Ottelurapsat ja satunnaiset ennakoinnit; 2011 - 2012

Ottelurapsuttelua on uudistettu. Tältä sivulta voi lukea otteluennakkoja ja peleille on omat alasivunsa. Valitsemalla vasemmalta valikosta kuukauden pääset asiassa eteenpäin.

Virallinen rapsuttelija ei ole joka pelissä paikalla, joten sisältö hieman vaihtelee ajoittain tavalla tai toisella. Otteluennakoita saattaa lisäksi tulla epämääräisellä aikataululla, eikä välttämättä ihan joka pelistä.

Lukijoiden kannattaa huomioida joukkueen nykyinen sarjataso: The Royal M2D. Vakiintunut kielenkäyttö netissä ja monet siellä tai täällä esiintyvät kielikuvat eivät välttämättä sovellu alle kouluikäisille tai liian pieniä päähineitä käyttäville. Lukeminen tästä eteenpäin tapahtuu omalla vastuulla; Sinua on varoitettu.

25.03.12 WB/Pantterit - EBT; otteluennakko:

Tulokaskausi M2D:ssä on peliä vaille valmis. Kauden tavoitteeksi asetettiin jälleen nousu sarjaporrasta ylemmäs ja ensimmäinen tavoite, selvitä nousukarsintoihin, on jo käytännössä saavutettu muutama viikko sitten.

Tuleva vastustaja on kohdattu syksyllä kerran ja silloin tuli niukka kotivoitto. WB/Pantterit on kuitenkin saanut viimein pelinsä kulkemaan ja on voittanut viimeiset 6 peliä. Edellisellä kaudella silloinen Wartti Basket voitti M2D:n ja täksi kaudeksi WB yhdistyi Panttereiden rippeiden kanssa tähän sarjaan.

Kauden allkuasetelmissa joukkue oli top 4 kamaa ja viimeaikaisen heräämisen takia ensi sunnuntaina tulee taatusti kunnollinen (treeni)peli. Varsinaisia panoksia ei ottelussa ole kummallakaan, mutta kotijoukkue janoaa taatusti EBT:n päänahkaa muiden jo saatujen jatkoksi ja toisaalta EBT haluaa varmasti panna WBP:n voittoputken poikki.

Pelipaikkaosastolla WB pystyy laittamaan vahvasti kampoihin Hassisen johdolla korinalla ja laidassa Fritze kestää vertailun vieraisiin. Takana on K. Forsström johtamassa peliä; Rautiainen, Rankinen ja Gustavson muiden muassa kestävät myös vertailun. Tiedä sitten, kuka pelaa ja kuka ei kummassakaan tiimissä tätä kirjoittettaessa, mutta katsottavaa tulee varmasti riittämään.

Molemmat joukkueet ovat tilastollisestikin tasaväkisiä. WB:tä vastaan on tehty vähiten pisteitä: 1512 (72,0/peli) ja EBT on tällä osastolla toisena: 1516 (72,2pts). Molemmat ovat klaaranneet viimeiset 10 peliä saldolla 6/4. WB on voittanut puolet kotipeleistään (5/5) ja vastaavasti EBT on voittanut puolet vieraspeleistään tällä kaudella (5/5).

Ehkä nähdään Vuosaaren urheilutalolla 25.3. klo 13:20 alkaen?

HUOM! Asiasta kolmanteen, jos joku ei ole vielä huomannut ja jo miettii, miten edetään seuraavaksi, niin kannattaa käydä myös täällä.

18.03.12 EBT - UJ Äiti; otteluennakko:

Kauden viimeinen kotipeli on edessä ja Espoonlahteen tulee HNMKY:n nykyinen edustusjoukkue UJ Äiti. Suurempaa panosta pelissä ei ole kummallekaan EBT:n jo varmistettua laskennallisestikin nousukarsintapaikkansa ja vieraat ovat moisen jo tehneet viikkoja sitten, tosin nämä karsinnat kuuluvat kevään 2012 April Madnessiin.

EBT:llä on vielä paljon asioita hiottavana, joten ottelu tulee kuitenkin tarpeeseen. Vieraiden riveissä on useita jäähdytteleviä tekijämiehiä johtotähtinään Martti Kuisma ja mahdollisesti Antti Raami, joten kannattaa tulla viettämään sunnuntai-iltapäivää Hallille klo 15:30. Kotijoukkue on pelannut tähän saakka jo ihan kelvollisen kauden ja siitä voidaan Sotureita jo onnitella paikanpäällä. Lisäksi jos joku haluaa hieman pelailla, niin kaverin kanssa voi laittaa pienen veikkauksen pystyyn, montako tekua vieraat tällä kertaa ottavat?

