseksi ja viimeistelynä tähän härveliin kuului myös mm. mattopesuri. Vipua vääntämällä mömmöt pintaan, vipu toiseen suuntaan ja imulla pois.Simmut ja varpaat kohtasivat ilmestyksen, jonka luuli jo kadonneen historian hämäriin.

Mutta jos oli monipuolinen ja toimivan tuntuinen vehje kotiin, veneeseen ja autoon, niin eipä se nyt ihan taskurahalla lähde. Hintapyyntöä 3650,00€...

Jaa että ostettiinko? No mitäs luulisit; ei ole lompakot tässä residenssissä paksuimmasta päästä. Mutta jos Sinä moisen ostat, niin panehan viestiä ja tulen ajoittain lainaamaan takuuajan kestäessä (32v.).

Pölynimurikauppiaista liikkuu kaikenlaista tarinaa, samoin myytävistä tuotteista. Sen tarkempaa en osaa sanoa, mutta tässä operaatiossa tuo kyseinen matto oli meidän ja sen puhdistus tapahtui osin itse kokeillen. Lisäksi yksi soffa imuroitiin ensin meidän Dysonilla ja senkin jälkeen tämä Kirby sai likaa irti.

Netistä taas ei sitten saa firman sivuilta kummoistakaan tietoa, vaikka ainakin Suomessa on tuota hintaa kilpailevia tuotteita enemmän. Mutta eipä tässä mitenkään köyhtynyt, joten jatketaan harjoituksia.

Joillekin teistä muuten saattaa tulla asiasta soitto, mutta reagoiminen on sitten jokaisen oma asia. Jos otat esittelijän vastaan, niin et siitä nyt ainakaan tyhmemmäksi tule; eikä laitetta kuitenkaan tarvitse hankkia. Puhdistuta vaikka joku elämää suurempi ongelma kotoasti (ei tepsi ihmisiin tai eläimiin), kuten meillä tapahtui. Ja jos ostat, niin palataan asiaan...

11.01.2012:

Jepjep; ollaan elossa ja henki pihisee hienosti, no worries. Mutta ei tässä tällä erää sen enempiä (Poliisit alkaa Jimiltä nääs ja sitähän pitää tietty väijyä), eli Mahtavaa alkanutta vuotta kaikille; I'll be back!

04.12.2011:

Hieman taas häiritsee nuo Maikkarin nettiuutisten otsikot: "Poliisi etsii mersullaan törttöilyttä kuskia." Eli onko autokanta vaihdettu, tai imagosyistä virkavallalla on (ainakin) yksi mersu, tai jotain? EBT:n miesten edustusjoukkueen PuHu-vastustajan riveissähän Sinivuokkoja on Riihimäkeä, Ansasta, Selliä ja Wessmania ainakin ja kyllähän näille Karpaaseille soisi sitä laatua duuniautossakin (toisaalta tiedä millä ajelevat, mutta oletuksen piikkiin). Ja niinhän se sitten meni, että kolikolla olikin se toinen puoli, mersu siis törttöili. 

24.11.2011: 

Aamulla duuniin mennessä Radio Novan aamutiimi tiesi kertoa, että jouluun on kuukausi. Onkos siellä päässä ruutua kilttejä lukijoita? Ja uskotko todella itse tuohon ensimmäiseen ajatukseesi?

No oli miten oli, niin duunista tullessa eteen tuli ennennäkemätön aistihavainto tien toiselta puolelta olevalta rakennustyömaalta. En nimittäin ole koskaan nähnyt yhtäaikaista rakennusnosturin purkua ja toisen kasaamista, moisissahan on apuna ne mitkä lie "Pekka Niska" -vehkeet (nooloa, toisella enollakin on semmoinen, eikä tiedä härvelin nimeä. No mihinkäs blondi karvoistaan pääsisi, ajamisen jälkeenkin ne tulee takaisin).

Korkeita kapistuksia oli kaikenlaisissa kulmissa neljä ja näky oli näyttävä. Yhden kyljessä oli firman / omistajan nimi Sjöman ja tämä on mietityttänyt useamman vuoden. M2D:ssä nimittäin on vaikuttanut aikanaan semmoinen pitkänhuiskea kaveri samaa sukunimeä ja liittynevätkö nämä toisiinsa? Ehkäpä tämä selviää jossakin vaiheessa huurujen hälvettyä.

Mutta palataanpa jouluun. Jotenkin yllättäen näpsyttelijä simahti bunkkaan YLE:n tekstitelkkaria tavatessa (tämä on siis todella harvinaista, tapahtuu korkeintaan päivittäin). Silmiä raottaessa sitten siinä ikkunan ja kadun toisella puolella jampat olivat saaneet uuteen nosturiin jo kiinni sen vaakasuoran ylävehkeen, jonne kiinnitetään ne betonipalat painoksi. Firman valokyltti oli toki hienosti jo keikkumassa, mutta mitäpä sen päällä oli, kun valot kytkettiin? No joulukuusi tietenkin!

