Hieno ottelutapahtuma, harmittava tappio BC Jyväskylälle

19.12.2012

Oliver Tuomainen parantaa koko ajan peliään, kuva Jeppe Tuomainen
Joonas Suotamo oli vahva korin alla ja EBT:n paras pistemies, kuva Jeppe Tuomainen
Kristian Nurminen pelasi tasapainoisen pelin, kuva Jeppe Tuomainen

EBT kohtasi sunnuntaina 16.12.2012 Espoonlahden urheiluhallilla seuran junioreiden viettäessä pikkujoulua BC Jyväskylän. Voitto ottelusta oli tärkeä molemmille joukkueille sarjasijoituksen kohentamiseksi. Ottelun edetessä tasaisena, mutta suurimman ajan EBT:n johdossa, neljännellä jaksolla muutamassa tiukassa tilanteessa pallon pomppiessa vierailijoille EBT joutui tunnustamaan BC Jyväskylän niukasti paremmaksi. Ottelu päättyi numeroihin 85-88 (51-45).

Ottelu alkoi komeasti supermikropoikien saattaessa EBT:n pelaajat kentälle esittelyyn.

EBT kärsii edelleen ja on koko kauden kärsinyt useista loukkaantumisista. Nyt poissa rivistä olivat mm. Oscar Andersen ja Jose Dominguez. EBT tuli kuitenkin otteluun hyvällä sykkeellä, jota muutamassa pelissä olisi tarvittu aiemminkin. Ensimmäisen jakson ensiminuutit mentiin tasatahtiin. Kahdeksan minuutin kohdalla EBT:n johto oli suurimmillaan numeroissa 22-14 Kristian Nurmisen päättäessä lay-upin koriin. Jyväskylän Miikka Markkanen sai nopeasti kolme virhettä ja joutui istumaan pitkään vaihtopenkillä. BC Jyväskylä otti kuitenkin kahden viimeisen minuutin aikana 5-0 runin Nafis Ricksin koreilla. Näin ensimmäinen jakso päättyi tilanteeseen 22-19.

Toinen jakso alkoi EBT:ltä jälleen hyvin ja ero hieman kasvoi, mutta pian Jyväskylä sai pelinsä kulkemaan ja jo neljän puolen minuutin pelin jälkeen BC Jyväskylä meni johtoon 32-34 kahdella peräkkäisellä Michael Corpeningin korilla. EBT vastasi tähän heti Joonas Suotamon kolmeen pisteen hyppyheitolla. Vasta toisen sarjapelinsä pelannut Oliver Tuomainen parantaa koko ajan ja hänen tärkeillä koreilla ja torjunnoilla EBT johti puoliajalla ottelua 51-45.

Puoliajan jälkeen EBT sortui pariin huonoon ratkaisuun ja niin BC Jyväskylä tasoitti ottelun kahdessa minuutissa numeroihin 51-51. Loppujakso mentiin lähes kori korista eteenpäin siten, että jakson lopussa BC Jyväskylä oli johdossa pisteellä 66-67.

Neljäs jakso eteni Jyväskylän pienessä johdossa, mutta Michael Corpeningin saadessa viidennen virheen EBT pääsi jo tasatilanteeseen 72-72. Tämän jälkeen kuitenkin esiin astui neljän virheen rasittama Miikka Markkanen tärkeillä koreilla. EBT meni jonkinlaiseen kipsiin ja pian huomattiin, että Jyväskylä vie peliä. Puolitoista minuuttia ennen ottelun loppua Jyväskylä johti jo 12 pisteellä numeroin 76-88. EBT yritti raivoisasti vielä tasoittaa pelin ja pääsikin Joonas Suotamon kahdella ja Heikki Sivulan yhdellä kolmosella 20 sekuntia ennen pelin loppua kolmen pisteen päähän. Tähän kuitenkin kiri jäi ja loppunumerot olivat 85-88 Jyväskylälle. Kokonaisuudessaan ottelussa myös Matti Hautala puolustaessaan Nafis Ricksiä ja Mika Metsämaa pelatessaan pointin paikalla onnistuivat hyvin.

Toivottavasti miesten joukkue saa nauttia jatkossakin samanlaisesta kannustuksesta kuin tässä pelissä. Seuraava kotiottelu on ensi vuoden puolella torstaina 10.1.2013 klo 19:30 Espoonlahden urheiluhallin uusitulla lattialla ja silloin vastassa on JKS.

Sitä ennen kuitenkin EBT:n viimeinen ottelu syyskaudella pelataan torstaina 20.12.2012 vieraskentällä, Mäkelärinteen urheiluhallissa ja vastassa on HBA-Märsky. Ottelu alkaa klo 18:30.