15.03.12 EBT - PuB; otteluennakko:

Seuraavaksi on edessä jälleen kotipeli ja itseasiassa tämän viikon ensimmäinen (sunnuntaina kohdataan UJ Äiti). Poikkeuksellisesti torstai-iltana pelataan Espoonlahdessa klo 20:30 alkaen Punaportin Bluesia vastaan. Hämeenlinnalaiset käyvät tiukkaa taistoa PUS-Basketin kanssa putoamiskarsintaviivan molemmin puolin ja ottelu on joukkueen runkosarjan viimeinen.

Asenne tulee olemaan vähintäinkin kohdallaan, kuten PuBin suvereeni voitto JKS:stä maanantai-illalta antaa viitteitä. Vaikkei EBT:n tarvitsekaan lähteä peliin mailaa puristaen, on homma syytä ottaa tosissaan. Jälleen on hyvä mahdollisuus hioa settiä eteenpäin kohti kuun vaihdetta ja katsoa, missä mennään. Turunen, Utrio ja kumppanit eivät tule päästämään ketään helpolla ja vierailla on taatusti revanssi mielessä syksyn jäljiltä. Näemme torstaina Hallilla!

07.03.12 PUS-Basket - EBT; otteluennakko:

Keskiviikkona 7.3. on jälleen edessä paikallisvääntö ja tällä kertaa PUS-Basketia vastaan Leppävaaran liikuntahallilla. Pelkästä Espoon herruudesta ei ole kuitenkaan kysymys, sillä PUS-Baket taistelee tosissaan välttääkseen kevään putoamiskarsinnat.

EBT:lle ei ole suurempaa panosta kauden neljässä viimeisessä ottelussa nousukarsintapaikan ollessa käytännössä varma (siitäkin huolimatta, että "M2D, where amazing happens" pitää kutinsa vuodesta toiseen, kerta toisensa jälkeen). Eli jos ihan pilkkua viilataan, niin voihan sitä jossitella kaikenlaista.

Täsä olisi kuitenkin kullan arvoinen etsikkoaika käyttää homma hyödyksi kunnolla. Joukkueessa on uusi pelaaja; Graham; jonka sisäänajo vie aikansa. Toisekseen voisi miettiä, soveltuvatko joukkueen hyökkäyskuviot juuri tähän materiaaliin, vai toimisiko joku muu paremmin? Entä voisiko pelinopeutta parantaa niin siirtymisten, pelaajien liikkumisen kuin pallon etenemisen osalta? Mikä on tehokkain suunta: kohti koria, vai edestakaisin kaarella, jne, jne.

Karsintoja silmällä pitäen materiaalin laajuus on EBT:llä periaatteessa etu. Neljä peliä kahdessa päivässä ja jos vaikka verrataan eteläisen alueen karsijajoukkueita, niin tämä on EBT:n ja ehkäpä JKS:kin vahvuuksia, Karkkilalla ja Keravalla rosteri on pienempi. 

Mutta vaikka niitä pelaajia olisi kuinka paljon, pitäisi saada sitä kokemusta myös muualta, kuin penkillä istumisesta. Jos näissä jäljellä olevissa peleissä on 12 Jamppaa sotisovassa, niin siitä vaan luottoa ja kentälle oppimaan (joskus epäonnistumistenkin kautta). Tämä kantaa hedelmää keväällä ja päätän tämän tällä erää toteamukseen: "I wrote you so (04.03.12)". Ja kun tuo on noin tuohon laitettu, niin kyllä on helppoa olla jälkiviisas suuntaan, jos toiseenkin tuonnempana.

Tässä keskiviikon pelissä tulee olemaan varmasti hyvää vääntöä ja vastusta naapurilta jo mainitusta syystä johtuen, ja peli alkaa klo 18:30. Seuraavissa peleissä tulee sitten vastaan kotona kohtuu hyvässä nousukunnossa oleva (ja myös karsinnoista pois haluava) PuB, tästä muutama päivä ja taas kotona jo karsinnat varmistanut ja paineetta pelaava UJ Äiti. Viimeisessä pelissä sitten taas karsintoja karttamaan pyrkivä WB/Pantterit Vuosaaressa, jossa juuri tänään sunnuntaina Karkkila sai pataan jotain kolkyt. 

02.02.12 Kelohonka - EBT; otteluennakko:

Kovat haasteet senkun jatkuvat. Päällimmäisenä ei ole kuitenkaan taistelu Espoon herruudesta kevätkaudella, vaan pidetään mielessä se koko kauden ensimmäinen etappi, eli nousukarsinnat. Sarjan neljä parasta pääsee karsimaan ja halukkaita nousijoita on viisi (JKS, Kerava, KaU Koris, EBT ja Kelohonka).

Mahtavalla Karkkila -voitolla saatiin hieman hengähdystaukoa, mutta nyt sitten on taas tosi kyseessä. Kelohonka saa teoriassa jalkeille sarjan kovimman miehistön, mutta joukkueen nuori runko pelaa useita sarjoja ja tämän takia joskus lepoakin tarvitaan avainpelaajille..

