Vanhempaa blogia

Huom! Blogin tekstissä saattaa esiintyä satunnaisesti sanoja tai sanontoja, joista herkkähipiäisimmät voivat pahoittaa mielensä niiden ollessa irrallaan varsinaisesta tajunnan virtauksesta. Mitään mikä ei läpäisisi esim. YLE:n pääuutislähetysten seulaa ei kuitenkaan tulla tarinoimaan ainakaan tarkoituksellisesti.

27.4.2011:

Suurimman korishuuman laskiessa hetkellisesti päätään blogissa tarinoidaan jälleen pääsääntöisesti muita juttuja. Uutisia seuratessa pysyy ajantasalla siitä ihtestään, jos jotain informaatiota kehittyy.

26.4.2011:

No eipä tuon korttiepisodin korjaaminen suuria ponnisteluita vaatinut. Soitin Sampo Pankkiin ja siinä alussa näpyttelin kapulaan kaikenlaisia kivoja numerosarjoja. Tämän jälkeen avulias nuorimies Nimeäennytmuista otti homman haltuun ja poisti varaukset vapauttaen rovot taas mielivaltaiseen käyttöön. Ei tarvinnut mennä sentään kaupan infoon hommaa hoitamaan.

Hienoa asiakaspalvelua, vaikka vahinko nyt olikin jo tapahtunut; kiitos joka tapauksessa! Nyt kuuluukin enää kysymys: meninkö Stockalle?

22.4.2011:

Elämää vuonna 2011: menet isoon markettiin pääsiäisostoksille lukuisten muiden kansalaisten kanssa. On kivaa olla ryysiksessä ja jonotella kassalle (okei, kyllähän tähän oli toki varauduttu, ei siinä mitään). Nykymaailmassa hehkutetaan kortilla maksun autuutta, se on niin vaivatonta ja silleen. Juupajuu.

Semmoinen normiläjä tavaraa hihnalle, bonuskortti kassaneidille ja sitten Visa Elektron kortin lukijaan. No linjat on tukossa ja odottelua. Ei mene varmennus läpi ja myyjä keskeyttää tapahtuman omasta aloitteesta; josko uusi yritys toimisi paremmin? Uusi yritys ja taas odottelua (sama episodi käynnissä ympärillä olevilla kassoilla); odotellessa neito kysyy, josko olisi mahdollista käydä automaatilla nostamassa rahaa? Kun siinä on odotellut kaikkinensa minuuttitolkulla ei liiemmin nappaa mennä seisomaan 20 metrin automaattijonoon.

Uuden tapahtuman keskeytyksen jälkeen kokeillaan onnistuuko varmennustapahtuma kassan omalla kortinlukijalla ja taas odotellaan minuutteja. No ei onnistu ja matkalle seisomaan automaattijonoon. Automaatti toimii kuten pitääkin; nippu kahisevaa kouraan ja saldokuitti kylkiäisiksi (jonkin aavistuksen aiheuttama reaktio).

Mennessäni liukuportailla kohti parkkihallia vilkaisin uudelleen saldokuittia ja huomasin, ettei saldo ole ihan kohdillaan. Tavarat autoon ja sitten takaisin automaatille tulostamaan tilitapahtumat kuitille. Taas oli saldo muuttunut. Lopputulemana tuo kauppareissu oli maksanut 430€, esim. 24-pack Karjalaa n. 80€ (melko kallista...). Eli vaikka tapahtumat oli keskeytetty, niin järjestelmä oli siitä huolimatta tehnyt jokaisesta varauksen tilille. Mulla on siis 330€ omaa rahaa omalla tililläni, jota en voi käyttää; nice, very nice!

Jo kassalla ollessani toivoin, että varmennuksen tökkimisestä kuulutettaisiin asiakkaille, näin säästyttäisiin monilta ongelmilta. Samaa toistelin infopisteessäkin asiaa selvitellessämme, tiedä sitten mitä tapahtui. Mutta jos esim. itse ollessani täyttämässä ostoskärryä olisin kuullut ongelmista, olisin saman tien käynyt nostamassa rahaa ja maksanut käteisellä; eikä asia olisi ollut sen kummempi. Ehkä peukku ylös hyvälle tiedottamiselle ja silleen (eihän tuo linjojen toimimattomuus nimittäin ole kyseisen paikan vika kuitenkaan).

Eilen tapahtunut 3x aiheeton katevaraus on näköjään voimassa tilitietojen mukaan 16.5.2011 asti, saapa nähdä mitä tapahtuu. Mä en vain tajua, että jos jollakin Visa Elektronilla katetiedustelu tapahtuu about saman tien ja varaus tulee voimaan, niin miksi virhetilanteessa aiheeton varaus ei purkaudu yhtä ripeästi? Joko homma ei kiinnosta järjestelmien koodaajia, tai ehkä asiakkaita kusetetaan tai jotain?

Kuten jo arvaattekin, niin tarina jatkuu; trust me! Ja jos jotain positiivista haetaan, niin sitä voi siirtyä takaisin Stockmannin asiakkaaksi, sieltä saanee vaikka laatikollisen keppanatölkkejä alle kuudella kympillä tänäkin päivänä.