Ei tuossa nosturin yläjutuissa olevassa joulukuusessa nyt sinällään ole mitään tavatonta, mutta jos semmoinen laitetaan valaistuna toimimaan jo kuukausi ennen joulua? Ei paha, ei paha ollenkaan (jos joulusta ja sen valoista diggaa). Ja tämä kyseinen nosturi on vieläpä keskeneräinen. Ne betonipainot puuttuu, samoin se pidempi aisa, jossa se varsinainen rakennuspalikoiden liikuttelukoukku sijaitsee.

8.11.2011:

Kyllä joillakin on järjestelmä kunnossa, ei huonoa tuo Lintukodon kansalaisistaan huolehtiminen.

30.10.2011:

En nyt teistä muista tiedä, mutta yhä enemmän mietityttää mitä järkeä tässä kellojen siirtelyssä talvi- tai kesäaikaan on? Itse on tullut oltua ainakin koko päivän jotenkin enemmän tai vähemmän kateissa kun esim. ulkona on tietynlainen valon määrä ja sitten kellonaika ei sitä vastaakaan.

Erilaisia komplikaatioita saattaa pullahtaa silmille. Meikäläinen esim. kesäaikaan väsähtää aika tarkkaan klo 16:00 ympärillä (on semmoinen kehon sisäiseksi kelloksi kutsuttu asia); nyt sitten kaiken järjen mukaan ehtii ottaa päikkärit duunista kotiin ajellessa auton ratissa talviajan vallitessa. Meneepä matka nopeammin kun ei tarvitse uinuessa katsella aina samoja maisemia ja on virkeämpi meininki heti ulko-ovea avatessa. Onko tämä sitä kustannustehokkuutta tai jotain muuta tämmöiselle perusduunarille jotenkin avautumatonta liirumlaarumlöpinää?

 24.10.2011:

Vaikkei blogissa liiemmin koriksesta kirjoitellakaan, niin eiköhän tämä kissamainen Free Agent kuulu tänne? Yhteystiedot saa toimituksesta.

22.10.2011:

Homma kehittyy: passin haku. Jokin aika sitten itsellä, vaimolla ja esikoisella vanheni tuo jonkinlainen muinaisjäänne, eli 10 vuoden maasta toiseen liikkumisvihko, jota passiksikin kutsutaan. Huhut ovat kertoneet, että moisten hakujono on jonkun tunnin pituinen meidän pääpoliisiasemalla Nihtisillassa; tästä ongelmasta päästiin runsas vuosi sitten eroon kuopuksen kanssa, kun mentiin tekemän toimitus Kirkkonummella.

Silloin oli kuitenkin kesä ja lomia piisasi, nyt pitäisi ehtiä paikanpäälle työn puitteissa. Netin kautta näki, että niin Nihtisilta, kuin Kirkkonummikin menevät kiinni arkisin 16:15, siinäpä sitten duunien jälkeen paikalle jonottamaan ja asiakirjoja hakemaan. Lukion pitkän matikan pohjalta ei yhtälö näyttänyt ihan toimivalta ilman jotakin työajan lyhennysanomusta. Muita haasteita on tämä biometrinen passi, tai mikä lie; jossa pitää tunkea sormi jonnekin mustetyynyyn ja sitten tehdä sillä joku tahra hakemukseen plus laittaa numeroitu kyltti kaulaan siinä kuvauksessa (uups, taisi tuo viimeinen mennä vanhasta tottumuksesta tähän liittymättä, sorry).

Sormenjälkeä ei luonnollisesti voi tallentaa hakupaperiin etukäteen, mutta netistä tuli kuitenkin etsittyä josko pystyisi muuten edes jotain täyttämään etukäteen varsinaisen asioinnin jouhevoittamiseksi.  No eipä sieltä mitään löytynyt, mutta jotakin muuta iski silmään. Lupahakemusten käsittelyyn nimittäin voi varata netistä ajan. Tämä mahdollisuus jo helpottaa pikkuisen operointia siellä, missä pitääkin.

Aikaa varatessa ohjeistettiin, että jos on useampi hakija, niin jokaiselle pitää varata oma aika. Järkeenkäypää, sillä ka. lupahakemusta kohden on 15 minuuttia; ajan varaus on kyllä hieman hidasta tällä tavoin. Meillä on esim. 3 passia ja 2 henkilökorttia, eli 5 aikaa tuli varattua. Mutta saa sitten nähdä, miten byrokratia toimii. Ensimmäinen aika on 14:45-15:00, seuraava 15:00-15:15; mutta sitten ajanvarauskalenterissa ei ole kohtaa 15:15-15:30. Jää nähtäväksi mitä me tehdään tuolla mainitulla välillä, kun asiointi on jo alkanut ja siis jatkuu 15:30 eteenpäin. Odotellaanko me, että virkailija käy kaffeella, tms ja istuskellaan sinä asiointipisteessä ihmetellen muailiman menoa? Voi toki olla niinkin, että käytännön järki voittaa byrokratian, mutta on tämä jännää!