Kelohonka ei ole hävinnyt yhtään kotipeliä tällä kaudella ja on tässä tilastokategoriassa ainoa laatuaan M2D:ssä. Pelipaikkana on EBT:n pelaajille vieras Honkahalli, eikä joidenkin aikaisemmista Honka -vuosista ole etua. Jos tilastoista muuta kannattaa mainita, niin vastakkain on sarjan kaksi kovinta puolustusta ja hyökkäystehotkin ovat lähes samat.

Jo syksyn pelissä mentiin alusta loppuun kovalla väännöllä mitään anteeksi antamatta kori korilta eteenpäin ja tuolloin EBT otti niukan 4 pisteen kotivoiton. Tätäkin ajatellen Kelohonka tulee otteluun entistäkin kovempaa ja koska juuri EBT on siinä edellä sarjataulukossa, on valmistautuminen otteluun ollut tehokasta.

Molemmille kovat panokset huomioiden ottelu tuskin jää historiaan M2D:n hienostuneena klassikkona, mutta sitäkin varmemmin yhtenä kauden ehdottomista väännöistä. Kannattaa tulla joukolla paikanpäälle katsomaan, kukaan ei jääne kylmäksi. Tip off on klo 19:15 ja jos joku tulija ei tiedä missä Honkahalli on, niin siitä Tapiolan urheiluhallin punttisalin puoleisesta päädystä menee sinne tie, josta pääsee parkkikselle (toisessa päädyssä on Bluesin Barona Areena). See U!

29.01.12 EBT - KaU Koris; otteluennakko:

Lunta tulee tupaan urakalla päivittäin täällä etelärannikolla. Ja vissiin se on mahdollista ensi sunnuntainakin, kun sarjakakkonen KaU Koris tulee Espoonlahteen avaamaan latua ja sikäläisten kaavailuiden mukaan EBT hiihtää perässä.

Toivottavasti EBT saa siihen mennessä paletin toimimaan ja latua pyytämättäkin luiskauttaa ohi ja takaisin voittokantaan. Haaste on kova, sillä Karkkilalla on kova nippu kasassa ja viime vuodet EBT on hävinnyt joka pelin M2D:ssä, farmissa (M3D), Suomen Cupissa ja treenimatseissa.

Ottelussa alkaa olla EBT:llä jo kovat panokset kauden tavoitteita ajatellen. Neljä parasta pääsee karsimaan noususta ylöspäin ja häviöllä tästä pelistä alkanee jo mailanpuristelu yltyä. Seuraava peli on nimittäin vieraissa 2.2. Kelohonkaa vastaan ja jos siinäkin tulee takkiin vähintään viidellä pinnalla sarjan nelossija vaihtuu. Karkkilalla ei sinällään tässä pelissä ole mitään pakkovoiton makua ja peli onkin rennon tehokasta, mikä lisää EBT:n haasteita entisestään.

Mitä tämä tarkoittaa? No jos sitä kuudetta pelaajaa kaipaillaan yleensä katsomoon, niin nyt on parempi tuoda se hieman kovaääninen seitsemäs serkkukin mukana ja kannustaa Soturit taas voittokantaan äänijänteet helisten. Espoonlahti, sunnuntai ja poikkeuksellisesti klo 16:30. Näen varmasti monta tuttua serkkuineen tuolloin!

17.01.12 JKS - EBT; otteluennakko:

EBT:n häviötä KaHelle voidaan pitää 4 pisteen tappiona, vaikkei paremmalleen hävinnyt EBT toki voittoa ansainnutkaan sen puoleen. Seuraavana on jälleen vieraspeli ja vastassa on sarjajohtaja JKS. Sitten tulee kotona eteen sarjakakkonen KaU Koris ja tämän jälkeen Kelohonka taas vieraissa. Kelohonka ei ole hävinnyt yhtään kotipeliä ja kauden tässä vaiheessa joukkue kykenee saamaan jalkeille halutessaan sarjan vahvimman miehistön.

On siis mahdollista, että synkimmässä skenaariossa näiden otteluiden jälkeen ollaan vedetty viiden matsin tappioputki ja ollaan 9 - 8 tilanteessa. JKS-peliin täytyy lähteä hyvällä itseluottamuksella ja kaikkensa antaen. Vaikka syksyllä tulikin voitto, ei siihen kannata todellakaan tuijotella. Koska treenejä ei ole Kahe- ja JKS -pelien välillä, pitää kehityshomman tapahtua jokaisen latvustossa ja toivonmukaan palikat loksahtavat tiistaina kohdilleen.

EBT:llä on kuitenkin kyky juosta kenties muita nopeammin, on kapasiteettia prässätä (jos moista käytettäisiin), on pituutta ja voimaa paintilla molemmissa päissä. Kun hyökkäyksessä saadaan meininki suoraviivaisemmaksi yksinkertaisuuden kautta ja turha plärääminen pois, ollaan jo oikean tienhaaran edessä. Tähän päälle lisäksi rotaation parempi hyödyntäminen ja saumat on mihin tahansa.

