Niukka tappio hyvän taistelun jälkeen Kaarinassa

4.3.2014

Jukka-Pekka Kujala ja Santeri Latvala edellisessä EBT-Ura Basket ottelussa (kuva Veera Visuri)
Lauri Järvinen ja Erkka Lahti (kuva Ura Basket)

Miesten ykkösdivisioona jatkui sunnuntaina 2.3. Kaarinassa, kun EBT kävi Ura Basketin vieraana Littoisten monitoimitalolla. EBT pelasi hyvällä ilmeellä ja oli todella lähellä voittoa. Pisteet jäivät valitettavasti kuitenkin Ura Basketille lopputuloksella 63-60 (33-34).

EBT aloitti ottelun viisikolla Matti Hautala, Lauri Järvinen, Tuomas Tenkanen, Janne Sarja ja Jukka-Pekka Kujala. EBT joutui vaihtamaan heti muutaman sekunnin jälkeen kentälle Heikki Sivulan, kun Jukka-Pekka Kujala sai iskun nenäänsä ja joutui nenä verta vuotavana poistumaan vaihtoon. Ottelu lähti käyntiin Ura Basketin hallinnassa ja Erkka Lahti pussitti kotijoukkueen jo 9-2 johtoon muutaman minuutin pelin jälkeen. Puolessa välissä ensimmäistä neljännestä Jose Dominguez tuli kehiin ja vähän sen jälkeen J-P Kujala palasi myös kentälle. Dominguez toi voimaa korin alle molemmissa päissä kenttää ja viimeisteli Kujalan namupasseista hyvällä teholla arvokkaita koreja. Lauri Järvisen viime sekuntien kolmonen varmisti EBT:n 12-15 johdon pienelle tauolle lähdettäessä.

Toisella jaksolla ottelu jatkui edelleen tasaisena. Peli eteni lähes kori korista ja kumpikaan joukkue ei pystynyt ottamaan ratkaisevaa eroa. EBT pelasi taktisesti kypsästi ja pystyi tukkimaan hyvin korinalustan Ura Basketilta, kun Sakari Salminenkin viihtyi enemmän kolmosviivalla kuin korin alla. Puoliajalle mentiin EBT:n johtaessa 33-34.

Jälkimmäinen puolisko ottelusta alkoi EBT:n viedessä peliä. Kolmannen jakson puoliväliin mennessä EBT:llä oli momentum ratkaista peli, mutta siihen ei ihan kuitenkaan pystytty. Tilanteessa 38-43 Espoo Basket Teamin korinteko vähän hyytyi ja niin Ura Basket pääsi kaunistelemaan jakson loppuun numeroiksi 44-46 EBT:lle.

Viimeinen neljännes lähti käyntiin EBT:n osalta vähän liian kovallakin yrityksellä ja tunteella, jolloin peliajatus alkoi kärsiä. Tämän seurauksena Ura Basket sai otteen pelistä ja alkoi hallita sitä. Santeri Latvalan johdolla kotijoukkueen ote piti loppuun saakka. EBT sai vielä aikalisän jälkeen 4 sekuntia ennen ottelun loppua pallon haltuunsa. Piirretyn kuvion jälkeen pallo saatiin Janne Sarjalle, mutta vaikeassa heittotilanteessa Ura Basket pystyi torjumaan hänen kolmosheiton. Näin ottelu päättyi tiukan taistelun ja jännittävien loppuhetkien jälkeen Ura Basketin voittoon 63-60 (33-34).

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Ura Basketista Santeri Latvala ja EBT:stä Lauri Järvinen.

Lauri Järvinen ja Jukka-Pekka Kujala johtivat tyylikkäästi peliä ja loukkaantumisen jälkeen paluun tehneeltä Jose Dominguezilta oli vahva esitys korien alla. Erittäin positiivinen ja hyväilmeinen peli jälleen EBT:ltä, mutta toisaalta aina ottelun voittamiseksi pitäisi tehdä enemmän kuin 60 pistettä. Tämä peli antoi hyvät pohjat lähteä runkosarjan kahteen viimeiseen otteluun. EBT on tällä hetkellä sarjassa viidentenä tasapisteissä neljäntenä olevan HBA-Märskyn kanssa.

Espoo Basket Teamin ottelut jatkuvat ykkösdivisioonassa ensi torstai-iltana kotisalissa, kun HBA-Märsky saapuu Espoonlahteen todelliseen pudotuspeliin playoffseihin. Ottelu EBT – HBA-Märsky alkaa torstaina 6.3.2014 klo 19:30 Espoonlahden urheiluhallilla.

Tervetuloa kaikki kannustamaan EBT voittoon ja playoffs-peleihin!