Kevätkausi käynnistyi vierashäviöllä Karkkilalle

7.1.2013

Kuvia ottelusta, Marco Tammi ja Julius Pehkonen, kuva Hannu Sivula
Joonas Suotamo, kuva Hannu Sivula
Oliver Tuomainen ja Oscar Andersen, kuva Hannu Sivula

EBT:n kevätkausi I-divisioonassa alkoi Karkkilassa loppiaisaattona kohtuullisen hyvällä pelillä KaU Koriksen vieraana. Ottelu oli tasaista vääntöä toisen neljänneksen viimeistä 5 minuuttia lukuun ottamatta. Siinä KaU Koris sai revittyä eroa niin paljon, että se riitti ottelun loppuun saakka. Ottelu päättyi KaU Koriksen voittoon numeroin 88-66 (46-31).

Ottelu käynnistyi Joonas Suotamon aloitusvoitolla. Julius Pehkonen kuitenkin epäonnistui ensimmäisellä kolmen pisteen heitollaan ja vastahyökkäyksessä Karkkilan Janne Kinnunen sen sijaan pussitti kolmosen heti sisään. Tämän jälkeen edettiin seuraavat 5-6 minuuttia lähes kori korista aina tilanteeseen 10-10 saakka. Seuraavat pari minuuttia olivat KaU Koriksen parhaan pistemiehen Janne Kinnusen juhlaa. Häneltä kymmenen pistettä putkeen ja puolitoista minuuttia ennen ensimmäisen neljänneksen loppua KaU Koris johti 20-13. Antti Laukkanen aloitti kuitenkin EBT:n takaa-ajon onnistuneella kolmosella. Näin jakso kääntyi vielä EBT:lle luvuin 20-22 Heikki Sivulan, Oliver Tuomaisen ja Joonas Suotamon koreilla.

Toiselle neljännekselle EBT tuli edelleen hyvällä asenteella. Jakso eteni täysin tasaisesti aina puoliväliin saakka. Marco Tammen korilla, joka on pöytäkirjassa, mutta ei näy lopullisessa tilastossa tässä kohtaa sekä Oscar Andersenin kolmosella EBT siirtyi johtoon 30-31. KaU Koris otti tilanteen jälkeen aikalisän. Aikalisän jälkeen EBT:n konseptit sekosivat täysin ja mitään ei saatu aikaiseksi. Karkkila vei jakson viimeiset 5 minuuttia lumieränä numeroin 16-0. Ensimmäiset yhdeksän pistettä teki Kimmo Tolvanen kolmella peräkkäisellä kolmosella. Tykitystä jatkoi Sami Syrjälä kahdella korilla ja Teemu Heiskanen vielä yhdellä kolmosella. Puoliajalle mentiin Karkkilan johdossa 46-31.

Toisella puoliajalla KaU Koris piti johtonsa eikä antanut enää EBT:lle tilaisuutta tulla takaisin peliin. Karkkila ei tehnyt mitään turhaa, pelasi eleettömästi ja rankaisi aina heittopaikasta hyvällä prosentilla sisään. Kun neljättä jaksoa oli pelattu 2 minuuttia EBT pääsi 15 pisteen päähän, mutta sen lähemmäksi ei enää päästy. Loppuun saakka yritettiin, mutta lopputulokseksi jäi Karkkilan voitto 88-66.

EBT:n pelaajista Joonas Suotamo teki tupla-tuplan (18/11) ja plus-miinustilastossa Heikki Sivula oli selkeästi paras 7:llä plus-pisteellä.

Espoonlahden urheiluhalli on saanut vuodenvaihteen aikana kauan odotetun, hienon parkettilattian. Kevään ensimmäinen kotiottelumme on torstai-iltana 10.1.2013 klo 19:30 alkaen. Vastassa on JKS (Järvenpään Koripalloseura).

Tavoitteenamme on täyttää hallin katsomotilat ja räjäyttää tunnelma kattoon. Tervetuloa kannustamaan EBT voittoon!