Koska kaikki on kuitenkin kokeneilla (vaikkakin nuorilla) pelaajilla loppujen lopuksi jo olemassa, täytyy vaan luottaa luonnollisesti omiin tietenkin. Tsemppiä Äijät tiistaille ja tulkaa Sotureina takaisin!

Ottelu pelataan tiistaina 17.1. klo 20:30 alkaen Järvenpään lukiossa. Sinnekään ei ole pitkä matka ja omia kannustajia ei ole koskaan liikaa. Itse valitettavasti puutun joukosta, jonkinlaista tarinaa pelistä tullee keskiviikkoehtoona tilastojen kera.

14.01.12 KaHe - EBT; otteluennakko:

EBT:n kevätkausi on pyörähtänyt käyntiin haasteellisella kolmen vieraspelin ryppäällä ennen ensimmäistä kotipeliä tammikuun lopussa. FC Passe jo kohdattiin ja siitä tuli arvokas voitto, seuraavana on vastassa lauantaina 14.1. Kartanon Herrat Munkan koripallopyhätössä.

Syksyllä Espoonlahdessa KaHella oli melkoisen tahmea päivä ja suurta taistoa ei saatu aikaiseksi, vaan koitjoukkue korjasi tuolloin voiton melko vaivattomasti; muisteloihin pääset vaikka tästä.

Nyt on kuitenkin uusi peli edessä ja menneet voi unohtaa täysin. KaHe on vuosia pelannut Munkkiniemessä ja sali on tuttuakin tutumpi, vierasjoukkueilla taasen on usein jonkin asteisia vaikeuksia salissa syystä tai toisesta. KaHen heittoprosentti on varmasti eri luokkaa ensimmäiseen peliin verrattuna ja yleensä vaarallinen kaukoheittopeli lienee jälleen kohdillaan.

EBT:n rosteri on tätä kirjaillessa täysi arvoitus KaHesta puhumattakaan, joten mitään syväanalyysejä ei pysty tekemään. Asetelma EBT:llä on edelleen sama, eli sarjanousua tavoitellaan; joten tästäkin pelistä on syytä selvitä kunnialla. KaHe taas ei ole lähdössä nousukarsintoja kohden vaikka sinne pääsisikin ja koska tällä hetkellä pelit ovat menneet fifty-fifty (6-6) ei toisensuunnan karsinnoistakaan ole suurempaa huolta (toisaalta mistäpä M2D:ssä koskaan mitään varmasti tietää). Rentous tuonee kotijoukkueen peliin lisää meininkiä ja saadaan mainio peli aikaiseksi.

Kannattaa varmasti tulla katsomaan peliä, sillä vaikka monesti kuulopuheiden mukaan Munkasta on pidempääkin pidempi matka tänne pöndelle Espooseen; niin toisaalta täältä Munkkaan ei ole pitkä matka ollenkaan. Eli Munkkiniemen Yhteiskoululla klo 17:50 Heikki Hakamäki tai Vesa Vikman astelee keskiympyrään pallon kanssa.

11.12.11 EBT - WB/Pantterit; otteluennakko:

Tavallinen kadun tallaaja katsoo sarjataulukkoa ja pitää tätä tapahtumaa helppona nakkina; minä en. Toissa kaudella Wartti pelasi divaria ja viime kaudella tiimi oli  M2D:n kahden parhaan joukossa runkosarjan päätteeksi.

Viime kaudella lisäksi M2D:ssä oli vielä legendaarinen Pantterit, joka sitten kyllä putosi farmiin (M3D:hen). Panttereiden parhaimmisto siirtyi röhkimään Vuosaareen ja joukkue vahvistui ainakin paperilla.

Alkukausi meni karsinan laumalla suhteellisen totaalisesti penkin alle, mutta tämä orkesteri on ehdottomasti M2D:n 2011 - 2012 suurin alisuorittaja tähän saakka. Sarjan valvojana ja sitä kohtuu intenssivisesti seuranneena kuudetta vuotta olisin veikannut Top 5:een lokakuussa Karkkilan, JKS:n, WB/Pantterit, EBT:n ja Keravan (järjestys on täysin satunnainen).

Kuka nyt sitten Itä-Helsingistä saapuu paikalle ja millä meiningillä, jää nähtäväksi. Kovimmalla WB -orkesterilla EBT:llä on vaikea iltapäivä (Karkkila voitti hiljattain Wartin todella vajaamiehisen rosterin kotonaan 2 pisteellä!) ja syyskauden finaali on vaikea. 