20.10.2011:

Jos Ruotsissa ollaan maan tavalla, niin täällä ei voi taas kuin ihmetellä. Eilen uutisoitiin VR:n ja Itellan rupeavan tekemään jotain kimpassa. Meinaako tuo, että postit tulevat aina liian myöhään? Toisaalta jos tuohon pystytään, niin silloin kaiketi Itellan lajittelukoneet eivät enää silppua ja tuhoa posteja omavaltaisesti, eli kaipa se olisikin kehitystä?

Tai sitten VR ottaa enemmän oppia Itellasta, joka jatkuvasti vähentää postikonttoreita ja asiamiesposteja; yhä useamman tarvitseekin lähitulevaisuudessa mennä jonnekin takahikiälle, jos haluaa päästä nuolemaan merkkejä. VR:n versiossa vähennetään asemia väliltä Rovaniemi - Helsinki jättäen vain mainitut jäljelle. Eipä siinä tule pysähdysten takia viiveitä matkalla ja oletettavasti ainakin joku juttu aikataulussa saattaa pitää paikkansa, nimittäin lähtöaika. Meillä aikataulut ovat vähintään 50% oikein nykyisin, kehitystä on tapahtunut.

Todennäköisesti totuus tulee kuitenkin olemaan vielä tarua (tai spekulaatioita) ihmeellisempää, mikä jää nähtäväksi. Tuoreena esimerkkinähän tässä voidaan pitää kansanedustajalaitoksemme touhuilua ERVV:n parissa: ensin hyväksytään vastuiden laajennus jonnekin 14 miljardiin, mutta mitä sitten hyväksyttiinkään? Joku luuli siinä summassa olevan myös korkojen osuuden, joku toinen ei. Ja yhtäällä tekstissä sanottiin sitä, toisaalla tätä. No pääministerin mielestä kyseessä olikin mitätön virhe eli lipsahdus muotoiluissa.

Kyllä ylipääjohtajalla alkaa olla espoolaisuus jo syvällä verissä kun 14 ja 28 biljoonaa niin kovasti ovat näemmä lähellä toisiaan. Jonkinlaisen ns. Kehä III:n ulkopuolisen yleiskäsityksen mukaanhan täällä tuota pätäkkää riittää ja kaikki on suurta sekä kaunista. Mitenköhän sitä tuntuu, että itse on nykytrendin mukaisesti ns. "ulkoistettu" tuosta määreestä? No näillä mennään kuitenkin kohti tulevaisuutta suuremmin lipsahtelematta.

20.10.2011:

Hesaria lukiessa pisti taas silmään länsinaapurin hieman omituinen eläimistö. Moni kaiketi on tästä taannoisesta tapahtumasta tietoinen: "Humalainen hirvi juuttui puuhun Ruotsissa"; mutta seikkailut senkuin jatkuvat: "Hirvi takertui riippumattoon Ruotsissa". Melkoisen värikästä lajiketta nuo kolmekruunuiset sarvipäät.

6.10.2011:

Jos aamupäivä tuli valoisammaksi, niin ei huonosti mene illemmallakaan. Käykäähän HS:n sivuilla lukemassa tämä!

6.10.2011:

Seuraavassa tapauksessa ei tarkoituksellisesti viitata mihinkään etniseen ryhmään eikä kukaan toivottavasti pahoita mieltään.

Olipa kerran kolme pientä tyttöä, sanottakoon nyt vaikka 13-vuotiaita: Blondi 1*, Blondi 2* ja Blondi 3*. Kolmikko tuli sitten sateisena torstaiaamupäivänä hallinnoimaani informaatiokeskukseen ja Blondi 1 kertoi oikeasti hukanneensa jotain; sanotaan nyt vaikka esineen olleen oppilaskaapin avain tässä yhteydessä. Siinä sitten tehtiin toimintasuunnitelma miten tästä päästään eteenpäin, jonka jälkeen seurasi pieni keskustelu:

  • Blondi 3: - "Ootsä siis oikeesti hukannu sen "avaimen"?"
  • Blondi 1: - "Joo."
  • Blondi 3: - "Mistä sä sen tiedät?"
  • Blondi 1: - "No jos mä tietäisin missä se on, niin ei kai se olis hukkunu?"

