Vauhdikas show Turussa sunnuntaina

11.12.2012

Joonas Suotamo donkkasi komeasti nilkkavammastaan huolimatta, kuva Jeppe Tuomainen
Kristian Nurminen teki muutaman tahtokorin, kuva Jeppe Tuomainen

EBT lähti sunnuntaina Turkuun mielessään riemukas voitto edellisellä kierroksella silloisesta sarjajohtajasta Turun NMKY:stä. Myös Turku muisti tämän ja tuli todella fyysisesti ja aggressiivisella puolutuksella peliin ottelun alusta lähtien. EBT oli vähän ylilatautunut ja ei pystynyt enää ensimmäisestä jaksosta toipumaan. Näin ottelu päättyi Turun voittoon 82-54 (47-30)

Itse ottelu oli  todellinen show, jollaisessa ei ole pitkään aikaan oltu. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita sekä teknisiä virheitä oli riittävästi. Yleensä tuomarityöskentelyssä ei ole mitään valittamista, mutta nyt siitä voisi pientä kritiikkiä antaa. Toinen erotuomareista tuli otteluun pelin luonteeseen nähden vähän liian herkällä respect the game asenteella. Heti ensimmäisessä vihellyksessään hän antoi teknisen virheen Turun valmentajalle Ray Ailukselle. Syy jäi epäselväksi. Jatkossa näitä tekuja tuli myös EBT:lle kolme lisää, joista yksi oli ansaittu. Loppupelissä tällaiset vihellykset ja tulkinnat voivat kääntyä pelin kunnioitusta vastaan.

Ei ottelun lopputulosta voi kuitenkaan täysin erotuomareiden piikkiin laittaa. Kyllä numerot sen kertovat. Turun NMKY repäisi ensimmäisellä jaksolla 19 pisteen johdon numeroin 33-14 eikä EBT pystynyt enää kirimään sitä kiinni. Turku onnistui laajalla rintamalla Sakari Salmisen ja Oskari Immosen ollessa tehokkaimmat viimeistelijät. 

Toisen jakson alussa EBT alkoi vähitellen tavoittaa Turkua ja Joonas Suotamo donkkasi kuuden ja puolen minuutin pelin jälkeen komeasti numeroiksi 37-26. Turku oli pakotettu aikalisään. Tässä olisi ollut tilaisuus päästä peliin mukaan, mutta tämän jälkeen sählättiin liikaa pallon kanssa ja menetyksiä tuli aivan liian helposti. Näin Turku pääsi taas puoliajalle turvallisessa 17 pisteen johdossa lukemin 47-30.

Toisella puoliajalla EBT:n kiri ei oikeastaan koskaan alkanut. EBT oli koko ajan vaikeuksissa Turun aggressiivisen puolustuksen kanssa ja pallon menetyksiä tuli paljon. Koko ottelussa yhteensä 29, joka on liian paljon, jos ottelu halutaan voittaa. Loppunumeroiksi Turku tyylitteli 82-54.

EBT:n paras pistemies oli Joonas Suotamo 17 pisteellään. Lisäksi Joonas esitteli pari komeaa donkkia.  Myös koko alkukauden selkävaivojaan parannellut Oliver Tuomainen oli ensimmäisessä M1DB-ottelussaan piristävä ilmestys. Reilussa 11 minuutissa Oliver teki 6 pistettä ja haki 9 levypalloa. Jukka Ohtonen teki 10 pistettä, Kristian Nurminen 8 pistettä ja Julius Pehkonen 6 pistettä.

Seuraavaksi jälleen EBT pelaa jälleen kotona ja vastaan asettuu BC Jyväskylä. Tähän tärkeään ottelun kotijoukkue tarvitsee kaiken mahdollisen kotiyleisön tuen. Ottelu alkaa ensi sunnuntaina 16.12. klo 17:00 Espoonlahden urheiluhallilla.