Ja jos toisekseen EBT:n pelin ongelma-alueita ei ole saatu hiottua kahden edellistapahtuman jälkeen paremmin toimiviksi, tulee vaikeuksia. Mutta hittoako sitä pitää aina maalata harmaita pilviä horisonttiin. Jos kolmikko Järvinen, Svärd ja Kujala on aiheuttanut vastustajille yhdessä ollessaan päänvaivaa; niin jos siihen lisätään Metsämaa ollaan jo aika haasteellisessa tilanteessa! Tätä olen ootellut itse jo tovin; Nam!

Kyseessä on syyskauden päättävä peli ja ns. pakkovoitto (jos nousua tavoitellaan). Joululoma pukkaa lisäksi niskaan ja seuraavat koitokset singahtavat faceen (lättyyn/naamaan/pläsiin; ei sinne naamakirjaan) vasta tammikuussa. Panehan siis ahterisi koordinaatisto Rehtorintielle sunnuntaina 11.12. klo 15:30 mennessä! 

29.11.11 UJ ÄITI - EBT; otteluennakko:

Maantieteellisestä vinkkkelistä katsoen seuraava peli on sian pieremään aikaan tai lepakon hetkellä; tai jotain. Jo ylihuomenna tiistaina klo 20:30 on vieraspeli usein ympäristönä myös haasteellisessa Malmin palloiluhallissa perinteikkään HNMKY:n edustusjoukkuetta UJ Äitiä vastaan.

Vaikka mutsi onkin tällä hetkellä sarjajumbona, ei helppoa iltapuhdetta liene odotettavissa. Menneillä kausilla joukkue on ensinnäkin aina hilannut itsensä puhtain paperein M2D:hen seuraavalle kilpailurupeamalle ja jossakin vaiheessa se alisuorittaminen loppunee tälläkin kaudella.

Jos on EBT:llä kokemusta Jenkkilän yliopistoista Penn Statesta Suotamon kautta, niin Äipällä on NCAA Kuisma. Ja Double D:n (Dominguez, Dolenc) vastapainoksi on asettaa suhteelisen kova kehys, eli Raami. Kaukoheittovoimaa joukkueella löytyy teoriassa runsaasti, tosin toteutus saattaa alkaa joskus ennen korin näkymistä.

Ja tiedä sitten, mihin kotijoukkueen viehtymys saunailtoihin johtaa? Vaikka Kelohonkalla on Jussinsa, niin sarjan tekukuninkaalliset löytyvät Malmin Hidalgoista Salmelan veljesten johdolla (tämä näppituntumalla, en nyt viitsi ruveta kaivelemaan joukkueen pöytäkirjoja esiin).

Jos nyt parin päivän duunireissun päätteeksi ehdin paikanpäälle, niin odotuksissa on mielenkiintoinen koitos. Kotijoukkue alkaa olla melkoisesti voittojen tarpeessa ja vierailla taas on edelleen tavoitteena sarjanousu. PUS-Basket pelin perusteella matka on pitkä ja kivinen, mutta menee oikeaan suuntaan porras portaalta.

Eli sinne vaan joukolla mölisemään tiistaina 20:30 alkaen ja jos joku nyt ei sattumalta tiedä, missä Malmin palloiluhalli sijaitsee, niin tsekkaapa tarkemmin täältä. Oma läsnäolo ja sitä kautta rapsuttelu on vielä hämärän peitossa parin päivän TakaHikiälle kohdistuvan duunireissun takia, mutta ainakin statseja pitäisi olla tulossa, katsellaan.

27.11.11 EBT - PUS-BASKET; otteluennakko:

Lähes parin viikon tauko peleissä on pian takana. Edessä on kauden toinen paikallisvääntö, kun Espoonlahteen tulee Otaniemestä PUS-Basket. Joukkue koostuu Teknillisen Korkeakoulun opiskelijoista ja tunnetaan myös Suunnistajina tai Heiskanen Brotherseina (ehkei ne kaikki veljiä ole, mutta on niitä useampia kuitenkin).

PUS-Basket pelaa mielellään nopeaa peliä, kaukoheittovoimaa löytyy ja puolustuspäässä saatetaan prässätä koko kentällä. Joukkueen yhteispeli on toimiessaan melkoisen jouhevaa ja sitä on ollut vuosien varrella hienoa katsella (kun se toimii siis).

EBT:tä vastaan joukkueella saattaa olla pieniä ongelmia korien läheisyydessä varsinaisen telaketjuosaston puuttuessa, mutta tämä jää nähtäväksi. Espoonlahden pyhättö taas on joukkueelle tavallista tutumpi, kun siellä viime kaudella treenasivat.

Kotijoukkue on treenannut ja hionut kuvioitaan (?) kohtuu pitkään edellisestä väännöstä ja mukana pitäisi olla uutena miehenä Jukka Ohtonen; Laukkasen Anttiakin nähtäneen taas kehissä ja Grand Old Man Tomppa Malmelin palaa viimeinkin kotiyleisön eteen sotisovassa.

Pankaahan siis saapuen mestoille sunnuntaihin klo 15:30 mennessä! 

