EBT:n voittoputki jatkui HBA-Märskyn kustannuksella

21.1.2013

J-P Kujala teki loistavan paluun pelikentille
Kentän kuningas Joonas Suotamo
Oscar Andersen puolusti vahvasti
Janne Sarjalta jälleen vahva peli kolmosineen

Ehdottomasti kauden paras ottelu EBT:ltä tähän mennessä. Pelikentille paluun tehneen J-P Kujalan johdolla peli oli koko ajan EBT:n hallinnassa ja tuloksena oli kotivoitto 79-62 (36-30).

EBT aloitti pelin viisikolla Jukka Ohtonen, Oscar Andersen, Jukka-Pekka Kujala, Nicolas Dolenc ja Joonas Suotamo. Ottelun ensimmäisen korin teki Jukka Ohtonen ja peli jatkui lähes kori korista ensimmäiset seitsemän minuuttia tilanteeseen 13-13. Sen jälkeen EBT kasvatti johdon parissa minuutissa tilanteeseen 20-13. Viimeinen vajaa minuutti jaksosta meni kuitenkin HBA-Märskylle kotijoukkueen epäonnistuneiden ratkaisujen vuoksi. Ensin Oskar Michelsen kavensi vapaaheitoilla ja viimeisellä sekunnilla Henri Ventoniemi pussitti kaaren takaa jakson päätteeksi numeroiksi 20-18.

Toinen jakso aloitettiin tasaisesti ja edelleen peli eteni kori korista. EBT puolusti edelleen hyvin ja J-P Kujalan esimerkki tarttui myös muihin pelaajiin. Henri Niemistö pidettin hyvin pimennossa ja hän joutui pakotettuihin ratkaisuihin ja virhevaikeuksiin. Jakson kolme viimeistä minuuttia EBT vei 6-0 Joonas Suotamon ja Jose Dominguezin koreilla. Puoliajalle lähdettiin EBT:n johdossa numeroissa 36-30.

Kolmas jakso eteni koko ajan EBT:n vajaan kymmenen pisteen johdossa. EBT pystyi kontrolloimaan hyvin peliä eikä HBA-Märsky päässyt enää yllättämään. Jakson kruunasi Janne Sarjan viimeisen sekunnin kova kolmonen ja niin neljännelle jaksolle lähdettiin tilanteessa 62-49.

Viimeisen jakson alussa EBT oli voisiko sanoa jopa ylivoimainen ja otti neljässä ja puolessa minuutissa 12-0 runin ennen kuin HBA-Märsky teki ensimmäiset pisteet. Tässä vaiheessa EBT johti 25 pistettä numeroin 74-49. Mukaan mahtui myös kentän kuninkaan Joonas Suotamon muutama komea donkki. Lopussa EBT hieman löysäsi ja HBA-Märsky pääsi kaunistelemaan loppunumeroiksi 79-62.

Yhteenvetona voi sanoa, että pitkästä aikaa EBT:n peli kulki ja kaikki onnistuivat hyvin. Toivottavasti sama vire säilyy jatkossakin. Se olisi rohkaisevaa sarjan jatkon kannalta.

Seuraava peli EBT:llä on Jyväskylässä ensi sunnuntaina 27.1.2013 klo 14:30 alkaen Monitoimitalolla, jossa vastaan asettuu BC Jyväskylä.