Että tämmöistä tällä kertaa, eikä päivä enää vaikuttanutkaan niin synkältä episodin jälkeen! Blondi 2 muuten oli mukana ja seurasi tilannetta, tai sitten ei seurannut. Mutta kuului joukkoon kuitenkin.

* Tapahtuman esiintyjien nimet muutettu.

15.9.2011:

Ja jos eilen oli tasavuosikymmeniä, niin on tänäänkin ja juhlat jatkuvat. Nyt on 10-vuotishääpäivä! Onnittelut ja halaukset on jo toimitettu, kun ei tuo parempi puolisko tätä palstaa liiemmin lue. Vastaanottoa ei järjestetä, rahalahjoitukset voi toimittaa tai olla toimittamatta kuka minnekin.

14.9.2011:

Niin ne vuodet vierivät huomaamatta eteenpäin. 14.9.1991 alkoi seurustelu erään Kivenlahtelaisen neidon kanssa ja jatkuu edelleen. Lieneekö muutama EBT:n miesten rosterin pelaajista ollut tuolloin vielä suunnitteluasteellakaan?

2.9.2011:

Hello Darlings, back in business! Luullakseni noita iltapäivälööppejä, tms. seuratessa sillä kierolla silmällä vaikuttaisi, että kohta tulee taas se tanssiohjelma eetteriin eli töllöön. Siis se,  jossa joku "julkkis" nolaa itseänsä asiat hallitsevan ammattilaisen kanssa (tanssiammattilaisen meinaan...). No ohjelma tulee jos on tullakseen, mutta tällä aasinsillalla siirrytään junnujen musiikin makuun ja saunaan.

Saunan jälkeisellä viilennyssessiolla kuopus latasi toiveen: "laita se pyssynkuvabiisi soimaan". Kuopus on 5v. poika, joten pyssyn ymmärtää. Biisi on kuitenkin ALABAMA 3: Woke Up This Morning (The Sopranosin tunnari...Siis HBO:n Sopranos; Haloooo...(ja katsoinkos sitten sitä itse vai? Noh, olin koristapahtumissa viimeiset 365/24/7 suunnilleen, tai noot kuitenkaan)), jota sitten ruvettiin vielä vetämään jonkinlaisena personalperformancena. Ihan buenosti meni pojan tanssisessio, ei siinä mitään. Mutta onko meillä ns. aikuisilla koskaan mahdollista hahmottaa tulevaisuudentoivojen musiikinmakua sen kummemmin?

Tästä(kin) riittäisi kaikenlaista tarinaa, mutta jääköön tuonnemmaksi. En ole ihan varma mitä tänne saa kirjoitella nykyisin; keväällä ainakin valiteltiin ulkopuolelta kun jutut oli yli 10. vuotiaille.

9.8.2011:

Blogi vetää toistaiseksi henkeä edelleen ennalta määrittelemättömän ajan.

7.5.2011:

Njo niin, vaikkei tämä nyt blogin normaaliin antiin kuulukaan, niin sivusto on palloilullisesti pitkälti kuosissa kunnes tullaan toisiin aatoksiin (siis tämä miesten edarin sivusto meinaan). Tutustukaa tai säilykää henkisessä nykytilassanne ; it's up to you.

7.5.2011:

No worries, vanhoja stooreja ja tajunnanpläjäyksiä ei ole poistettu vaan löytyvät omilta alasivuiltaan. Uuden kauden lähetessä pikkuhiljaa on aika aloitella puhtaammalta pöydältä. Tämä ei toki tarkoita, että mulla olisi nyt mitään tarinoitavaa tähän hätään.

Joka tapauksessa hyvää huomista Äitienpäivää juhlinnan kohteille ja sellaiseksi aikoville; nauttikaa elämästänne ja Suomen keväästä, olette sen ansainneet! 

 

HUOM! Blogin tekstissä saattaa esiintyä satunnaisesti sanoja tai sanontoja, joista herkkähipiäisimmät voivat pahoittaa mielensä niiden ollessa irrallaan tai moiset irrotettaessa varsinaisesta tajunnan virtauksesta. Mitään mikä ei läpäisisi esim. YLE:n pääuutislähetysten seulaa ei kuitenkaan tulla tarinoimaan ainakaan tarkoituksellisesti.

16.01.2012:

Aamulla töihin tullessa pisti taas ihmetyttämään yksi asia. Nimittäin jos joku odottaa saapujaa autolla bussipysäkillä tai moinen siihen jätetään kulkuneuvon hajottua, niin valtaosassa tapauksia auto on pysäkin alkupäässä eikä lopussa. Miksi näin? Yritä siinä sitten bussikuskina kammeta joukkojen kuljetusväline omalle paikallen jonkun halutessa kyytiin tai sieltä pois. Yleensä liikenne häiriintyy ja ne itseaiheutetut ruuhkat lisääntyvät.