06.11.11 KERAVAN ENERGIA TEAM - EBT; otteluennakko:

Haasteet jatkuvat Karkkilan ja Kelohongan kohtaamisten jälkeen. Seuraavaksi vastaan tulee vieraissa sarjaa puhtaalla pelillä johtava Keravan Energia Team omassa kuulopuheiden perusteella über-hankalassa kotiluolassaan. Viimeiset kaksi kautta Kerava pelasi 1-divarissa ja joukkueessa on useita rutinoituneita pelimiehiä.

Levypallomaestrona joukkueessa häärii Arsene Towa (Rudolf Muasta en osaa sanoa kummempia) ja onhan siellä jokunen tuttukin. Vielä viime kaudella EBT:ssä alukaudella pelannut Petri Pitkänen lienee kokoonpanossa, EBT:ssä parisen vuotta valmentanut ja neljä vuotta sitten miehissä pelannut Ejiroghene Akpomuje on myös rosterissa. Lisäksi joukkuetta valmentaa Etelä-Suomen seurakierrollaan tällä hetkellä kyseisissä koordinaateissa vaikuttava Mitchell Iverson; EBT:kin on tullut tutuksi matkan varrella.

Suurempaa ennakkokutinaa on hieman vaikeata saada rostereiden ollessa hämärän peitossa. Parissa Keravan pelissä on monien mielestä käynyt hyvä tuuri, mutta noita tapahtumia näkemättä ja toisaalta muistaen; että hyvä joukkue tarvitsee onneakin menestyäkseen ajoittain, en ota kantaa tähän. EBT:n pelit yhtä lukuunottamatta nähneenä tiedän siellä tapahtuneen eteenpäinmenoa, mutta missä nyt mennään jää nähtäväksi.

Pannaan vaikka tämmöinen vertailu: molempien joukkueiden operatiivinen johto on amerikkalaisissa käsissä. Vastaako yksi about 176 sinttinen ja 85 kiloinen kaveri kahta noin kaksmarkkasta ja sataplusjotain maanmiestään (ja jos nyt jollakin ko. kolmikosta onkin maamme kansalaisuus, niin so not. Eipä sillä niin väliä ole).

Itseni henkilökohtaisesti kiinnostaa myös, minkälainen kaffetermosmuki Mitchillä on nykyisin peleissä. Näin ollen taidan mennä paikanpäälle ottelua seuraamaan ja tietty myös moikkaamaan kahta melkoisesti toisiaan muistuttavaa vanhaa tuttua. Saa sinne toki muutkin tulla, meiltä Matinkylästä areenalle ajelee tommoisen puolisen tuntia ja risat siihen päälle, ei ole paha ollenkaan.

Ottelu pelataan Keravalla Killan koululla ensi sunnuntaina klo 15:00 alkaen. Oheisessa linkissä on karttaa kohteesta, mutta jos et ole ennen ollut paikanpäällä lähde ajoissa. Jotenkin aina joku autokunta on eksynyt vuosien varrella siellä käydessä eri tiimien peräsimessä. Näemme(kö) siellä, vai väitätkö että on jotakin parempaakin tekemistä? 

30.10.11 EBT - KELOHONKA; otteluennakko:

Kauden ensimmäinen paikalliskoitos on edessä ja vastassa Kelohonka Itäisemmästä Suomesta. EBT:llä on rosterissa Hongan kasvatti Svärd, Hongassa junnusarjoja ja / tai divaria pelanneet Suotamo (tietty myös liigaa ja VTB:tä), Dominguez, Dolenc ja Laukkanen. Itä-naapureilla on sitten aina spekulatiivisessa line upissaan mahdollisesti Länsi-Suomesta lajioppejaan ammentaneet Höglund, Dolenc ja Andersen.

EBT lähtee peliin aikuisnormit täyttävällä kokoonpanolla ja entreen penkin taakse tekee Sir Huff apunaan Big Fellow Payne. Hongan pelin johdosta vastannee jäljittelemättömällä (ja monin tavoin erinomaisella) tyylillään Syrjäsen Jussi Nyholmin Nikon mahdollisesti avustaessa.

Mutta mikä onkaan Kelon rosteri? Honka Akatemian junnuilla ei ole ollut tai ole tulossa A-poikien pelejä lähiympäristössä; sama tilanne on miesten divaritiimillä. EBT:tä vastaan tuleva kokoonpano saattaakin olla jotakin ihan muuta, kuin monella muulla M2D-tiimillä kauden kuluessa. Toki vanhoissakin on tekijämiehiä Nikitinin ja Zittingin johdolla.

Paha tässä nyt sitten on mitään parempaakaan näpytellä kun ei tiedä vastustajan line upia; tulkaa Espoonlahteen sunnuntai-iltapäivällä klo 16:30 mennessä ottamaan selvää missä mennään. Ainakin voisi vähintään luulla, että valkoisessa paidassa on Dolenc, vihreässä (?) paidassa on Dolenc ja katsomossa on Dolenc.

