Miesten kevätkausi alkoi tappiolla Ura Basketille

14.1.2014

Ottelun MVP Nicolas Dolénc (kuva Veera Visuri)

Espoo Basket Team hävisi kevätkauden avausottelun sunnuntaina 12.1. miesten ykkösdivisioonassa, kun Ura Basket Kaarinasta vieraili Espoonlahdessa. EBT kaatui jännittävän pelin jälkeen numeroin 56-70 (28-36).

Kummankin joukkueen pelaavasta kokoonpanosta puuttui pari runkopelaajaa. EBT:ltä poissa olivat Joonas Suotamo sekä Antti Laukkanen ja Ura Basketilta Ville Hänninen ja Oskari Immonen. Tämän kauden sarjapeleissä kotiparketilla nähtiin espoolaisten riveissä ensimmäistä kertaa Heikki SivulaJohannes Laine ja Christopher Bevin.

EBT aloitti ottelun Tuomas Tenkasen onnistuneella lay-upilla, mutta se olikin ainoa kerta, kun EBT johti ottelua. Tämän jälkeen Ura Basket otti 11-0 runin Timka Jaakkolan johdolla ja vierailijat olivat hetkessä 2-11 johdossa. Tässä oli nähtävissä jo ottelun ratkaisu, sillä EBT ei saanut enää Ura Basketin johtoa kiinni ottelun aikana, vaikka yritystä oli riittävästi. Ensimmäinen neljännes päättyi vierailijoiden johtaessa 14-24.

Ura Basket oli valmistautunut hyvin EBT:n kohtaamiseen. Pohjatyötä oli tehty ja EBT:n hyökkäyspeli puolustettiin aseettomaksi. Lisäksi Ura Basket oli levypalloissa kotijoukkuetta huomattavasti vahvempi. Toisella jaksolla EBT pääsi jo vähän haastamaan vierailjoita varsinkin Nicolas Doléncin hyvällä taistelulla. Heikki Sivulan korkeakaarinen kolmonen toi EBT:n jo kuuden pisteen päähän. Ura Basket lähti kuitenkin Sakari Salmisen vapaaheitoilla puoliaikatauolle johdossa numeroin 28-36.

EBT tuli ottelun toiselle puoliskolle latautuneena, mutta hyvä syke ei kuitenkaan tuottanut tulosta. EBT teki ensimmäiset pisteensä Lauri Järvisen toimesta vasta viiden puolen minuutin pelin jälkeen tilanteen ollessa jo 28-45 Ura Basketille. Varsinkin Sakari Salminen oli pitelemätön kotijoukkueelle. EBT sortui ratkaisuvaiheessa perusvirheisiin, pallonmenetyksiin ja epätarkkoihin heittoihin. Ura Basket käytti tilanteen hyvin hyväkseen ja näin viimeiselle neljännekselle lähdettiin lukemissa 37-54.

Nicolas Dolénc aloitti neljännen jakson siitä mihin kolmannen päätti, viidellä pisteellä, jossa mukana myös kori kaaren takaa. Kova vauhti ja yritys vei välillä pelistä ajatusta molemmilta joukkueilta. Ura hallitsi vauhdin vähän paremmin ja hallitsi ottelun lopun tyylikkäästi. Loppusummerin soidessa tulostaululla olivat Ura Basketin voittonumerot 56-70 (28-36).

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin vierailijoista Timka Jaakkola ja kotijoukkueesta Nicolas Dolénc. Tärkeässä ottelussa tuli tappio, mutta kaikki on edelleen omissa käsissä sarjan osalta. Tästä on hyvä tähdätä jälleen voittokantaan paluuseen.

Miesten ykkösdivisioona jatkuu Espoo Basket Teamin osalta jo torstai-iltana 16.1.2014 vierasottelulla HBA-Märskyä vastaan. Ottelu alkaa Mäkelänrinteen uintikeskuksessa klo 18:30.

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT jälleen voittoihin!