Miesten tappioputki jatkui, KaU Koris oli parempi sunnuntaina

28.1.2014

Heikki Sivula Ura Basket ottelussa (kuva Veera Visuri)

Espoo Basket Teamin mollivoittoinen kevätkausi jatkui ykkösdivisioonassa sunnuntaina, kun KaU Koris vieraili Espoonlahdessa ja vei pisteet Karkkilaan lopputuloksella 69-95 (34-44).

Tällä kaudella kovasti loukkaantumisista kärsinyt EBT sai vastaansa lähes parhaalla kokoonpanolla Espoonlahteen tulleen KaU Koriksen. Ainoastaan Janne Kinnunen puuttui vierailijoiden rosterista, kun Kimmo Tolvanen oli palannut jälleen heidän kokoonpanoonsa. Selittelyille ei kuitenkaan ole sijaa, sillä KaU Koris oli selkeästi tässä ottelussa parempi EBT:tä.

Ottelu alkoi normaaliin tapaan vähän tunnustellen ja EBT pysyi mukana alkuminuutit Nicolas Doléncin koreilla. KaU Koris kasvatti kuitenkin pikku hiljaa johtoaan varsinkin Timothy Frostin vahvalla pelillä. Hän oli todella vaikea pidettävä kolmen sekunnin alueella ja ulottuvuudellaan teki tehokasta jälkeä korin alla. Ensimmäinen neljännes päättyi vierailijoiden kymmenen pisteen johdossa 15-25.

Kymmentä pistettä lähemmäksi EBT ei enää päässyt ottelussa, vaikka toinen jakso pelattiin tasan 19-19. Puoliajalle mentiin KaU Koriksen johdossa 34-44, kun Tuomas Tenkasen viime sekunnin kolmonen sujahti sukkana sisään.

Toisella puoliajalla tuli entistä selvemmin ero joukkueiden heittovoimassa ja –taidossa. KaU Koris pussitti lähes tilanteesta kuin tilanteesta välillä vähän onnenkantamoisillakin sisään, kun EBT:lle korin tekeminen tuotti suuria vaikeuksia. KaU Koriksen tehokaksikko Kimmo Tolvanen (31 p) ja Timothy Frost (30 p) teki yhteensä 61 pistettä, kun EBT sai kokoon joukkueella yhteensä 69 pistettä. Kaksikko pääsi vapaaheittoviivalle yhteensä 24 kertaa, joista he laittoivat sisään 20 heittoa. Levypalloissa KaU Koris dominoi Frostin johdolla vieden ne 30-45. Loppusummerin soidessa tulostaululla olivat KaU Koriksen voittonumerot 69-95 (34-44).

Jatkossa EBT:n on käännettävä nämä tämän hetken vaikeudet uudelleen taistelutahtoiseen ilmeeseen ja palauttaa itseluottamus omaan peliin. Jos se onnistuu, niin sillä päästään vielä pitkälle tässä sarjassa. Tässä pelissä Heikki Sivula taisteli hyvin vahvojen vierailjoiden kanssa ja Nicolas Dolénc jatkoi edelleen hyviä pelejään. Myös Marco Tammi ja Oscar Andersen alkavat vähitellen päästä loukkaantumisia edeltävälle tasolleen suorituksissaan.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin vierailijoista Kimmo Tolvanen ja kotijoukkueesta Heikki Sivula.

Miesten ykkösdivisioona jatkuu Espoo Basket Teamin osalta kolmen vierasottelun putkella. Ensi sunnuntaina EBT vierailee Jyväskylässä. Ottelu sarjaa johtavaa BC Jyväskylää vastaan alkaa 2.2.2014 klo 14:00 Jyväskylän monitoimitalolla.