23.10.11 KAU KORIS - EBT; otteluennakko:

M2D:ssä vietettiin ilmeisesti syyslomaa Keravan paria peliä lukuunottamatta mistä lie syystä, mutta nyt päästään taas tositoimiin ja suurten haasteiden pariin.

Sunnuntaina 23.10. on kauden ensimmäinen vieraspeli ehkä pahinta mahdollista joukkuetta vastaan sarjan kuumimmassa hornankattilassa. M2D:n suurin ennakkosuosikki KaU Koris tulee päälle alusta asti säälimättä ja lujaa; tätä matsia vastaan on treenattu siellä päin huolella runsaat kaksi viikkoa.

KaU Koris on panostanut joukkueeseen isolla kädellä jo kolmatta kautta; ensin tuli Tolvanen, sitten Syrjälä ja Heiskanen, sekä tälle kaudelle vielä Kinnunen ja Nurmio. Tähän päälle muita tekijämiehiä ja jengi on nipussa.

No toisaalta kaipa EBT:lläkin on jotain muutoksia tuolla aikajanalla: ensin Dominguez, sitten Dolenc, Järvinen, Kujala ja Laukkanen; plus tälle kaudelle Suotamo ja Svärd.

Melkoisesti vanhat kiistakumppanit ovat muuttuneet suoraan sanoen. EBT:n viime voitosta Karkkilasta on aikaa jo vuosia ja nykyrostereiden kohdatessa syksyllä treenimatsissa Espoonlahdessa oli KaU Koris edelleen niskan päällä 2 pisteellä.

On siis kotikenttäetu, fanaattinen yleisö ja hieno kotisali sekä tuo mainittu vuosien voittoputki; joten kyllä Karkkila lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina tässä valossa. Lisäksi Karkkila ei ole hävinnyt tällä kaudella vielä peliäkään, mikä on lisännyt itseluottamusta edelleen. Pisteitä joukkue on tehnyt eniten sarjassa ja päästänyt niitä kotona vähiten.

Karkkilaan ajaa Espoosta tommoisen vajaan tunnin lähtöpaikasta riippumatta, joten kannattaa saapua paikalle kannustamaan EBT:tä jos kantti kestää ;o)! Luvassa on varmasti hieno tapahtuma sunnuntaina alkaen klo 12:30. KaU Koriksen sivuja tutkimaan pääset tästä ja kartta mestoille löytyy tämän takaa. Mesta on nimeltään Karkkilan liikuntahalli, jos nyt joku ei sitä satu tietämään.

09.10.11 EBT - KAHE; otteluennakko:

Kauden kolmas peli on ovella sunnuntaina 9.10. ja jälleen kotona; tällä kertaa vastaan tulee Munkasta ToPon joukkue Kartanon Herrat. KaHe on eräs M2D:n kivijaloista ja joukkueen pelaajat ovat kokeneita kehäkettuja;  yhteispelin luulisikin sujuvan mallikkaasti vuosien hiomisen jälkeen.

Vaikka KaHe onkin keski-iältään kohtalaisesti EBT:tä vanhempi, ei jalat vielä suuremmin laahaa maata. Hyökkäyspäässä löytyy kohtalaisesti tulivoimaa kaaren takaa; puolustuksessa saattaa tulla hankaluuksia joukkueen pituuden takia (sikäli kun EBT:n sisäpeli toimii).

Tällä hetkellä molemmat majailevat sarjataulukossa keskivaiheilla, mutta jälleen on luvassa mainiota viihdettä Espoonlahdessa klo 15:30. Älä missaa tätä, ei sinulla kuitenkaan ole parempaa tekemistä!

04.10.11 EBT - JKS; otteluennakko:

Kausi jatkuu tänään tiistaina Espoonlahdessa klo 20:00 alkaen, kun vastaan asettuu JKS Järvenpäästä. Pari kautta sitten joukkue palasi vielä 1-divarissa ja sinne on tähtäin takaisin taas ensi kaudeksi. Joukkue on ollut suhteellisen aktiivinen siirtomarkkinoilla saaden riveihinsä paluumuuttajia ja samalla on myös vahvistettu junnuosastoa; seuran A-pojat pääsivätkin SM-sarjaan viime viikonlopun karsintojen jälkeen. Joukkueen nimilistaan pääset tästä

Kotijoukkueen rosteri on hieman hämärän peitossa tätä kirjoitettaessa, ainakin Laukkasen Antti on poissa maanpuolustusesteiden takia. Lähtöasetelma on kuitenkin selkeä: M2D-avausvoitto on vielä hakusessa; toisaalta naapuri ei vielä ole hävinnyt peliäkään.

