BC Jyväskylä oli vahvempi, EBT:n voittoputki katkesi

28.1.2013

Joonas Suotamo
Jukka Ohtonen

EBT aloitti sunnuntaina vierasottelun BC Jyväskylää vastaan vahvasti ja vei ensimmäisen puoliajan 34-41. Puoliaikatauon jälkeen oli tarkoitus jatkaa samaan malliin, mutta EBT:n puhti loppui ja niin BC Jyväskylä kaunisteli voittonumeroiksi 96-78.

Syksyn tapaan BC Jyväskylä esitteli jälleen ensimmäiseksi EBT:tä vastaan uuden vahvistuksensa, kun Kent Tribbett pelasi ensimmäisen pelinsä kotijoukkueen riveissä. Äänekosken Huimassa alkukauden pelanneesta miehestä BC Jyväskylä on saanut hyvän vahvistuksen.

EBT oli aloitti pelin hyvin Jukka-Pekka Kujalan johdolla samassa Monitoimitalon hallissa, jossa J-P oli pelannut aikoinaan ensimmäisen Korisliiga-pelinsä. EBT meni 4-0 johtoon Marco Tammen ja Joonas Suotamon koreilla, mutta hetken päästä Nafis Ricks linkosi kauden ensimmäisen kolmosensa pussiin. EBT sai venytettyä johdon minuuttia ennen jakson päättymistä lukemiin 13-19. Jyväskylän Mika Manniselle tuomitaan hyökkääjän virhe ja EBT saa pallon. EBT päättää hyökkäyksensä epäonnistuneeseen heittoon ja levypallotilanteessa EBT:lle virhe. Olli Lehtonen vapaaheittoviivalle, ensimmäinen sisään ja toinen ohi. EBT:n epäonnistuessa jälleen viimeistelyssä BC Jyväskylä pääsee vielä Timo Mannisen kolmosella tasoittamaan tilannetta numeroihin 17-19 jakson päättyessä.

Toinen jakso eteni alusta lähtien tasaisissa lukemissa. Tässä vaiheessa EBT:n pisteistä vastasivat lähinnä J-P Kujala ja Oscar Andersen. Puolessa välissä jaksoa EBT otti 9-0 runin ja niin luvut olivat hetkessä 26-38 EBT:lle. Mutta jälleen kerran Jyväskylä pelasi hyvän jakson lopun ja puoliajalle mentiin EBT:n johtaessa vain 34-41.

Puoliajan jälkeen oli tarkoitus jatkaa samalla mallilla, mutta BC Jyväskylä oli myös hereillä ja tykitti pari kolmosta heti alkuun ja niin oltiin parin minuutin pelin jälkeen tasatilanteessa 46-46. Kori korista mentiin eteenpäin jakson kolmelle viimeiselle minuutille Jyväskylän johdossa 54-52. BC Jyväskylä hivuttautui johtoon hyvällä heittopelillä varsinkin kaaren takaa Nafis Ricksin toimiessa kapellimestarina. Joonas Suotamon viime sekunnin kolmonen antoi vielä  toivoa jatkosta jakson päättyessä lukemiin 63-57.

Neljännen jakson aluksi Jukka Ohtonen kavensi eron neljään pisteeseen. Tämän lähemmäksi EBT ei enää päässyt. BC Jyväskylällä riitti bensaa enemmän ja varsinkin Lauri Markkasen tulo kentälle suoraan B-junioreiden pelistä toi entistä enemmän heittovoimaa kotijoukkueelle. Lopun ajan ottelusta BC Jyväskylä ratkaisi kovalla prosentilla ja piti pelin hallussaan. EBT:n peli tukehtui ja mikään ei oikein onnistunut. Tähän saumaan harmittava tappio, mutta BC Jyväskylä ansaitsi voiton numeroin 96-78 (34-41).

Miesten I-divisioona jatkuu tulevana viikonloppuna tuplakierroksella. EBT saa vastaansa kaksi sarjan kärkijoukkuetta, Keravan Energia Teamin ja Turun NMKY:n. Toivottavasti EBT pystyisi sekoittamaan vähän sarjan kärkitaisteluita!

Lauantaina 2.2.2013 klo 16:00 pelataan Killan koululla ottelu Keravan Energia Team - EBT.

Ja sunnuntaina 3.2.2013 klo 17:00 on Espoonlahdessa kotiottelu EBT - TuNMKY.

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoihin!