EBT hävisi selkeästi BC Jyväskylälle

27.11.2013

Nicolas Dolénc (kuva: Veera Visuri)
Guillermo de la Puente ja Tuomas Tenkanen (kuva: Veera Visuri)
Tuomas Tenkanen (kuva: Veera Visuri)

EBT aloitti miesten I-divisioona B:n toisen sarjakierroksen kotiottelulla BC Jyväskylää vastaan. BC Jyväskylä on sarjan parhaita joukkueita ja pahasti vajaamiehinen EBT ei antanut kunnon vastusta vierailijoille. BC Jyväskylä voitti ottelun ylivoimaisesti numeroin 48-91 (30-39).

EBT lähti peliin merkittävästi vajaamiehisenä. Loukkaantuneena tai sairaana olivat mm. Joonas Suotamo, Lauri Järvinen, Oscar Andersen ja Jukka-Pekka Kujala. Kokoon saatiin yhdeksän pelaajaa edellisen viikonvaihteen tapaan. Vaikka pelistä ei jäänyt jälkipolville paljon kerrottavaa, niin EBT pysyi kuitenkin ensimmäisen puoliajan melko hyvin vastustajan vauhdissa mukana.

EBT aloitti pelin latautuneena vastoinkäymisistä huolimatta ja johti ottelua pari ensimmäistä minuuttia Jose Dominguezin koreilla. Sen jälkeen tahdin määräsi BC Jyväskylä Guillermo de la Puenten ja Robert Juvosen johdolla. EBT ei ole tunnettu hyvin heittävänä joukkueena ja, kun joukkueen heittopeli takkuaa vielä normaalia enemmän, niin paljon ei ole tehtävissä. Ensimmäisen neljänneksen lopuksi Antti Laukkasen ja Nicolas Doléncin hyppyheitot kavensivat eron seitsemään pisteseen. Tosin myöskään BC Jyväskylä ei aloittanut tätä peliä edellisen kohtaamisen tapaisella kolmen pisteen heittojen ilotulituksella, sillä se ei saanut yhtään kolmosta sisään ensimmäisellä puoliajalla.

Toisen neljänneksen alun ero pysyi suurin piirtein samoissa lukemissa. Puolivälissä jaksoa EBT:n kolmoset alkoivat mennä sisään ja EBT alkoi tavoittaa BC Jyväskylää. Marco Tammen, Tuomas Tenkasen ja Nicolas Doléncin heitoilla EBT pääsi jo kahden pisteen päähän tilanteessa 30-32. Momemtum kuitenkin menetettiin ja toisen jakson viimeiset kaksi minuuttia meni BC Jyväskylälle 0-7 ja näin puoliaikatauolle lähdettiin BC Jyväskylän johdossa 30-39.

Toinen puoliaika lähti käyntiin vielä Antti Laukkasen korilla, mutta siihen EBT:n takaa-ajo jäi. BC Jyväskylä lisäsi palloon painetta. Seurauksena oli se, että EBT:lle tuli helppoja pallon menetyksiä ja hyökkäyspeli hyytyi totaalisesti. EBT:lle tuli ottelussa menetyksiä huimat 32 kappaletta, joka tarkoittaa menetetyissä pisteissäkin likimain tuota samaa määrää. Joonas Suotamon poissaollessa BCJ:n Guillermo de la Puente oli valtias korin alla. Hän otti ottelussa peräti 19 levypalloa ja teki 21 pistettä.

Eron kasvaessa koko ajan kotijoukkueen päät alkoivat painu alas ja ottelun loppu oli täysin BC Jyväskylän hallussa. Ottelun päättyi EBT:n kannalta tylyihin lukemiin 48-91 (30-39).

BC Jyväskylä pelasi läpi ottelun tasaisen varmasti ja edellä mainittujen de la Puenten ja Juvosen lisäksi hyvää työtä teki mm. Henri Jokinen. Niko-Pekka Pantsulla oli hyvä heittoputki päällä ottelun lopussa. Toki sitä auttoi EBT:n heikohko puolustus sekä häviöt yksi vastaan yksi peleissä ottelun siinä vaiheessa. Guillermo de la Puente palkittiin BC Jyväskylän parhaana pelaajana ottelussa.

Kotijoukkue EBT:ltä oli tuskainen peli. Sinänsä ensimmäinen puoliaika oli kuitenkin kohtuullista peliä, mutta sen jälkeen ote kirposi. Ratkaisuvalmiuden ja –varmuuden parantamiseen pitää edelleen panostaa. Nicolas Dolénc pelasi taistellen ja hänet palkittiin EBT:n parhaana pelaajana ottelussa. Mitään ei ole kuitenkaan vielä menetetty. Otetaan opiksi ja lähdetään seuraavaan peliin edelleen tavoitteista kiinni pitäen

EBT:n kotiotteluiden putki jatkuu I-divisioonassa ensi sunnuntaina 1.12.2013 klo 17:00 alkaen Espoonlahden urheiluhallilla. Tällöin vastassa on PeU-Basket Perniöstä erittäin tärkeässä pelissä molemmin puolin.

Tukeanne tarvitaan. Tervetuloa kaikki kannustamaan EBT jälleen voittojen tielle!