21.4.2011:

Juujuu, on tää siistiä edelleen ;o)! Olo on kevyt, aurinko paistaa ja linnut livertää. Muna- ja tipurikasta pääsiäistä jokaiselle, älkää syökö liikaa mämmiä!

12.4.2011:

"Hei me leijutaan edelleen" hieman Tikatakia mukaillen. Mutta kyllä on aika pöllämystynyt olo edelleen ja ihan siistiähän tämä on. Ehkä onneksi sivujen ongelmat estivät pahimmat jeejeet ja muut, nyt pystyy jotain kirjoittelemaankin vähän järkevämmin (jos tuo teille näkymätön tallenna-nappula suostuu yhteistoimintaan).

Fiilistelyä tulee eetteriin kevään kuluessa lisää ja ehkä kyllästymiseen asti, mutta nyt koitan olla ytimekäs ja sanoa KIITOS! Matka on ollut pitkä ja kuoppainenkin, mutta sunnuntaina oli mahtavaa olla tietyssä paikassa tiettyinä aikoina, on tämä hunajata.

Soturit kentällä tekivät unelmista totta kahdessa pelissä ja kiitos toki myös Visa Basketillekin, ei siinä mitään. Staffille; Mikko, Pia, Mara ja Sari kuuluu huge hug (ja kyllä mä halaan itseänikin)! Seurassa on niin paljon äijärutistukset ansaitsevia tahoja, kaikille syvääkin syvempi kumarrus. Fanit; jumaleishum Teitä oli paikalla paljon, vetää hiljaiseksi! Aivan mieletöntä ja glooriaa Teille! Sikakatsomo: hyvä Ladit; way to go!

Matkan varrella on ollut monia muitakin mukana tehdäkseen tästä totta ja teitä ei unohdeta myöskään; merci! Monet eri tahot myös meitä onnittelivat ja kiitokset vielä tätäkin kautta.

Ja lopuksi: syvääkin syvempi kiitos kärsivällisyydestä vaimolle ja lapsille; iskä on taas jonkin aikaa kotona ja valveilla. Vuosien varrella on koriskilometrejä tullut aika tavalla, toki osa muista joukkueista. Edelleen ollaan saman katon alla ja matka jatkuu. 

11.4.2011:

Taisi olla sivut eilen jotenkin ylikuormittuneita sattuneesta ja mahtavasta syystä, kun en päässyt itse sivuille kirjautumaan ollenkaan. Näillä mennään kuitenkin ja  nyt naatitaan! I'll be back!

9.4.2011:

Nousukarsintojen B-lohko saatiin juuri päätökseen. PuB Hämeenlinnasta säilytti sarjapaikkansa voitettuaan sekä LePyn että Härät jotain kymmenen. Lohkokakkoseksi tuli Härät jotain kakskyt voitolla LePystä (ottelutulokset löytyy omalta alasivultaan). Tässä on saumaa tehdä pientä tasoero -pohdintaa.

LePy ja Visa olivat molemmat lohkokolmosia M3D:ssä. B-lohkon päätteeksi Härät voitti Visan jotain kymmenen ja nyt siis LePyn yllä mainitulla jotain marginaalilla. Me pelattiin LePyä vastaan kevätkaudella tiukka peli ja voitettiin vehkeen mitalla. PuB voitti Räpän Porvoolaisten päätöspelissä pienemmän vehkeen mitalla ja nyt siis Härät.

Kiemuraisella ja häiriintyneellä matikalla me siis ollaan altavastaajana molemmissa peleissä ja hävitään Visalle jonkinkokoisen vehkeen mitta ja otetaan dunkkuun myöhemmin Räpältä jotain 30. Kun tämä karsinta on harmaalla alueella eli M2D:n ja sen farmisarjan välillä, ei pysty sanomaan aidosti "M2D, where amazing happens". Toisaalta ei vielä pysty olemaan sanomattakaan, tulkaahan katsomaan itse mitä tapahtuu.

Eikä tässä nyt parane miettiä mitään äskettäistä Teekkareiden kohtaamistakaan, se ei ollut virallinen tapahtuma; jos joku alkaa mutkuttelemaan. Tule paikalle!

8.4.2011:

Good njyys or bad njyys first? Ok, voi hevosenv****s******p******; taas tätä karsintojen alla. Kun alkoi homma näyttää enemmän kuin hyvältä, niin sitten sattuu jotain! Onneksi tässä on aikaa puolitoista vuorokautta karsintoihin, toivotaan että selvittiin säikähdyksellä; mitä kyllä vahvasti epäilen. Todella tarvitaan joukkueelta alkukantaista voimaa, yhdessä tekemistä ja egojen jättämistä narikkaan.

Näillä kuitenkin mennään ja on sitä positiivistakin menoa: BLUEEEESSSS! Jypin Coach Dufva aiheellisesti ylistikin tänään tuota alkukantaista voimaa, jota Blues esitti lätkän pleijareissa. Runkosarjan ylivoimainen ykkönen lähti laulukuoroon ja sininutut finaaliin punatakkeja vastaan. Ja paljon olisi opittavaa Bluesin meiningistä lukuisilla joukkueilla lajista riippumatta. Mutta koska moni lukija inhoaa jääkendoa, niin jätetään tämä tähän.

