EBT:n eväät eivät riittäneet HBA-Märskyä vastaan

23.12.2012

Julius Pehkonen, kuva Jeppe Tuomainen
Oliver Tuomainen, kuva Jeppe Tuomainen
Mika Metsämaa, kuva Jeppe Tuomainen

EBT:n syyskauden viimeinen sarjapeli 20.12.2012 nuorten maajoukkuemiehistä koostuvaa HBA-Märskyä vastaan ei sujunut millään osa-alueella. Hampaattoman esityksen jälkeen tulostaululla oli kohtuullisen rumat HBA-Märskyn voittolukemat 110-68 (45-26).

Pääkaupunkiseudun työpäivän päätös- ja jouluruuhkista selviytyminen vei alkulämmittelystä jonkin verran tehoa pois, joka saattoi kyllä vähän vaikuttaa otteluun valmistautumiseen.

Ottelu alkoi heti HBA-Märskyn vahvalla pelillä. EBT pysyi kuitenkin vielä ensimmäisen jakson lähituntumassa jakson päättyessä lukemiin 19-13 HBA-Märskylle.

Toinen jakso alkoi ihan samalla tavalla kuin ensimmäinen. EBT tuhlasi hyvätkin tilanteet hätäilyyn ja ohiheittoihin. HBA-Märsky kasvatti tasaisesti johtoaan ja puoliajalle mentiin numeroissa 45-26 kotijoukkueen johtaessa.

Kolmas jakso pelattiin jaksonumeroissa tasaisesti ja siinäkin ero kasvoi vasta viimeisillä sekunneilla Julius Rajalan ja Henri Niemistön koreilla. Neljänneksellä tapahtui sitten lopullinen romahdus ja HBA-Märsky vei sen 20 pisteellä numeroin 38-18.

HBA-Märsky oli kaikessa parempi, heitti ja puolusti hyvin. Tasaisen joukkueen kapellimestareina toimivat Henri Niemistö ja Mika Nuolivirta. Myös EBT-kasvatti Thomas van Santen kuritti muutaman kerran vanhaa seuraansa komeilla koreilla. 

EBT ei osunut koriin läheltä eikä kaukaa. Kun puolustuskaan ei ollut mitenkään mairittelevaa, niin loppunumeroissa ei ole mitään selitettävää. Pisteitä tehtiin jokaisen pelaajan osalta tasaiseti 4-9 pisteen välilä. Ainoa poikkeus oli Joonas Suotamo 15 pisteellään. Lähimmäksi häntä pääsivät Mika Metsämaa (9 p), Marco Tammi (8 p), Jukka Ohtonen (7 p) ja Oliver Tuomainen (6 p).

Valtakunnallista näkyvyyttä joukkue sai kuitenkin HBA:n siivellä. Kannattaa lukea koko sivun juttu perjantain 21.12.2012 Hesarista!

Nyt kuitenkin joukkue siirtyy joulutauolle ja palaa sitten täysin uudelleenlatautuneena kevätkauteen 2013. Toivottavasti parketti palauttaa EBT:n voittojen tielle. Se on jo huomattu, että tässä sarjassa ei saa yhtään voittoa helposti. Eikä varsinkaan puolivaloilla pelaten. Myös takamiespeliin pitää saada lisää rauhoittamista ja vahvuutta.

Ensimmäinen EBT:n kevätkauden ottelu on Karkkilassa lauantaina 5.1.2013 klo 17:00. Silloin vastaan asettuu KaU Koris.

Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta 2013!