Pitkän reissun jälkeen tappio tuliaisena Vaasasta

20.2.2014

Tuomas Tenkanen Ura Basket ottelussa (kuva Veera Visuri)

Espoo Basket Teamin kolmen vierasottelun putki jatkui sunnuntaina 16.2. Vaasassa. Vaasan Salama oli tällä kertaa vahvempi ja vei pisteet kotiin EBT:stä lopputuloksella 83-58 (38-29).

Varsin mittavan loukkaantumissuman rasittama EBT lähti matkaan vain kahdeksalla pelaajalla. Kaikki olivat mukana, jotka kynnelle kykenivät mukaan lukien vielä toipilaana ollut Janne Sarja. EBT aloitti ottelun viisikolla Matti Hautala, Lauri Järvinen, Tuomas Tenkanen, Tuomas Soinio ja Antti Laukkanen. Ottelu lähti EBT:n osalta käyntiin mallikkaasti ja seitsemän minuutin pelin jälkeen EBT johti jo 12-19. Aikaisemmista otteluista poiketen EBT laittoi neljä kolmosta sisään jo tässä vaiheessa Lauri Järvisen johdattelemana. Jakson viimeiset kolme minuuttia kääntyivät kuitenkin Vaasan Salamalle 10-0. Vaasan Akeem Johnson pysyi pimennossa, mutta Dimitri Doubitski ja Jaakko Linnolahti irtautuivat korintekoon vähän liian helposti.

Toisen neljänneksen aluksi Tuomas Tenkanen jatkoi kolmosilla ja tasoitti ottelun lukemiin 22-22. Jakso sujui kuitenkin Vaasan Salaman hallinnassa puoliaikatauolle saakka. Puoliajalle mentiin kotijoukkueen johtaessa 38-29.

Toinen puolisko ottelusta lähti EBT:n osalta hienosti käyntiin. Puolustus piti ja hyökkäyspäässäkin kulki. Matti Hautala ja Antti Laukkanen toivat EBT:n jo kahden pisteen päähän lukemiin 38-36 parissa minuutissa. Siitä jatkettiin pelillisesti sekä tuloksellisesti aivan tasoissa kolmannen neljänneksen kahdelle viimeiselle minuutille saakka. Loppuminuuteilla tapahtui kuitenkin nukahdus ja niin jälleen Vaasan Salama pääsi Pekka Jurvasen taidokkailla ratkaisuilla kasvattamaan johdon yhdeksään pisteeseen 56-47 jakson lopuksi.

Viimeinen neljännes lähti käyntiin Vaasan dominoidessa peliä, vaikka tarkoitus oli, että EBT olisi taistellut vielä ottelun voitosta. Vajaa rosteri ja isot peliminuutit iskivät väsymyksenä EBT:hen ja näin voitosta taisteluun ei sitten lopulta päästy. EBT taisteli kuitenkin koko kokoonpanon osalta sen minkä pystyi. Aikaisemmin mainittujen lisäksi mukana vahvallla panoksella olivat myös Nicolas Dolénc ja Johannes Laine. Ottelu päättyi Vaasan Salaman voittoon 83-58 (38-29). Tappiosta huolimatta sarjan muut keskikastin joukkueet ovat pelanneet niin ristiin, että Espoo Basket Teamillä on edelleen playoffs-pelit ja pääsy neljän parhaan joukkoon omissa käsissään.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin EBT:stä Lauri Järvinen ja kotijoukkueesta Dimitri Doubitski. Missään nimessä ei voi kuitenkaan unohtaa, että Matti Hautala pelasi kauden tähän mennessä parhaan pelinsä. Todella vahva esitys Matilta. Hän otti ottelun kovimman levypallomäärän 13 kappaletta Akeem Johsonin nenän edestä ja joista vielä 8 levypalloa oli hyökkäyspäässä. Hänen tupla-tuplansa varmistui 22 pisteellä.

Miesten ykkösdivisioona jatkuu ensi sunnuntaina kotona Espoonlahdessa, kun PuHu Vantaalta tulee EBT:n vieraaksi jälleen erittäin mielenkiintoisessa ja tärkeässä pelissä. Ottelu EBT-PuHu alkaa 23.2.2014 klo 17:00 Espoonlahden urheiluhallilla.

Tervetuloa kaikki kannustamaan EBT uudelleen voittojen tielle!