Espoonlahdessa hieno pudotuspeli playoffs-paikasta

9.3.2014

Nicolas Dolénc (kuva Veera Visuri)
Jose Dominguez (kuva Veera Visuri)
Lauri Järvinen (kuva Veera Visuri)
Janne Sarja (kuva Veera Visuri)
Tuomas Tenkanen (kuva Veera Visuri)

Torstai-iltana 6.3. oli erityistä jännitystä ilmassa, kun Espoo Basket Team ja HBA-Märsky kamppailivat välieräpaikasta miesten I-divisioonan lohko B:n playoffs-peleihin. Kaikki oli pudotuspelien tapaan kiinni tämän yhden ottelun voitosta. Jännittävä ja hyvätasoinen ottelu täydessä Espoonlahden urheiluhallissa kääntyi lopulta HBA-Märskyn voittoon 75-83 (46-50).

Heti ottelun alkuhetkistä lähtien näki selvästi, että molemmat joukkueet haluavat päästä playoffs-peleihin. Peli oli fyysistä ja nopeaa. Pallosta taisteltiin tosissaan ja mitään ei annettu vastustajalle ilmaiseksi. Ensimmäisellä puoliajalla peli aaltoili vuoron perään joukkueelta toiselle. Ensimmäisillä minuuteilla EBT johti, mutta HBA-Märsky tuli tasoihin ja meni taas puolestaan muutaman pisteen johtoon. Ensimmäinen jakso päättyi tasanumeroihin 25-25 EBT:n Tuomas Tenkasen viimeistellessä kolmosen ja HBA-Märskyn Fifi Aidoo kakkosen. Mieleen painuvaa jaksolta oli EBT:n hyvä heittopeli, jota on harvemmin tällä kaudella nähty.

Myös toista jaksoa pelattiin täysin tasaisesti hyvällä heittopelillä. HBA-Märsky oli lähellä karata vähän isompaan johtoasemaan jakson puolivälissä Oskar Michelsenin ja Fifi Aidoon vahvalla pelillä, mutta EBT pääsi tasoihin 46-46 reilu minuutti ennen puoliaikaa Nicolas Doléncin ja Jose Dominguezin mainioilla viimeistelyillä. Jakson viimeisellä minuutilla EBT:lle tapahtui pari huonoa ratkaisua ja näin HBA pääsi tekemään kaksi helppoa koria. Puoliajalle mentiin HBA-Märskyn johtaessa 46-50.

Toinen puolisko ottelusta alkoi hieman HBA vetoisesti. HBA kasvatti johtoaan parilla pisteellä ja EBT ei pystynyt tasoittamaan, vaikka yritys oli tapissa. Pudotuspelin tapaan tunteetkin kävivät kuumana, josta hyvinä esimerkkeinä oli Nicolas Doléncin ja Jose Dominguezin armoton korinaluspeli Oskar Michelseniä vastaan. Taistelun tuoksinassa vihellettiin yhdestä näistä tilanteista harvinaisempi kaksoisvirhekin. Kolmannen jakson päätteeksi EBT oli vielä lähietäisyydellä Janne Sarjan ja Lauri Järvisen koreilla tilanteessa 61-69 ja kaikki mahdollisuudet olivat vielä ottelun voittoon viimeisellä jaksolla.

Neljännellä jaksolla HBA-Märsky pelasi järkevästi ja tilannetta hieman halliten. Tämä ei kuitenkaan tarkoittanut sitä, etteikö Espoo Basket Teamillakin olisi ollut saumaa kääntää ottelu itselleen. Paremmalla viimeistelyllä korintekotilanteissa ja vapaaheitoissa EBT olisi päässyt ihan iholle ja sitten olisi ollut taas uusi tilanne ottelussa. Valitettavasti kovasti harjoitteleva, urheilullinen ja fyysinen nuorisomaajoukkuepelaajista koostuva HBA-Märsky oli juuri ne kahdeksan pistettä parempi tässä ottelussa ja ansaitsi voiton numeroin 75-83 (46-50).

Illan peli oli mainiota koripalloviihdettä. EBT:n puolesta olisi ollut mukava päästä vielä muutamaan vastaavaan playoffs-taistelupeliin kauden päätteeksi, mutta tällä kertaa EBT:n pelit jäivät runkosarjaan. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin HBA-Märskystä Oskar Michelsen ja EBT:stä Lauri Järvinen. EBT pelasi niin hyvin ja tasaisesti, että pelaavasta kokoonpanosta oli voitu palkita myös Nicolas Dolénc, Jos Dominguez, Janne Sarja tai Tuomas Tenkanen.

Espoo Basket Teamin ykkösdivisioonan tämän kauden viimeinen sarjaottelu on Karkkilassa. Ottelu KaU Koris – EBT alkaa sunnuntaina 16.3.2014 klo 17:00 Karkkilan liikuntahallilla.

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT:tä!