Jos joku tuntee tämän lukiessaan piston sydämessään, niin seuraavalla kerralla ajatellaan hieman laajemmin muitakin, eikö totta?

15.01.2012:

Pantiin vaimon kanssa tänään (keskity ja lue eteenpäin...) tutustuen Kirby-nimiseen pölynimuriin tai olikohan se joku kodinhoitojärjestelmä, tms. nimeltään. Oli jos jonkinlaista suulaketta ja muuta lisuketta joka lähtöön. Päävehkeen ulkonäkö muistutti jotain "Plan 9 from outer space" filmografian kulissitekelettä, mutta kyllä se toimi!

Makkarissa on about 10 vuotta vanha; ostohetkellä ja siitä pari kuukautta eteenpäin tyylikäs; villamatto. Silloinen J. Edgar (eli Hooveri; tai saattoi olla Voltakin mahdollisesti) ei sitten tahtonut tuota jalkojen alusta saada puhdistettua ja nyt jo muutaman vuoden ikäinen Dysonkin kohtasi turhan ison haasteen.

Tämä laite sitten imuroi maton ensin jo todella erinäköiseksi ja viimeistelynä tähän härveliin kuului myös mm. mattopesuri. Vipua vääntämällä mömmöt pintaan, vipu toiseen suuntaan ja imulla pois.Simmut ja varpaat kohtasivat ilmestyksen, jonka luuli jo kadonneen historian hämäriin.

Mutta jos oli monipuolinen ja toimivan tuntuinen vehje kotiin, veneeseen ja autoon, niin eipä se nyt ihan taskurahalla lähde. Hintapyyntöä 3650,00€...

Jaa että ostettiinko? No mitäs luulisit; ei ole lompakot tässä residenssissä paksuimmasta päästä. Mutta jos Sinä moisen ostat, niin panehan viestiä ja tulen ajoittain lainaamaan takuuajan kestäessä (32v.).

Pölynimurikauppiaista liikkuu kaikenlaista tarinaa, samoin myytävistä tuotteista. Sen tarkempaa en osaa sanoa, mutta tässä operaatiossa tuo kyseinen matto oli meidän ja sen puhdistus tapahtui osin itse kokeillen. Lisäksi yksi soffa imuroitiin ensin meidän Dysonilla ja senkin jälkeen tämä Kirby sai likaa irti.

Netistä taas ei sitten saa firman sivuilta kummoistakaan tietoa, vaikka ainakin Suomessa on tuota hintaa kilpailevia tuotteita enemmän. Mutta eipä tässä mitenkään köyhtynyt, joten jatketaan harjoituksia.

Joillekin teistä muuten saattaa tulla asiasta soitto, mutta reagoiminen on sitten jokaisen oma asia. Jos otat esittelijän vastaan, niin et siitä nyt ainakaan tyhmemmäksi tule; eikä laitetta kuitenkaan tarvitse hankkia. Puhdistuta vaikka joku elämää suurempi ongelma kotoasti (ei tepsi ihmisiin tai eläimiin), kuten meillä tapahtui. Ja jos ostat, niin palataan asiaan...

11.01.2012:

Jepjep; ollaan elossa ja henki pihisee hienosti, no worries. Mutta ei tässä tällä erää sen enempiä (Poliisit alkaa Jimiltä nääs ja sitähän pitää tietty väijyä), eli Mahtavaa alkanutta vuotta kaikille; I'll be back!

04.12.2011:

Hieman taas häiritsee nuo Maikkarin nettiuutisten otsikot: "Poliisi etsii mersullaan törttöilyttä kuskia." Eli onko autokanta vaihdettu, tai imagosyistä virkavallalla on (ainakin) yksi mersu, tai jotain? EBT:n miesten edustusjoukkueen PuHu-vastustajan riveissähän Sinivuokkoja on Riihimäkeä, Ansasta, Selliä ja Wessmania ainakin ja kyllähän näille Karpaaseille soisi sitä laatua duuniautossakin (toisaalta tiedä millä ajelevat, mutta oletuksen piikkiin). Ja niinhän se sitten meni, että kolikolla olikin se toinen puoli, mersu siis törttöili. 

24.11.2011: 

Aamulla duuniin mennessä Radio Novan aamutiimi tiesi kertoa, että jouluun on kuukausi. Onkos siellä päässä ruutua kilttejä lukijoita? Ja uskotko todella itse tuohon ensimmäiseen ajatukseesi?

No oli miten oli, niin duunista tullessa eteen tuli ennennäkemätön aistihavainto tien toiselta puolelta olevalta rakennustyömaalta. En nimittäin ole koskaan nähnyt yhtäaikaista rakennusnosturin purkua ja toisen kasaamista, moisissahan on apuna ne mitkä lie "Pekka Niska" -vehkeet (nooloa, toisella enollakin on semmoinen, eikä tiedä härvelin nimeä. No mihinkäs blondi karvoistaan pääsisi, ajamisen jälkeenkin ne tulee takaisin).