Ottelussa tulee taatusti riittämään vauhtia, eikä EBT:n takamieskaksikko Järvinen ja Svärd tule näyttämään tällä kertaa totutun nopeilta, sillä jalkoja riittää vieraillakin riittämiin. JKS:n fysiikka on kohdillaan ja joukkue juoksee paljon nopeita sekä prässää puolustuksessa kokokentältä. Puolustuksen viimeisenä tulppana häärii Pierre Jallow, joka aiheuttaa varmasti tuhoja myös hyökkäyspäässä. JKS:n pelijuonista penkin päässä vastaa totutusti kokenut ja hyvää jälkeä vuosien varrella tehnyt Jarkko Lanu.

Nähdään illalla Hallilla!

25.9.11 EBT - FC PASSE; otteluennakko:

Pitkäaikainen päämäärä; nousu M2D:hen; on tosiasia ja kausi pyörähtää käyntiin Espoonlahdessa tulevana sunnuntaina 25.9. klo 15:30. Vastaan tulee Ruohokenttien Kansa, FC Passen futaajat. Meille tutummasta lajistakin on toki kokemusta, joukkue on hallitseva 35-vuotiaiden Suomen mestari viime keväältä.

Passen pelissä on ominaista vahva orientoituminen hyökkäämään, kolmosia lähtee joka suunnasta runsaasti ja 1 vs. 1 pelaaminen on monestikin tehokasta. Puolustaminen ei ole aina "se juttu", mutta yleensä valtaosa joukkueesta on kuitenkin omaa koria varjelemassa silloin, kun pitääkin. Hallilla tultaneen näkemään sunnuntaina muutamia paitsiomaaleja etenkin Pariviaisen toimesta.

Timo Parvaisen lisäksi paikalle saapunee mm. Jani Hiltunen, Sami Ketomaa, Ville Olki, Markus Erkinheimo ja Tommi Lyytinen; ehkä muitakin. Ainakin osa nimistä lienee tuttuja monille nimenomaan tämän lajin lähimenneisyydestä.

EBT lähtee otteluun ennakkotietojen mukaan terveellä joukkueella, lähinnä tätä kirjoitettaessa ainoa hieman hämärän peitossa oleva asia on, kuka touhuaa penkin päässä pelissä? Toisaalta joukkueessa on sen verran paljon kokemusta, ettei tätä ruveta sen enempää taivastelemaan tässä yhteydessä.

Ensiesiintymisensä kotiyleisön edessä tekee uusi SS-kaksikko; kasvattajaseuraansa paluun tehnyt Joonas Suotamo ja lajioppinsa naapurista saanut Toni Svärd. Double Dees (Dominguez & Dolenc) häärii Suotamon ohella paintilla ja Svärdin kanssa takalinjoilla peliä johtavat Järvinen ja Kujala. Siinä välimaastossa askelmerkkejä etsimässä ovat Tammi, Jantunen, Visuri, Laukkanen, Korpi ja luonnollisesti kokenut kehäkettu Malmelin.

Tiedät missä olet ensi sunnuntai-iltapäivänä. Paikalla on toki jonkinlainen; mustikkatassuton; buffakin, varaa käteistä mukaan. Espoonlahdessa ei nimittäin toimi edes korttiveloitus, mutta menköön moinen paikan pitkälle puutelistalle muiden jatkoksi. Ja jos et tiedä, mikä on paitsiomaali, niin eiköhän ole korkea aika ottaa selvää?

15.9. EBT - KaU Koris; harjoitusmatsin ennakointia:

Treenimatsi pelataan Espoonlahden Sh*(oops, sorry)*ssa klo 20:20 alkaen. Vanha tuttu kiistakumppani tulee taas vastaan uusittuine kokoonpanoineen. Toissa kaudellahan olimme samassa lohkossa ja monet muistavat kaudelta loistavat trillerit siel ja tääl. Kaksi 1 pisteen voittoa Karkkilalle [joista Espoonlahden Sh*(oops, I did it again)*ssa pelattu peli meni vieläpä jatkoajalle], molemmissa happeningeissä yleisöä oli satamäärin ja hienoa tunnelmaa kaikin puolin; mahtavaa!

Karkkilan sivuilta löytynee kaikenlaista kiinnostavaa, käykääpä tutustumassa. Tätä raapustellessa kotijoukkueen osalta saatetaan nähdä edelliseen treenimatsiin verrattuna hieman pidempi rosteri, mutta tästä lisää myöhemmin. Päivitystä: kotijoukkueen rosteri on julkaistu 12.9., pari uutta nimeä on tullut mukaan kohta käynnistyvälle kaudelle.

Hieman hämäräperäisten meilien perusteella kohteessa saattaa olla jonkinlainen buffa (ei kyllä mitään mustikkatassuja löydy, vaan ehkä kaffetta ja jotain muuta simppeliä), mutta sittenhän se selviää paikallaolijoille. Rapsuttelija taitanee rapsutella vaimoaan samanaikaisen 10.-vuotishääpäivän takia, joten tuleva otteludokumentointi lienee vaillinainen.