Vahva PeU-Basket voitti EBT:n sunnuntaina Perniössä

13.2.2014

Oscar Andersen oli EBT:n paras pistemies ottelussa (kuva Veera Visuri)

Espoo Basket Teamin vierasottelut jatkuivat sunnuntaina 9.2. Perniössä. Edellisestä kohtaamisesta vahvistunut PeU-Basket vei pisteet kotiin taistelleesta EBT:stä lopputuloksella 85-61 (40-27).

EBT aloitti ottelun viisikolla Lauri Järvinen, Tuomas Tenkanen, Jukka-Pekka Kujala, Antti Laukkanen ja Nicolas Dolénc. Tomi Himberg vei kotijoukkueen johtoon onnistuneella kolmosellaan, mutta EBT pysyi hyvin pelissä mukana. Renado Parker saatiin pidettyä hyvin korin alta ja korintekotilanteista pois. Tomi Himberg jatkoi kolmosputkeaan, mutta EBT siirtyi ensimmäisen jakson puolessa välissä jo 6-11 johtoon, kun Marco Tammi ja Oscar Andersen löysivät heittojyvänsä. Ensimmäinen jakso oli muutenkin pitkästä aikaa EBT:ltä hyvää heittopeliä ja niin pienelle tauolle mentiin EBT:n johdossa 18-20.

Toisen jakson alkaessa EBT:n peli ei enää toiminutkaan ja heitto oli jälleen kadoksissa. Ensimmäiset pisteet EBT teki Marco Tammen hyppyheitolla jakson puolenvälin jälkeen. Jussi Savolaisen johdolla PeU-Basket johti 15 minuutin kohdalla 24-22. Sen jälkeen kotijoukkue meni menojaan. EBT sortui pallonmenetyksiin ja huonoihin ratkaisuihin. Kotijoukkueesta astuivat esiin Renado Parker ja Pekka Lammi, jotka siivittivät PeU-Basketin taukojohtoon 40-27.

EBT jatkoi taistelua toisella puoliajalla, mutta ei voinut mitään hyvän heittojyvän löytäneelle kotijoukkueelle. PeU-Basket pyöritti hyvin hyökkäyspeliään. Huolimatta EBT:n hyvästä yrityksestä puolustaa aggressivisesti Perniön hyökkäyskuviot loivat usein vapaan heittopaikan, jonka he käyttivät korkealla prosentilla hyväksi. Kolmas jakso päättyi PeU-Basketin johtaessa 63-46.

Viimeinen neljännes ei tuonut muutosta pelin luonteeseen. PeU-Basket piti ohjat käsissään ja EBT taisteli, mutta ei tällä kertaa voinut paremmalleen mitään. Ottelun päättyessä PeU-Basketin voittonumerot olivat 85-61 (40-27). Kotijoukke heitti 8 kolmosta enemmän sisään kuin EBT ja sen on juuri tuo ero 24 pistettä. Edelleen kovasti loukkaantumisista kärsivän EBT:n peli alkoi lupauksia antavasti, mutta hiipui valitettavasti ottelun loppua kohden. Mutta edelleenkin vastaavalla pelillä tappioputki on jatkossa käännettävissä jälleen voittoihin.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin EBT:stä Lauri Järvinen ja kotijoukkueesta Pekka Lammi.

Miesten ykkösdivisioona jatkuu ensi sunnuntaina, kun EBT vierailee Etelä-Pohjanmaalla Vaasassa jälleen erittäin mielenkiintoisessa ja tärkeässä pelissä. Ottelu Vaasan Salamaa vastaan alkaa 16.2.2014 klo 17:00 Variskan yläasteella.