Politiikan suunnalta tuli käteen melkoisen mielenkiintoinen juttu ihan kirjaimellisesti. Täällä Ison Omenan vieressä asuessa on kiven heiton päässä käynnissä olevista maalaismarkkinoista ja siellähän näitä säätäjiä liikkuu toivoen pääsevänsä eduskuntaan. Eräs näistä jakoi mestoilla meetwurstipaketteja omalla mainoksellaan tarroitettuna. Kyllä tämmöistä voi sietää, oli ehdokas mistä puolueesta vain. Ja jos tämmöinen otettaisiin yleiseksi käytännöksi eri puolilla, niin hetkellisesti ne leipäjonotkin pienenisivät; tai ainakin saisi hyvvää käntyn päälle enemmän.

7.4.2011:

Pientä pärinää April Madnessistä on luettavissa kevään otteluselostukset ja ennakot -alasivulta, käykäähän öögaamassa.

5.4.2011:

Ach ja Überschnitzelit, kuis heilahtelee? Yksi iänikuisia (ja totaalivääriä) hokemia kuuluu: "on lottovoitto syntyä suomalaiseksi". Ja millähän mittarilla näin sitten voisi ajatella? On toki siistiä olla jossakin leipäjonoissa fiilistelemässä muiden kanssa ja laulaa "Olen suomalainen". Taustalla kajahtelee vaisusti pätkätyöllistettyjen yksinhuoltajaäitien kertosäe; lomautetusta pitkäaikaistyöttömäksi muuttunut Meikäläisen Matti ei enää saa ääntä kurkustaan.

Eipä silti, on meillä moni asia hyvin; ei sitä käy kiistäminen. Mutta monet epäkohdat ja epäoikeudenmukaisuudet ovat viime vuosina kasvaneet kasvamistaan erilaisista hallituskokoonpanoista huolimatta. Mitä on tehty väärin, mitä oikein; mitä pitäisi tehdä ja me lupaamme... Kaikkea löytyy nyt runsaasti lehdistä, töllöstä, internjetistä sosiaalisine medioineen. Tietoa saa jos haluaa, toki monesti hieman värittynyttä.

Eduskuntavaalit 2011 kolkuttelevat ja ennakkoäänestys alkaa huomenna torstaina. Muistutan taas, että äänestäminen ei ole mikään kansallisvelvollisuus, ei todellakaan. Meillä on äänestysoikeus, eli oikeus antaa äänemme mielestämme parhaalle kandidaatille (omassa vaalipiirissä). Äänestämättömyyskin on oikeus, mutta jos sitä pitää jonain kannanottona, niin aika kaukana ollaan todellisuudesta. Tietty jos ei vaan kiinnosta, niin sitten ei.

Ennen vaaleja puolueet vakuuttavat tekevänsä sitä ja tätä parantaakseen muailimaa, niinpä niin. Usein voiton jälkeen vedetään dirlandaata nelisen vuotta, eikä mikään muutu; mutta seuraavien vaalien alla luvataan parantaa muailimaa. Mä edelleen uskon, että äänestämäni ehdokas vie asioita eteenpäin ja homma paranee. Mä en usko, että kaikki jonkun tietyn puolueen tyypit ovat samasta muotista tehtyjä, vaan jokainen on oma yksilönsä kuitenkin vähintään viimeisellä tuomiolla.

Tästä on melkoisen tuoretta kokemustakin viime kunnallisvaaleista. Äänestämäni ehdokas pääsi Espoon kaupunginvaltuustoon, valittiin opetuslautakuntaan ja toimii valtuustoryhmänsä puheenjohtajana. Mulla oli sitten jokunen kuukausi takaperin probleema ja otin häneen yhteyttä. Asiani kuunneltiin ja hommaan paneuduttiin saman tien; itse toivoin jonkinlaista kyselyä ja vastaavaa, mutta Majuri lähti saman tien järeällä tykistöllä liikkeelle. Pikku Kallen asia hoidettiin loistavasti, mulla oli oma poliitikko ihan oikeasti. Pienen ihmisen (minäkö???) olemassaolo huomattiin.

Meitä pieniä ihmisiä on paljon tässä maassa ja suunnilleen kaikki lukijanikin kuuluvat erääseen tiettyyn toisiaan yhdistävään ryhmään, jonka harrastajamäärä täällä Suomessa on liian vähäinen. Maailmalla laji on edelleen toiseksi tai kolmanneksi suurin ja asema on vakaa. Ja kyllähän tuolla eduskunnassa on lajissa melkoinen kestävyysvaje ollut pitkään.

Olen itse ollut mukana parissa Kultaranta Openissa Halosen aikana valmentajana ja eduskunnan joukkue on noissa mittelyissä kaivannut vahvistusta. Jos penkin päähän saataisiin yksi Suurista lajilegendoista, voisi homma olla helpompaa. Tämä herrasmies on edelleenkin nuorin miesten mestaruuden saavuttanut valmentaja 27 vuoden iässä; tuolloin Turun Namikan puikoissa ja vastassa oli Honka. Meriittiä löytyy meriitin perään, mestaruuksia, vuosikymmeniä eri maajoukkueissa: you name it, he has done it.

Jos edustajiston koripallotietämys kasvaisi kerralla potenssiin suuri, ei se taatusti olisi haitaksi muutenkaan; vai mitä olet mieltä? Moni lajiniilo varmasti haluaisi oman kansanedustajan? Tämä liikunnanopetuksen lehtori ja opintohjaaja ei jätä ketään pulaan, tiedän mistä puhun.