Korkeita kapistuksia oli kaikenlaisissa kulmissa neljä ja näky oli näyttävä. Yhden kyljessä oli firman / omistajan nimi Sjöman ja tämä on mietityttänyt useamman vuoden. M2D:ssä nimittäin on vaikuttanut aikanaan semmoinen pitkänhuiskea kaveri samaa sukunimeä ja liittynevätkö nämä toisiinsa? Ehkäpä tämä selviää jossakin vaiheessa huurujen hälvettyä.

Mutta palataanpa jouluun. Jotenkin yllättäen näpsyttelijä simahti bunkkaan YLE:n tekstitelkkaria tavatessa (tämä on siis todella harvinaista, tapahtuu korkeintaan päivittäin). Silmiä raottaessa sitten siinä ikkunan ja kadun toisella puolella jampat olivat saaneet uuteen nosturiin jo kiinni sen vaakasuoran ylävehkeen, jonne kiinnitetään ne betonipalat painoksi. Firman valokyltti oli toki hienosti jo keikkumassa, mutta mitäpä sen päällä oli, kun valot kytkettiin? No joulukuusi tietenkin!

Ei tuossa nosturin yläjutuissa olevassa joulukuusessa nyt sinällään ole mitään tavatonta, mutta jos semmoinen laitetaan valaistuna toimimaan jo kuukausi ennen joulua? Ei paha, ei paha ollenkaan (jos joulusta ja sen valoista diggaa). Ja tämä kyseinen nosturi on vieläpä keskeneräinen. Ne betonipainot puuttuu, samoin se pidempi aisa, jossa se varsinainen rakennuspalikoiden liikuttelukoukku sijaitsee.

8.11.2011:

Kyllä joillakin on järjestelmä kunnossa, ei huonoa tuo Lintukodon kansalaisistaan huolehtiminen.

30.10.2011:

En nyt teistä muista tiedä, mutta yhä enemmän mietityttää mitä järkeä tässä kellojen siirtelyssä talvi- tai kesäaikaan on? Itse on tullut oltua ainakin koko päivän jotenkin enemmän tai vähemmän kateissa kun esim. ulkona on tietynlainen valon määrä ja sitten kellonaika ei sitä vastaakaan.

Erilaisia komplikaatioita saattaa pullahtaa silmille. Meikäläinen esim. kesäaikaan väsähtää aika tarkkaan klo 16:00 ympärillä (on semmoinen kehon sisäiseksi kelloksi kutsuttu asia); nyt sitten kaiken järjen mukaan ehtii ottaa päikkärit duunista kotiin ajellessa auton ratissa talviajan vallitessa. Meneepä matka nopeammin kun ei tarvitse uinuessa katsella aina samoja maisemia ja on virkeämpi meininki heti ulko-ovea avatessa. Onko tämä sitä kustannustehokkuutta tai jotain muuta tämmöiselle perusduunarille jotenkin avautumatonta liirumlaarumlöpinää?

 24.10.2011:

Vaikkei blogissa liiemmin koriksesta kirjoitellakaan, niin eiköhän tämä kissamainen Free Agent kuulu tänne? Yhteystiedot saa toimituksesta.

22.10.2011:

Homma kehittyy: passin haku. Jokin aika sitten itsellä, vaimolla ja esikoisella vanheni tuo jonkinlainen muinaisjäänne, eli 10 vuoden maasta toiseen liikkumisvihko, jota passiksikin kutsutaan. Huhut ovat kertoneet, että moisten hakujono on jonkun tunnin pituinen meidän pääpoliisiasemalla Nihtisillassa; tästä ongelmasta päästiin runsas vuosi sitten eroon kuopuksen kanssa, kun mentiin tekemän toimitus Kirkkonummella.

Silloin oli kuitenkin kesä ja lomia piisasi, nyt pitäisi ehtiä paikanpäälle työn puitteissa. Netin kautta näki, että niin Nihtisilta, kuin Kirkkonummikin menevät kiinni arkisin 16:15, siinäpä sitten duunien jälkeen paikalle jonottamaan ja asiakirjoja hakemaan. Lukion pitkän matikan pohjalta ei yhtälö näyttänyt ihan toimivalta ilman jotakin työajan lyhennysanomusta. Muita haasteita on tämä biometrinen passi, tai mikä lie; jossa pitää tunkea sormi jonnekin mustetyynyyn ja sitten tehdä sillä joku tahra hakemukseen plus laittaa numeroitu kyltti kaulaan siinä kuvauksessa (uups, taisi tuo viimeinen mennä vanhasta tottumuksesta tähän liittymättä, sorry).

