EBT taipui HBA-Märskylle torstai-iltana

19.1.2014

Jose Dominguez edellisessä pelissä Ura Basketia vastaan (kuva Veera Visuri)

Espoo Basket Team nieli tappion karvasta kalkkia myös kevätkauden toisessa ottelussa torstaina 16.1. miesten ykkösdivisioonassa. EBT taipui Mäkelänrinteen uintikeskuksessa HBA-Märskylle numeroin 72-54 (39-23).

Tällä kertaa EBT:n pelaavasta kokoonpanosta puuttuivat Joonas Suotamo, Tuomas Tenkanen, Jukka-Pekka Kujala ja Antti Laukkanen. Tämä toi pientä haastetta otteluun, kun tärkeää kokemusta oli melkoisesti espoolaisten pelistä pois.

EBT aloitti ottelun pirteästi. Nicolas Doléncin ja Lauri Järvisen koreilla EBT siirtyi parissa minuutissa 0-7 johtoon. Marco Tammi viimeisteli vielä tilanteeksi 4-11. Kahdeksan minuutin jälkeen EBT johti edelleen HBA-Märskyä 9-14 Tuomas Soinion vapaaheittojen jälkeen. Tämän jälkeen tälle kaudelle vähän tyypilliseen tapaan EBT alkoi sortua helppoihin ja turhiin virheisiin. Ensin ylitettiin hyökkäysaika ja heti perään pallon käsittelyvirhe. Karl Engelvuori ja Mika Nuolivirta kiittivät ja toivat HBA-Märskyn tasoihin ensimmäisen jakson päätteeksi lukemiin 14-14.

Toinen jakso alkoi tasaisesti. Tasaisuutta kesti kuitenkin vain jakson kolme ensimmäistä minuuttia tilanteeseen 19-20. Oskar Michelsenin kolmonen aloitti HBA-Märskyn 8-0 nykäisyn, joka jostakin syystä lamaannutti EBT:n pelin ja taistelutahdon. Kentällä pelin johtamisesta katosi ajatus ja organisointi. Kun vielä jakson viimeisen minuutin aikana annettiin Mika Nuolivirran tehdä lähes vapaasti kuusi pistettä putkeen, niin HBA-Märsky johti puoliajalla jo ratkaisevasti 39-23.

Ottelun toisen puoliskon alku oli EBT:lle yhtä vaikeaa kuin mihin ennen puoliaikaa jäätiin. Puolivaloilla pelaten mikään ei onnistunut ja niin HBA-Märsky kasvatti johdon kolmannen jakson päätteeksi lukemiin 60-35.

Viimeisen jakson alkaessa peli oli ratkaistu. EBT:n tuodessa peliin enemmän ns. kakkosviisikkoa alkoi espoolaisten peli-ilmeeseen tulla liikettä ja taistelutahtoa sekä sen myötä myös onnistumisia ja hyviä pelisuorituksia. Viimeisen neljänneksen EBT vei 12-19 ja näin lopputulos saatiin kaunisteltua lukemiin 72-54 (39-23).

Joukkueiden edellisen kohtaamisen tapaan EBT:n suoritus oli heikohkoa suurimman osan ottelua. EBT:n parhaimpaan pistesaaliiseen pääsi Jose Dominguez 16 pisteellään, mutta lähes kaikki pelasivat alle oman tasonsa. Tavoitteeksi kevätkauden alkuun oli asetettu paljon enemmän kuin kaksi tappiota ensimmäisissä otteluissa. Pientä etulyöntiasemaa sarjasijoituksen osalta ollaan nyt menetetty, mutta sarjapelejä on vielä paljon jäljellä. Onnistuminen tulevissa otteluissa pitää EBT:n edelleen mukana taistelussa paikasta neljän parhaan joukkoon.

Miesten ykkösdivisioona jatkuu Espoo Basket Teamin osalta sunnuntaina 26.1.2014 kotiottelulla KaU Korista vastaan. Ottelu alkaa Espoonlahden urheiluhallilla klo 17:00.

Vastassa on Karkkila, jonka kanssa olemme pelanneet viime vuosien aikana useita tasaisia pelejä. Mielenkiintoinen ottelu kaikin puolin tiedossa.

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT jälleen voittoihin!