Siispä Uudenmaan vaalipiirissä asuvat lukijat, tiedätte mitä tehdä. Ylös vaan sohvalta äänestämään joko ennakkoon, tai sitten varsinaisena vaalipäivänä. Numero on 258 ja nimi on Seppo Sonkeri. Aletaan vaikka tätä kautta laittamaan nostetta maamme asioiden lisäksi myös koripalloon; jospa vaikka saataisiin erääseen paikkaan (ja sen kuntoon ennenkaikkea) Espoonlahdessa huomiota Arkadianmäkeä myöten? 

Mä tiedän mitä mä teen ja ketä äänestän; tiedän mitä äänelläni saan: tarmoa, tekoja, toimintaa sekä täyden kympin arvoisen edustajan. Entä Sinä?  

31.3.2011:

Lämpimät kiitokset Teekkareille illan tapahtumasta, ollaan taas hieman viisaampia monin tavoin. Jury jakoi pisteitä kotiinpäin seuraavasti: Jose 22, Maco 14, Niki 10, Antti 10, Osku 10, Tomi 10, JP 8, Late 4 ja Tommpa 3. Vieraiden vastine: Ilkka 22, Jokke 18, Tero 13, Markus 11, Atte 6, Alex 5, Didi 4 ja Henkka(?) 0.

28.3.2011:

Karsijat ovat varmistuneet ja oletetut. Oman turnauksemme ohjelma on myös vahvistettu ja löytyy tutusta paikasta ottelut-alasivulta, B-turnauksen data tulee sinne asap.

27.3.2011:

B-lohkon voittoon nousi sitten Härät, joka järjestänee toisen karsintaturnauksen. Meidän ja Räpän kanssa kisailemaan tulee Visa Basket. En toki edelleenkään tiedä varmasti, onko joku kieltäytynyt karsinnoista vai ei, mutta tältä pohjalta edetään tällä hetkellä. Asioista tulee vamasti alku viikolla infoa karsintojen valvojalta Pekka Köliltä ja saadaan kysymysmerkkejä vähemmälle.

21.3.2011:

Kun nyt siellä Koripallo.comissa näköjään lainaillaan täältä juttuja, niin täsmennettäköön hieman asioita. Ottelut-alasivun nousukarsintakaavio on osittain ensinnäkin spekulaatiota vielä tällä hetkellä: varmaa on, että karsimassa on EBT, Räppä ja PuB. Toisekseen EBT:n järjestämä karsinta ei ole vahvistettu, vaan se on aikoineen, päivineen ja paikkoineen ns. vahva oletus.

20.3.2011:

Hieman juttua nousukarsinnoista taas välillä. Kuluvalla kaudella M2D:tä on pelattu poikkeuksellisesti 13 joukkueen voimin ja ensi kaudella siirrytään takaisin 12 joukkueeseen. Tämän kauden kaksi viimeistä joukkuetta (Pantterit ja HyPo) putosivat suoraan sarjasta ja seuraavat kaksi (Räppä ja PuB) karsivat paikasta neljän M3D:n joukkueen kanssa. Karsintakaaviohan on ottelut-alasivulla.

Muuta huomioitavaa on divarikarsinnat, joista viime vuosina on noussut tiimejä ylöspäin ja tamä on luonnollisesti tehnyt "tilaa" M2D:hen lisää. Tällä kaudella divarikarsintoihin osallistuu ainoastaan viime kauden kova kilpakumppanimme KaU, joka ei voi vahvemmilleen mitään ja jatkaa ensi kaudellakin eteläisen alueen 2-divarissa.

Karkkilan lisäksi divarikarsinnoissa on Keravan Energia Team, jonka taival ykkösessä päättyy toistaiseksi todennäköisesti viikon päästä. Kerava putoaa divarista M2D:hen ja tavallaan vie yhden paikan. Keravan putoaminen ja Karkkilan jääminen kakkoseen tietää meille haasteita entistä enemmän. Viime vuosinahan on kakkoseen noussut (ja säilynyt) karsinnoista 3 - 4 tiimiä (esim. viime vuonna HyPo ja Räppä säilyivät ja KaU sekä PuB nousivat).

Nyt sitten sarjassa ovat jo WB, PuHu, KaU, UJ Äiti, KaHe, PUS Basket, Kelohonka, JKS, FC Passe ja todennäköisesti Kerava. Kun niitä paikkoja on 12, jää jäljelle enää 2 paikkaa jaettavaksi. Eli ensimmäisen karsintakierroksen voittajat täyttävät nämä kaksi ja se on sitten siinä. Toki jotakinhan saattaa teoriassa tapahtua, mutta toisen kierroksen sijoitusottelut lienevät melko turhia tänä keväänä.

Eli porukka tietää, minne suunnata vajaan kolmen viikon päästä. EBT Haters Club kokoaa jo joukkojaan Kp.com mesenaatti Hamahakkimiehen johdolla ja tunnelmaa saadaan varmasti yllin kyllin mestoille.

