EBT:n miehille kirvelevät tappiot viikonloppuna

4.2.2013

Janne Sarja, kuvat Jeppe Tuomainen
Nicolas Dolénc
Oscar Andersen
Joonas Suotamo
Jiyer Paulo Lundoloke

EBT:n miesten edustusjoukkue pelasi viikonloppuna kauden viimeisen tuplakierroksen. Vastaan asettuivat sarjan kärkijoukkueet Keravan Energia Team ja Turun NMKY. Sarjataulukon sijoituksista huolimatta odotukset otteluihin lähdettäessä olivat korkealla. Hyvin rakennettu Keravan joukkue oli voitettavissa viemällä levypallot molemmissa päissä kenttää sekä pitämällä pelin tempo hallussa. Turku taas oli kertaalleen jo kaadettu kotihallissa jatkoajan jälkeen.

 

Keravan Energia Team – EBT 105–80 (54–39)

EBT aloitti ottelun terävästi ja joukkue menikin hetkessä 2–8 johtoon Joonas Suotamon ja Oscar Andersenin koreilla.  Puolustus oli hyvää eikä Kerava päässyt helposti pelaamaan omaa peliään. Kuitenkin mitä pidemmälle jaksoa mentiin, sitä paremmin Kerava pääsi peliin mukaan juoksemalla EBT:n menetyksistä helppoja lay-uppeja.

Pallo kuitenkin liikkui EBT:n hyökkäyksessä edelleen pelaajalta toiselle ja syntyi toinen toistaan helpompia heittopaikkoja. EBT johtikin ensimmäisen jakson jälkeen lukemin 22–23. Erityisesti Oscar Andersenin heittokäsi oli kuumana hänen heitettyään jo ensimmäisellä jaksolla neljä kolmen pisteen heittoa sisään.

Toisen jakso eteni tasaisissa merkeissä puoleen väliin saakka, kunnes EBT:lle sattui musta hetki. Menetyksiä tuli lyhyessä ajassa useampi ja Kerava pääsi niistä rankaisemaan huolella. Jakson viimeiset viisi minuuttia Keravalle 21-9 ja puoliajalle lähdettiin KET:n 15 pisteen johdossa.

Toiselle puoliajalle EBT lähti vielä tappelemaan tosissaan voitosta ja EBT nousikin parhaimmillaan jo kahdeksan pisteen päähän. Espoolaiset sortuivat kuitenkin liian paljon pallon pomputteluun, kun he purkivat Keravan puolen kentän prässipuolustusta. Kokeneet KET:n takamiehet Ossi Korhonen ja La Trice Little riistivät palloja helpohkosti ja johtivat Keravan jälleen takaisin turvalliselle etäisyydelle. Kirittävää ennen viimeistä jaksoa oli jälleen saman verran kuin kolmannen jakson alussa.

Viimeiselle jaksolle EBT ei enää löytänyt samanlaista kirivaihdetta kuin kolmannelle jaksolle ja eivätkä espoolaiset päässeet enää haastamaan sarjakärkeä voitosta.  Lopussa vielä kummankin joukkueen vaihtopelaajat saivat useita onnistumia ja ottelu päättyi Keravan voittolukemiin 105–80.

EBT:n parhaat pistemiehet: Oscar Andersen 22/3/2s, Joonas Suotamo 13/3, Jose Dominguez 10/7

KET:n parhaat pistemiehet: Rudolf Mua 33/9/3r/3t, La Trice Little 13/4/6r, Arsene Towa 12/8/5s

 

EBT – Turun NMKY 71–90 (45–32)

Sunnuntaina EBT palasi sisuuntuneena kotisaliin kahden edellisen vierastappion jälkeen. EBT lähtikin rohkeasti haastamaan Turkua ottelun alussa ja se näkyi myös tulostaululla. Erityisesti puolustuspäässä EBT oli parhaimmillaan. Nicolas Dolénc ja Jukka Ohtonen pitivät Turun sisäpelaajat, etenkin amerikkalaisvahvistus Antonio Hesterin, kurissa. Takamiesosastolla Janne Sarja ja Oscar Andersen taas pitivät hyvää painetta Turun takamiehiin. Turku onnistuikin tekemään ensimmäisellä jaksolla vain vaivaiset 13 pistettä, kun EBT teki koreja 21 pisteen arvoisesti.

Toisella jaksolla EBT:n hyvä virtaus jatkui molemmissa päissä kenttää ja ero kasvoi entisestään. Parhaimmillaan EBT johti jo 17 pisteellä Oscar Andersenin ja Marco Tammen onnistuttua peräkkäin bonuskaaren takaa lähteneissä heitoissaan. Puoliajalle mentäessä TuNMKY onnistui hieman kaventamaan johtoa ja tilanne puoliajalla oli EBT:n hyväksi 45–32.

Edellisen viikonlopun BC Jyväskylä-ottelusta oppineena joukkue ei halunnut kadottaa hyvää otettaan heti kolmannen jakson alkuun. Toisin kuitenkin kävi. Turku tuli erittäin kovalla intensiteetillä jakson alkuun, eikä EBT pystynyt koko toisella puoliajalla vastaamaan ollenkaan siihen. Turun Sakari Salminen heitti kaukaa ja läheltä kaiken sisään. Samalla myös Namikan trappaava puolustus aiheutti EBT:lle paljon pallonmenetyksiä, joista Turku juoksi toiseen päähän helppoja koreja. 13 pisteen johto oli hetkessä kuihtunut ja Turku meni lopullisesti ohi, kun neljä minuuttia oli kolmatta jaksoa pelattu. Pahimmillaan ero käväisi jo 14 pisteessä. Kolmannen jakson lopussa Oscar Andersen kuitenkin kavensi kolmosellaan eron yhdeksään pisteeseen. Toivoa loppukirille löytyi vielä.

Kiri ei päässyt kuitenkaan missään vaiheessa kunnolla alkamaan. Pallonmenetyksiä tuli edelleen liikaa ja samanaikaisesti Turku onnistui heitoissaan hyvällä prosentilla. Turku vei lopulta neljännen jakson lukemin 14–24 ja koko ottelun lukemin 71–90.

EBT:n parhaat pistemiehet: Oscar Andersen 21p, Nicolas Dolénc 13/4 ja Joonas Suotamo 11/10

TuNMKY:n parhaat pistemiehet: Antonio Hester 23/8, Sakari Salminen 18/9 ja Timka Jaakkola 13/3

Viikonlopun tappioista huolimatta EBT:n peli oli lupauksia herättävää. Joukkue esitti ajoittain kauden parasta tekemistään. Pienet asiat kuntoon ja voittojakin alkaa tulla enemmän. Seuraavaksi EBT:n miehet kohtaavat Espoonlahdessa KaU Koriksen ensi sunnuntaina 10.2. Peli alkaa tuttuun tapaan klo 17.00. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan!