Ensimmäinen voitto vieraissa ja tappio kotona

16.1.2013

Kuokkalan Graniitti

Torstai-iltana 10.1. Espoonlahden urheiluhallilla korkattiin uusi hieno parkettilattia ottelussa EBT-JKS, jossa vierailija JKS oli parempi numeroin 82-97 (33-48). Sunnuntaina 13.1. oli erittäin jännittävä ja tasainen peli Jyväskylässä Weikkoja vastaan. Huikean loppunäytelmän jälkeen EBT vei voiton luvuin 57-58 (29-29).

10.1.2013 EBT - JKS

Espoonlahdessa juhlittiin siis uutta parkettilattiaa ottelussa, jossa kutsuvieraina oli Espoon kaupungin ja Koripalloliiton johtoa. Ottelu eteni tasaisesti tilanteeseen 4-4 saakka Joonas Suotamon ja Heikki Sivulan vastatessa EBT:n pisteistä. Tämän jälkeen JKS meni 4-11 johtoon, minkä EBT tasoitti nopeasti aikalisän jälkeen. JKS oli lopussa sen verran vahvempi, että voitti ensimmäisen jakson. EBT:n tyriessä jakson viimeisen hyökkäyksen JKS rankaisi heti nopean hyökkäyksen päätteeksi Henry Alatypön kovalla kolmosella ja jakso päättyi numeroihin 17-25.

Toinen jakso meni myös JKS:n komennossa. Heti aluksi JKS tehtaili 7 pistettä EBT:n nollaa vastaan ja hetkessä ero oli 15 pistettä. EBT:n pisteistä vastasi lähinnä Joonas Suotamo. Muilta ei paljon apua tullut. Puoliajalle siirryttiin JKS:n johtaessa lukemin 33-48.

Ottelun toisella puoliskolla molempien puolustus oli laiskaa. JKS:n Pierre Jallowin joutuessa virhevaikeuksiin EBT pääsi parhaimmillaan kaventamaan eron 7 pisteeseen. Muutaman kohtalokkaan pallonmenetyksen ja virheen vuoksi tämän lähemmäksi EBT ei päässyt. EBT voitti kuitenkin jakson ja neljännelle jaksolle lähdettiin lukemissa 58-70.

Neljäs jakso pelattiin lähes kori korista. JKS pystyi kuitenkin pitämään loppuajan eron 10 pisteen tuntumassa ja lopussa kirimään sen 15 pisteeseen. Ja niin ottelu päättyi numeroihin 82-97. Joonas Suotamo pelasi hyvä ottelun, kauden piste-ennätys 34 ja 11 levypalloa. Oscar Andersen ja Heikki Sivula tehtailivat molemmat 11 pistettä.

 

13.1.2013 Jyväskylän Weikot - EBT

Sunnuntai-aamuna klo 9.30 lähdettiin kohti Jyväskylää ja kuuluisaa Kuokkalan Graniittia.  Bussimatka sujui leppoisasti ja perille päästiin suhtkoht fresheinä. Peli alkoi vähän hermostuneesti, mutta Marco Tammella oli heittojyvä kohdallaan ja reilussa kahdessa minuutissa EBT:n johto oli 0-7. Korinteko oli molemmille joukkueille tuskaista ja niin Weikot pääsi jakson puolessa välissä Joni Hautsalon koreilla lähes tasoihin tilanteeseen 6-7. EBT repäisi vielä johdon uudelleen seitsemään pisteeseen, mutta jakso päättyi kuitenkin lukemiin 17-20.

Toinen jakso oli myös vähäkorista vääntöä Joonas Suotamon toimiessa EBT:n puolustuksen lukkona. Edettiin lähes kori korista. Joukkueen taistelutahto riitti muutaman ylimääräisen yrityksen voittamiseen, mutta Weikkojen Ville Karjalainen tasoitti aivan jakson lopussa ja puoliajalle mentiin tasalukemissa 29-29 .

Toinen puoliaika oli todellista titaanien taistelua. Jokainen pallonhallinta oli tärkeä ja pelaajat tiedostivat tilanteen. JyWen Harri Keskitalon joutuessa virhevaikeuksiin EBT pääsi kolmannella jaksolla kasvattamaan eron parhaimillaan kymmeneen pisteeseen tilanteessa 33-43. Mutta Weikot tuli uudelleen ja kavensi eron jo kahteen pisteeseen. Janne Sarjan riiston ja korin ansiosta EBT johti jakson lopussa 41-45.

Ottelun neljännen jakson ja loppuhetkien vuoristorata toi voiton tällä kertaa kotiin Espoonlahteen. Viimeisissä hyökkäyksissä tunteet vaihtelivat tuskasta riemuun. Ensin Harri Keskitalo donkkaa JyWen pisteen johtoon pitkän hyökkäyksen jälkeen. Toisessa päässä armottoman sähellyksen jälkeen EBT:lle päätyraja. Pallo vähän pelanneen Heikki Sivulan käsiin ja kolkki koriin. JyWellä oli vielä pari tilaisuutta voittaa peli, mutta heitot eivät menneet koriin. Loppunumerot 57-58 ja vihdoinkin voitto vieraissa!!!

Ottelun onnistujia olivat Oscar Andersen, joka voitti arvokkaita puolustuspään levypalloja ottelun puolivälissä, sekä Joonas Suotamo, joka voitti oman henkilökohtaisen vääntönsä Keskitalon kanssa. Lisäksi mainittakoon Marco Tammi ja ensimmäisen puoliajan tahtokorit, Janne Sarjan loistava pelinjohto ja puolustuspään peli, Mika Metsämaan varma pelinjärjestely ja Heikki Sivulan heitto.

Seuraavaksi EBT kohtaa uudistetussa kotisalissaan Espoonlahden urheiluhallilla HBA-Märskyn sunnuntaina 20.1.2013 klo 17:00. Tervetuloa kannustamaan tärkeässä pelissä EBT jälleen voittoon!