Sormenjälkeä ei luonnollisesti voi tallentaa hakupaperiin etukäteen, mutta netistä tuli kuitenkin etsittyä josko pystyisi muuten edes jotain täyttämään etukäteen varsinaisen asioinnin jouhevoittamiseksi.  No eipä sieltä mitään löytynyt, mutta jotakin muuta iski silmään. Lupahakemusten käsittelyyn nimittäin voi varata netistä ajan. Tämä mahdollisuus jo helpottaa pikkuisen operointia siellä, missä pitääkin.

Aikaa varatessa ohjeistettiin, että jos on useampi hakija, niin jokaiselle pitää varata oma aika. Järkeenkäypää, sillä ka. lupahakemusta kohden on 15 minuuttia; ajan varaus on kyllä hieman hidasta tällä tavoin. Meillä on esim. 3 passia ja 2 henkilökorttia, eli 5 aikaa tuli varattua. Mutta saa sitten nähdä, miten byrokratia toimii. Ensimmäinen aika on 14:45-15:00, seuraava 15:00-15:15; mutta sitten ajanvarauskalenterissa ei ole kohtaa 15:15-15:30. Jää nähtäväksi mitä me tehdään tuolla mainitulla välillä, kun asiointi on jo alkanut ja siis jatkuu 15:30 eteenpäin. Odotellaanko me, että virkailija käy kaffeella, tms ja istuskellaan sinä asiointipisteessä ihmetellen muailiman menoa? Voi toki olla niinkin, että käytännön järki voittaa byrokratian, mutta on tämä jännää!

20.10.2011:

Jos Ruotsissa ollaan maan tavalla, niin täällä ei voi taas kuin ihmetellä. Eilen uutisoitiin VR:n ja Itellan rupeavan tekemään jotain kimpassa. Meinaako tuo, että postit tulevat aina liian myöhään? Toisaalta jos tuohon pystytään, niin silloin kaiketi Itellan lajittelukoneet eivät enää silppua ja tuhoa posteja omavaltaisesti, eli kaipa se olisikin kehitystä?

Tai sitten VR ottaa enemmän oppia Itellasta, joka jatkuvasti vähentää postikonttoreita ja asiamiesposteja; yhä useamman tarvitseekin lähitulevaisuudessa mennä jonnekin takahikiälle, jos haluaa päästä nuolemaan merkkejä. VR:n versiossa vähennetään asemia väliltä Rovaniemi - Helsinki jättäen vain mainitut jäljelle. Eipä siinä tule pysähdysten takia viiveitä matkalla ja oletettavasti ainakin joku juttu aikataulussa saattaa pitää paikkansa, nimittäin lähtöaika. Meillä aikataulut ovat vähintään 50% oikein nykyisin, kehitystä on tapahtunut.

Todennäköisesti totuus tulee kuitenkin olemaan vielä tarua (tai spekulaatioita) ihmeellisempää, mikä jää nähtäväksi. Tuoreena esimerkkinähän tässä voidaan pitää kansanedustajalaitoksemme touhuilua ERVV:n parissa: ensin hyväksytään vastuiden laajennus jonnekin 14 miljardiin, mutta mitä sitten hyväksyttiinkään? Joku luuli siinä summassa olevan myös korkojen osuuden, joku toinen ei. Ja yhtäällä tekstissä sanottiin sitä, toisaalla tätä. No pääministerin mielestä kyseessä olikin mitätön virhe eli lipsahdus muotoiluissa.

Kyllä ylipääjohtajalla alkaa olla espoolaisuus jo syvällä verissä kun 14 ja 28 biljoonaa niin kovasti ovat näemmä lähellä toisiaan. Jonkinlaisen ns. Kehä III:n ulkopuolisen yleiskäsityksen mukaanhan täällä tuota pätäkkää riittää ja kaikki on suurta sekä kaunista. Mitenköhän sitä tuntuu, että itse on nykytrendin mukaisesti ns. "ulkoistettu" tuosta määreestä? No näillä mennään kuitenkin kohti tulevaisuutta suuremmin lipsahtelematta.

20.10.2011:

Hesaria lukiessa pisti taas silmään länsinaapurin hieman omituinen eläimistö. Moni kaiketi on tästä taannoisesta tapahtumasta tietoinen: "Humalainen hirvi juuttui puuhun Ruotsissa"; mutta seikkailut senkuin jatkuvat: "Hirvi takertui riippumattoon Ruotsissa". Melkoisen värikästä lajiketta nuo kolmekruunuiset sarvipäät.

6.10.2011:

Jos aamupäivä tuli valoisammaksi, niin ei huonosti mene illemmallakaan. Käykäähän HS:n sivuilla lukemassa tämä!

6.10.2011:

Seuraavassa tapauksessa ei tarkoituksellisesti viitata mihinkään etniseen ryhmään eikä kukaan toivottavasti pahoita mieltään.

