Kausi 2014 - 2015

Takarivissä vasemmalta: joukkueenjohtaja Jouko Visuri, pelaajavalmentaja Justice Graham, Robert Åhman, James Dockery (ei enää joukkueessa), Matti Hautala, Juho Helenius (ei enää joukkueessa), Marco Tammi, Baboucarr Ceesay ja päävalmentaja Bernard Harris.

Edessä vasemmalta: Julius Pehkonen, Janne Sarja, Antti Heiskanen, Cesar Emilio Carapinha, Rahand Omar Tajaddin, LaTrice Little ja Damon Payne.

Kuvasta puuttuvat Joonas Suotamo, Matias Leikkonen, Hussain Dassouki ja Heikki Sivula

 

Miesten edustusjoukkue 2014 - 2015

 

EBT:n miesten edustusjoukkue pelaa kolmatta kautta valtakunnallisessa 1B-divisioonassa. Vaikeassa taloudellisessa tilanteessa rankan edellisen kauden jälkeen joukkueen kokoaminen tälle kaudelle vei oman aikansa, niin pelaajien kuin taustojenkin osalta. Vasta 6.10.2014 viimeisetkin palaset loksahtivat kohdalleen ja näin päästiin sarjakausi aloittamaan 10.10.2014 luottavaisin mielin.

 

Bernard "Benkku" Harris aloitti toukokuun puolessa välissä miesten edustusjoukkueen päävalmentajana. Virginiassa syntynyt Harris on nimitetty yliopistonsa Virginia Commonwealth Universityn Hall Of Fameen, pelannut NBA:ssa Buffalo Bravesissa ja voittanut Suomen mestaruuden pelaajana Turun NMKY:ssä. Valmentajana Benkku on toiminut mm. alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa; sekä Salon Vilppaan, FoKoPon ja Team Componentan miesten liigajoukkueiden päävalmentajana.

 

Elokuun alussa edustusjoukkueen apuvalmentajaksi tuli Wartti Basketista Justice Graham, joka myös pelaa joukkueessa. Jo yhdeksän kautta Suomessa viihtynyt Graham pelasi kaudella 2011–2012 kevään EBT:ssä ja auttoi silloin vahvalla panoksellaan EBT:tä nousussa 1B-divisoonaan. Hän on edustanut Korisliigassa ToPoa ja ykkösdivisioonassa Salon Vilpasta, Keravan Kori-80:ta ja Äänekosken Huimaa, jossa hän toimi myös päävalmentajana.

 

Joukkueen kokoonpanoon kuuluu tällä hetkellä 15 pelaajaa ja se on muuttunut viime keväästä merkittävästi; kauden aikana siihen voi vielä tulla täydennyksiä. Viime kauden joukkueesta jatkavat seuran omat kasvatit Joonas Suotamo, Marco Tammi (joukkueen kapteeni), Janne Sarja ja Matti Hautala. Uusina vahvistuksina joukkueeseen liittyivät jo edellä mainitun Justice Grahamin lisäksi FoKoPosta EBT-kasvatti Julius Pehkonen, Antti Heiskanen ja La Trice Little Keravan Kori-80:sta, James Dockery ja Baboucarr Ceesay Wartti Basketista, sekä Rahand Omar Tajaddin Leppävaaran Pyrinnöstä. A-junioreista joukkueen kokoonpanoon kuuluu Matias Leikkonen. Uusina pelaajina joukkueessa ovat myös viime kaudella EBT:n A-junioreissa pelanneet Robert Åhman ja Damon Payne, sekä vuoden pelitaukoa pitänyt Cesar Emilio Carapinha.

Joukkueessa on kokemusta ja nuoruuden intoa. Sen tavoitteena on pelata nopeaa ja aggressiivista koripalloa. Meillä on paljon urheilullisia ja hyviä pelaajia. Uudistumisen myötä joukkueen kilpailullinen ilmapiiri sekä yhteishenki ovat kovia, periksi ei helposti anneta. Minimitavoitteena on päästä sarjassa neljän parhaan joukkoon ja näin pelaamaan play-offseissa. Jos pudotuspeleihin päästään, niin siellä voi tapahtua mitä tahansa. Joukkueessa on potentiaalia nousta vaikka sarjaa ylemmäksi.

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan joukkuetta Espoonlahden urheiluhallille! Nähdään Hallilla!