19.3.2011:

Julkisuus on tooodella mullistavaa ainakin The Sunin ( Birttiläinen Ruberd Murdochin omistama tabloidi) mukaan. Siellä on kuvakavalkaadia örveltävistä celebrity shittiäisistä, muttei tasan taatusti meikäläisille Citizen Kaneille (luettavissa vaikka normikansalainen) mitään uutta ja yllättävää. Nakit silmillä ja silleen...

19.3.2011:

Dinosauruksetkin kehittyvät ja evoluutio kulkee. Ja kaikki on oikeasti mahdollista vissiin, kun lopputulos on seuraava: rekisteröidyin eilen Feisbuukkiin... Tämä tapahtui todellakin henkisesti sekä fyysisesti lainvalvojienkin hyväksymässä mielentilassa, kallonkutistajista nyt puhumattakaan (eikä kukaan Itä-Mafian edustaja vieläkään pidä lugeria mun ohimolla). MIhin tällä planeetalla vielä joudutaankaan; eikö mikään ole oikeasti kiveen kirjoitettua?

17.3.2011:

Panee hieman miettimään asioita. Kun yo-kirjoitukset ovat alkaneet S*****lessa nyt maanantaina ja siellä on ollut niiden kuluessa kaksi treeniä, niin lämpötila onkin ollut normaali 20-21 astetta (siis muualla ja muissa paikoissa ymmärretty normaalilämpötila). Jos siis löytyy kiinnostusta, niin johan tapahtuu ja totta kai tässä tapauksessa lämpötilan pitää ollakin ns. standardien mukainen, sillä ei kirjoituksia voi sentään viedä jossakin pakastimessa läpi.

Mitähän pitäisi järjestää, että kylmää vettä tulisi sieltä mistä pitääkin, tai suihkuista tulisi lämmintä vettä? Onhan niitä puutteita nyt muutakin, mutta nämä ne päällimmäisenä voisi laittaa kuntoon. Ja tätä lukiessa jollakin on jo huulilla eräs kuuluisa limuautomaatti, mutta sen toimintakyky ei liene sentään arvon kaupunkimme vastuulla, vaan Hartwallin.

Bisnes on bisnestä. Paikasta annetaan vuoroja käyttäjille ja niistä saadaan maksu. Lämpötilaa lasketaan ala-arvoiselle tasolle ja maksetaan vähemmän lämmityskuluja, saadaan enemmän voittoa. Suihkuista ei tule lämmintä vettä ja kukaan ei käytä enää niitä: vettä säästyy ja sen kulutuksesta maksetaan vähemmän. Janoiset eivät saa hanoista viileää tai kylmää vettä (vaan tuovat sitä ehkä himasta saakka) ja taas kohteen vedenkulutus laskee, vesilasku senkuin pienenee. Bisnes on bisnestä.

Voisi olettaa, että kohta paikassa on n. puolet lampuista "rikki": sähkölasku pienenee ja edelleen vuorojen käyttäjät maksavat normaalit maksut. Tulojen ja menojen erotus sen kuin suurenee; bisnes on bisnestä. Mitähän vielä tapahtuu? IV-koneet "hajoaa" ja osien saanti kestää x kuukautta?

13.3.2011:

M3D:n runkosarja A-lohkon osalta on saatu yhtä peliä lukuunottamatta pakettiin ja meidän kannalta se meni kohtalaisesti. Kauden ensimmäisenä tavoitteena ja päämääränä oli lohkovoitto, joka myös saavutettiin. Lohkovoittajana saadaan mahdollisuus ensimmäisen kierroksen nousukarsintojen isännöintiin, joista kaavio löytyy Ottelut / Games 2010 - 2011 alasivulta.

Meidän lohkosta toinen karsija on tietääkseni arvoisa naapuriseuramme ja kova kilpailijamme Leppävaarasta, eli LePy Orangemen; Puuvanhukset eli Petäjä on jo kesälaitumilla. LePy on karsintalohko B:ssä. M3D:n B-lohko on kesken ja tilanne siellä vielä hieman auki. Karsintoihin on tulossa Härät (HNMKY) ja Visa-Basket, joiden sijoutus on vielä auki. B-lohkon jaetulla kakkostilalla on tällä hetkellä Kisis, mutta nämäkään Wanhat Herrat eivät ole lähdössä karsimaan.

Jälleen kerran M2D:n karsijat ja suorat putoajat selvisivät vasta maalisuoralla.  Meitä vastaan tulee Porvoon Tarmon Räppä viime vuoden tapaan ja yllättäen joukkue on jo alkanut haalimaan ulkomaalaisvahvistuksia riveihinsä. Toisessa karsintalohkossa on viimekauden nousija ja jonkinlainen LePyn arkkivihollinen, Punaportin Blues Hämeenlinnasta (PuBihan jätti meidät viime keväänä yhteistuumin Räpän kanssa jälleen kerran M3D-rannalle pillittämään).

Teoriassa ensikaudella M2D:ssä saattaa olla hieman vähemmän reissattavaa, jos nämä kaksi kandidaattia putoavat alemmas, sillä toinen suora putoaja on Hyvinkään Ponteva. Tosin ilmassa on kyllä selvää haikeutta ja valtaosa M2D:n jengeistä menee ensikaudellakin mieluummin pelaamaan Eloa vastaan Porvooseen, kuin näkisivät EBT:n samassa sarjassa. Tämä oli jopa aistittavissa Kelohomppeleillakin Sorsan tiedonannossa, vaikka eräs joukkueen pelaaja juuri suoritti Elon järjestämän pelikiellon ja pääsi ehdonalaiseen.