Olipa kerran kolme pientä tyttöä, sanottakoon nyt vaikka 13-vuotiaita: Blondi 1*, Blondi 2* ja Blondi 3*. Kolmikko tuli sitten sateisena torstaiaamupäivänä hallinnoimaani informaatiokeskukseen ja Blondi 1 kertoi oikeasti hukanneensa jotain; sanotaan nyt vaikka esineen olleen oppilaskaapin avain tässä yhteydessä. Siinä sitten tehtiin toimintasuunnitelma miten tästä päästään eteenpäin, jonka jälkeen seurasi pieni keskustelu:

  • Blondi 3: - "Ootsä siis oikeesti hukannu sen "avaimen"?"
  • Blondi 1: - "Joo."
  • Blondi 3: - "Mistä sä sen tiedät?"
  • Blondi 1: - "No jos mä tietäisin missä se on, niin ei kai se olis hukkunu?"

Että tämmöistä tällä kertaa, eikä päivä enää vaikuttanutkaan niin synkältä episodin jälkeen! Blondi 2 muuten oli mukana ja seurasi tilannetta, tai sitten ei seurannut. Mutta kuului joukkoon kuitenkin.

* Tapahtuman esiintyjien nimet muutettu.

15.9.2011:

Ja jos eilen oli tasavuosikymmeniä, niin on tänäänkin ja juhlat jatkuvat. Nyt on 10-vuotishääpäivä! Onnittelut ja halaukset on jo toimitettu, kun ei tuo parempi puolisko tätä palstaa liiemmin lue. Vastaanottoa ei järjestetä, rahalahjoitukset voi toimittaa tai olla toimittamatta kuka minnekin.

14.9.2011:

Niin ne vuodet vierivät huomaamatta eteenpäin. 14.9.1991 alkoi seurustelu erään Kivenlahtelaisen neidon kanssa ja jatkuu edelleen. Lieneekö muutama EBT:n miesten rosterin pelaajista ollut tuolloin vielä suunnitteluasteellakaan?

2.9.2011:

Hello Darlings, back in business! Luullakseni noita iltapäivälööppejä, tms. seuratessa sillä kierolla silmällä vaikuttaisi, että kohta tulee taas se tanssiohjelma eetteriin eli töllöön. Siis se,  jossa joku "julkkis" nolaa itseänsä asiat hallitsevan ammattilaisen kanssa (tanssiammattilaisen meinaan...). No ohjelma tulee jos on tullakseen, mutta tällä aasinsillalla siirrytään junnujen musiikin makuun ja saunaan.

Saunan jälkeisellä viilennyssessiolla kuopus latasi toiveen: "laita se pyssynkuvabiisi soimaan". Kuopus on 5v. poika, joten pyssyn ymmärtää. Biisi on kuitenkin ALABAMA 3: Woke Up This Morning (The Sopranosin tunnari...Siis HBO:n Sopranos; Haloooo...(ja katsoinkos sitten sitä itse vai? Noh, olin koristapahtumissa viimeiset 365/24/7 suunnilleen, tai noot kuitenkaan)), jota sitten ruvettiin vielä vetämään jonkinlaisena personalperformancena. Ihan buenosti meni pojan tanssisessio, ei siinä mitään. Mutta onko meillä ns. aikuisilla koskaan mahdollista hahmottaa tulevaisuudentoivojen musiikinmakua sen kummemmin?

Tästä(kin) riittäisi kaikenlaista tarinaa, mutta jääköön tuonnemmaksi. En ole ihan varma mitä tänne saa kirjoitella nykyisin; keväällä ainakin valiteltiin ulkopuolelta kun jutut oli yli 10. vuotiaille.

9.8.2011:

Blogi vetää toistaiseksi henkeä edelleen ennalta määrittelemättömän ajan.

7.5.2011:

Njo niin, vaikkei tämä nyt blogin normaaliin antiin kuulukaan, niin sivusto on palloilullisesti pitkälti kuosissa kunnes tullaan toisiin aatoksiin (siis tämä miesten edarin sivusto meinaan). Tutustukaa tai säilykää henkisessä nykytilassanne ; it's up to you.

7.5.2011:

No worries, vanhoja stooreja ja tajunnanpläjäyksiä ei ole poistettu vaan löytyvät omilta alasivuiltaan. Uuden kauden lähetessä pikkuhiljaa on aika aloitella puhtaammalta pöydältä. Tämä ei toki tarkoita, että mulla olisi nyt mitään tarinoitavaa tähän hätään.

Joka tapauksessa hyvää huomista Äitienpäivää juhlinnan kohteille ja sellaiseksi aikoville; nauttikaa elämästänne ja Suomen keväästä, olette sen ansainneet!