Miesten kauden päätösottelu kääntyi Karkkilan voitoksi

23.3.2014

EBT-BC Jyväskylä (kuva Veera Visuri)

Sunnuntaina 16.3. EBT suuntasi Karkkilaan, jossa pelattiin miesten kauden päätösottelu. Molemmille joukkueille sarjasijoituksen suhteen merkityksetön, mutta siihen nähden hyvätasoinen ottelu liki täydessä Karkkilan liikuntahallissa kääntyi lopulta KaU Koriksen voittoon 86-74 (41-36).

Ottelun ensimmäinen puoliaika pelattiin aivan tasaisissa merkeissä. KaU Koris otti ensimmäisen neljänneksen puolivälissä kuuden pisteen kaulan, mutta EBT tasoitti pelin jakson loppuun mennessä. Toinen jakso pelattiin tasapäisesti viimeiselle minuutille saakka ennen puoliaikaa, mutta KaU Koris sai viimeisen minuutin aikana repäistyä johdon viiteen pisteeseen 41-36.

Kolmas jakso alkoi KaU Koriksen hallitessa peliä ja näin se sai kasvatettua johdon reiluun kymmeneen pisteeseen. EBT kiri vielä 34 minuutin kohdalla eron enää kolmeen pisteeseen  tilanteessa 68-65. Tässä vaiheessa EBT:llä olisi ollut vielä momemtum ottaa ottelu haltuun. EBT:llä oli monta paikkaa peräkkäin kasvattaa pistetiliä, mutta se ei tällä kertaa onnistunut. KaU Koris pelasi ottelun lopun harkitusti ja ei päästänyt enää EBT:tä lähelle. Näin KaU Koriksen voittonumerot summerin soidessa olivat 86-74 (41-36).

Peli oli ihan hyvää koripalloviihdettä. KaU Koriksen osalta merkille pantavaa oli Miikka Luosmaan vahva paluu pelikentille pitkän loukkaantumiskierteen jälkeen. Samoin Timothy Frost oli totutun tehokas korin alla käsivammastaan huolimatta. Espoo Basket Team pelasi jälleen mallikkaasti ja tasaisesti. EBT:n pisteet ja levypallot jakautuivat seuraavasti: Matti Hautala 2/5, Heikki Sivula 3/3, Lauri Järvinen 14/3, Tuomas Tenkanen 11/6, Tuomas Soinio 0/1, Janne Sarja 8/6, Jukka-Pekka Kujala 6/2, Marco Tammi 8/1, Antti Laukkanen 9/5 ja Jose Dominguez 13/9.

Valmentajamme Mikko Asikaisen sanoin: ”Joukkueemme sisäinen tavoite oli pudotuspeleihin pääseminen ja siellä pärjääminen. Tämä ei nyt sitten toteutunut ja siihen vaikuttaneita tekijöitä voimme jokainen miettiä sekä analysoida, mutta peli on rehellinen ja tulokset määrittävät sen mitä ansaitaan - Tällä kertaa se oli tämä, joka yhdessä saavutettiin.”

Espoo Basket Team kiittää kaikkia katsojiaan, kannattajiaan ja yhteistyökumppaneitaan kuluneesta kaudesta. Toivottavasti mahdollisimman moni on matkassa mukana tulevallakin kaudella.

Kiitokset kaikille ja kesää kohti!