Karsintoihin on kuitenkin vielä matkaa ja kaikenlaista tapahtuu, ensin toki tuo B-lohko pitäisi saada päätökseen. Me alamme sillä välin mm. pohtimaan karsintaa sunnuntaille erääseen tiettyyn suosikkipaikkaan Kartanon Herrojen toiveesta.

2.3.2011:

Lähestyvät eduskuntavaalit alkavat näkyä jo eri medioissa. Vanhan hokeman mukaan vain äänestämällä voit vaikuttaa; ehkä näin. Toisaalta moni on nykyisin sitä mieltä, että äänestämättömyys on hyvä statement ja jää kotisohvalle nyhvertämään jälleen keväällä. Jos nyt sitten siitä kokee saavansa jotain, niin kaipa siihen on vaikeata mennä muutosta tekemään?

Fakta nyt kuitenkin on, että tuleva Arkadianmäen koostumus vie meidän jokaisen elämää, ympäristöä ja koko maata johonkin suuntaan; jollekin parempaan, toiselle huonompaan. On erilaisia arvoja ja muuta vastaavaa ehdokkailla ja äänioikeutetuilla. Asioita voi lokeroida jopa koripallon näkökulmasta.

Mutta politiikka jääköön tällä erää tähän; kunhan jokainen painaa päähänsä, että äänestäminen ei ole kansallisvelvollisuus, vaan se on jokaiselle tiettyyn ikään tulleelle suotu ja saavutettu oikeus, jota kannattaa hyödyntää.

22.2.2011:

Jaa jaa, ei mennyt kylmyysennätys rikki sunnuntaina, eikä eilenkään. Mutta kyllä 16,5 astettakin on aika sitä itseään. Näin Espoossa vuonna 2011.

18.2.2011:

Jaa että oliks kylmää? No perjantain pelissä 15,5 astetta; ei viilennyt energiajuoma ollenkaan laukussa. Mutta sunnuntain tapahtumaan on vielä matkaa...

17.2.2011:

Daily weather forecast's tells us: "kylmää". Toisaalta tuo on aika tuttu sana myös Turuus ja sielläpäin, mutta se onkin jo toinen juttu. Melkoisella mielenkiinnolla kyllä odottelen perjantain 18.2. ja sunnuntain 20.2. miesten edustusjoukkueen pelejä Ice Gardenissa, taitaa olla karvahatulle käyttöä.

Joku innovaatio voisi olla niiden sähköllä lämmitettävien huopien jatkoksi lämmitettävät kalsongit. Siitä vaan töpseli seinään ja silleen. Tietty mahdollisten oikosulkujen sattuessa voi tulla melkoisen mielenkiintoisia koreografioita, mutta So what?; kuten eräs entinen nopeasta puhetyylistään ja nöyrästä asenteestaan tunnettu poliitikko tapaa sanoa.

28.11.2010:

Taas tämä ilmaston muutos muistuttelee itsestään; on kylmää, lunta ja jäätä. Toissavuonna oli vielä sentään pimeää, sateista ja lämpöasteita tähän aikaan; those were the days! Saapa nähdä joko arvon "hallimme" on muuttunut Ice Gardeniksi illan peliin.

17.11.2010:

Taas poikkeus (ja lainaus):

Tämähän alkaa olla kuin vaikka Radio Novalla, jossa samat biisit pyörivät tiuhaan tahtiin. Toissapäivänä uutisoitu pullean ladyn loppulaulu kajahtaa taas eetteriin ja jälleen on suunnaton määrä kokemusta lähtenyt eläkkeelle. Erik Paynen taannoinen vamma on osoittautunut sen verran pahaksi, että reaaliteetit tulivat vastaan punnitessa siviilielämää ja muutakin.

Isolla miehellä on jo todella paljon kilometreja mittarissa tässä lajissa ja monelle pelaaminen 40-vuotiaaksi asti rakastamansa lajin ääressä jää kyllä valitettavaksi haaveeksi. Kiitos Erik kuluneesta; kaikkea hyvää "siviiliin"!

Erik: thank you for everything so far. It's a pitty that an injury end's one's career, but it is usually so unfortunatelly in sports. You played still after your 40's almost a year, that's very long time of basketball! Take care of your self, we'll get in touch :o)!

15.11.2010:

Poikkeus: kun jotain tuiki oleelleista tapahtuu koriksessa voi siitä tarinoida täällä blogissakin ihan suoraan lainaten ja uutisista leikattu juttu ohessa.

"It ain't over until the fat lady sings!"  Suunnilleen jokaiselle on varmaan tullut tutuksi tämä alkujaan oopperamaailmasta lennähtänyt hokema. Jokaisella se tulee kuitenkin vastaan valitettavasti jossain vaiheessa uraa syystä tai toisesta ja tossut ripustetaan naulaan.

Tänään maanantaina toinen viime kauden kapteeneista ja kauden MVP laittoi iPodit korvilleen, kyseinen viimeinen aaria helähti korkealta kirkkaasti ja kuuntelija kohtasi "tämän, tässä ja nyt" -tilanteen. Jussi Aholan ansiokas ura pelaajana tässä jalossa lajissa on päättynyt ja siviilielämä vie Soturia mennessään kohti uusia satamia suunnilleen toimivin jäsenin (wish).

Minä valmentajana kiitän Jussia yhteisistä hetkistämme, jotka jäivät ihan liian lyhyiksi; mutta minkäs teet. Lieneekö Jussi ensimmäisiä EBT:n liigaa kolunneita omia kasvatteja, en osaa tällä erää sanoa tuolloin ollessani vielä sijainniltaan itäisemmässä seurassa touhuamassa. Varmaan aika lähelle osuu kuitenkin.

Jäähyväisottelukin olisi jo buukattuna Stadin legendaariseen koripallopyhättöön B-Kisahalliin tämän viikon sunnuntaille klo 14:15 ja vastaan suostuu saapumaan legendaarisen Panttereiden paljon kilometrejä kuluttanut joukkue Superit.

23.10.2010:

Pitkästä aikaa taas katsomossa A-poikien edesottamuksia valtakunnallisessa 1-divarissa HyPoa vastaan Espoonlahdessa. Ja luonnollisesti Muppet Shown Wanhojen Herrojen piippuhyllykatsomossa originaalien JJ:n, JF:n ja muidenkin Hang Around Clubilaisten kanssa. Hyvin pysyi kaikilla tekarit suussa ja meno oli mitä mainioin.

Ja mikäs siinä oli lallatellessa, juniorit pelasivat hienon pelin kuitaten taannoisen SM-karsintatappionsa kunnolla. Toki HyPolta puuttui Coach Maxhuni ja kaksi junnua päällekäisen M2D-pelin takia; mutta kyllähän kotijoukkueen sairaslista on kuitenkin pahempi: Andersen, Pehkonen, Virtanen ja Sajantila odottavat edelleen varaosia eri puolille kehojaan.

Ja oli joitakin jännittäviä tulkintoja tuomareilta, mutta niitä sattui molemmissa päissä ja lähinnä tällä kertaa enemmänkin hymyilyttivät. Toisekseen ei niillä pelin kulkuun mitään vaikutusta loppupeleissä ollut, joten mitäpä noista.

22.10.2010:

Tiesitkö tämän: Iso veli valvoo? No tiesinhän minäkin, mutten seuraavaa. Taannoin kiertäneet Googlen kartoitusautot (ne joilla saadaan street view aikaiseksi) hengailivat ympäri palloamme. Siinähän sitten tuli joitakin poistopyyntöjä yhtiölle Suomessakin, ei siinä mitään.

Nyt on kuitenkin sitten selvinnyt, että nämä autot ovat siepanneet "vahingossa" meilitunnareita salasanoineen; syynä ilmoitetusti ohjelmistovirhe (ja anteeksi on kyllä pyydetty). Mutta kannattanee Matti ja Maija Meikäläisen ottaa tämäkin huomioon, kun teette kodista sitä wifi-ympäristöä.

Ja tästä kun jatkaisin, niin sitten se sensuuri poistaisi kaikenlaista...

22.10.2010:

Perseus, paljon tapahtuu kompassin eri sektoreilla; muttei kerkiä syventymään asioihin (tai bloggaamiseen) juuri nyt. Kuitenkin on pakko onnitella naisten Akatemiaa cupin välieräpaikasta; lllloistavaa! Ja jotain lisää ottelusta löytyy vaikka seuran etusivujen kautta.

17.9.2010:

Kukkuluuruu, mitä kuuluu? On tässä ollut melkoista säätöä lomien jälkeen kompassin useilla sektoreilla. Toivottavasti ei kukaan vaipunut epätoivoon repien mitään jatkuvasti käytyään tällä sivulla lopputuloksena tyhjät hanskat (tämä siis näin hygienian aikana, ennenhän nuoltiin niitä näppejä; joita ainakaan karvaisempi sukupuoli ei koskaan pessyt)? Tarinaa olisi pilvin pimein saagan varrelta, muttei totta kirjoittaen (=puhuen) mitään todella legendaarista ole tapahtunut.

Pikku hiljaa joka tapauksessa blogikin herää muiden alasivujen tapaan henkiin kiihtyvällä tahdilla, alkoi nääs tuota vapaa-aikaa löytymään entistä enemmän. Olkaa ja väijykää eetterissä, täältä pläjähtää ;o)!

24.6.2010:

Lomille lomps kuului aikanaan intissä ja muuallakin. Nyt sitten oli viimeinen duunipäivä ja virallisesti loma alkaa maanantaina, pitää siis lusia tässä välissä Jussit alta pois ja ruokkia hieman hyttysiä. Tässä kyseisessä ruokintatapahtumassa pitää tosin huomioida mittakaava: hieman = valtavasti ja tähän vielä tuhat kuokkavierasta päälle.

Kaikille tässä vaiheessa toivotan Mahtavaa Juhannusta. Älkää jättäkö aivoja narikkaan tai hölmöilkö muutenkaan. Monilla alkaa samalla kesälomakin, muttei se ole tekosyy mihinkään rimanalituksiin. Lepäilkää, sivistäkää itseänne ja treenailkaa silleen sopivasti.

Hieman keväällä jäässä ollut blogi hiljenee toistaiseksi; tai sitten ei hiljene. Ei tässä paljon paineita tule tällä näpyttelytahdilla; ja toisaalta mökillä ollessakin voi tulla säätämään, kun on Wekkula tullut saatua operaattorilta; kahtellaan sano Stevie Wonder kun Ray Charlesin näki (jos ei avaudu, niin Iskä tai Äiskä auttaa; tai Wikipedia?).

Näihin sanoihin ja näihin kuviin; Manner Mansion vaikenee.

24.6.2010:

Alkaa olla mitta täysi näitä maamme tsournalistisia kirjoittajia! Ensinnäkin kielioppia ei tunneta, juttujen otsikot ovat muotoa: "suosikkinäyttelijä/juontaja sitä ja tätä". Ja sitten tämä kyseinen suosikkijotain on esitetty pelkästään etunimeltä monesti (kirjoittajan hyvä kaveri varmaankin ja sinunkaupat on tehtynä; toisaalta jokaine  lukijakin tuntee Villen / Jackin).

Maikkarin netti-idiotismeja (Top 10 listalla yleensä 8 kärjessä) onneksi on mahdollista lukijoiden kommentoida ja aika viiltävää juttua tulee sieltäkin taholta, muttei kyllä kukaan tunnu mitään oppivan kritiikistä ja sama meno jatkuu.

Muutama päivä sitten oli kyseisen kanavan tekstisivuilla tv:ssä tällä kertaa otsikoitu suosikkinäyttelijän rajusta laihdutuskuurista. No sitä sitten ihmetellessä (kuka ja paljonko) pudotuksen määrä oli mainitsematta ja sattumalta juttua toiseen otteeseen tavatessa nimi olikin sukunimi: Goodman.

No tottahan Maikkarin jutut sitten olivat parantuneet. Niina -vaimolle hehkutin tästä sukunimivariaatiosta ja siitä, ettei enää tarvitse etunimen perusteella arvata, onko kohde mies, nainen tai edes kotimaista alkuperää. Muttei se nyt sitten mennyt edelleenkään tuubiin; ei tullut vaimolla mieleen kuka on John Goodman (Maikkarin suosikkinäyttelijä luonnollisesti), missä hiteissä on näyttellyt, jne. Ja kyllä vaimo Big Johnin oikeasti hahmona ja useassa leffassa tuntee, ei siinä mitään.

Piakkoin alkanee tämän blogin alla sivupalsta, jossa lytätään näitä Turakaisen Taavetteja ja Tarjoja; jotka juttuja kirjoittavat. Vaikken arvostakaan kansallismielistä selkään puukottamista ja marinaa, niin tämä menee sen edelle. Kun asioista uutisoidaan vakavamielisesti eetteriin netissä tai töllössä suurelle yleisölle, pitää sillä olla hieman enemmän ammattitaitoa. Siispä kahtellaan sivupalstan aloitusajankohtaa tarkemmin tuonnempana.

18.6.2010:

Miksi Dole joutui uuteen seuraan ja penkkiä kuluttamaan? Tähän palataan isolla kädellä ja todetut mikkihiiret julkaistaan. Nyt kannattaa puhdistaa ilmaa ja back groundia tarpeen mukaan.

Mutta mitä tämä jokaisen maajoukkuekokelaan /-pelaajan tarve olla vähintäin divariseuran junnuissa palvelee? Kolmisen vuotta sitten A-poikien SM:n voitti JKS erinomaisella rosterillaan ja seuran miesten joukkue oli tuolloin alueellisessa 3-divarissa. Nykysanktiolla meininki olisi ollut aika toisenlainen = pelaajat muualle, ei nousua kakkoseen ja sieltä ykköseen junnumestaruudesta nyt puhumattakaan.

I'll be back.

15.5.2010:

Kesä pamahti naamaan melkoisen äkillisesti ainakin hetkellisesti. Alkuviikosta oli töihin mennessä karvan päälle nollassa lämpötila ja eilen perjantaina jo jotain 16 astetta kukonlaulun aikaan. Ei paha; lehdet tulee puihin vauhdilla ja nurtsi viheriöi kunnolla. Äkillisen säämuutoksen takia myös alkaa näkyä yhä enemmän punaista naamaa ja muita ruumiinosia liikenteessä. Joku pelailee, toinen on rantautunut ja onhan noita aidatun alueen sisäpuolellakin aikaansa viettäviä (sieltä kun saa niitä juotavia ja sellaista).

Ja kun on vielä Saksan maalla nuo kendon mömmöm keppihipatkin menossa, niin älämölöä on ilmassa jatkuvasti. Tämä laji voisi kyllä pikkuhiljaa siirtyä pitämään noita kisoja hieman pidemmällä jaksotuksella; jos ei joka neljäs vuosi onnistu oikeasti suurien lajien tavoin, niin vaikkapa joka toinen vuosi? Pitkin kautta on ollut naitä EM -turnausosioita ja olipa tuossa helmikuussa Olympialaisetkin oikeasti tasokkailla joukkueilla ja pelaajilla. Nyt sitten pitäisi kiinnostua hieman perästä näistä amatöörien (muutama poikkeus toki joukkueissa) säädöistä. C'mon, jotain rajaa pikkuhiljaa tähän!