Otteluennakot 10.10. - 16.11.14

16.11. Espoo Basket Team - Raholan Pyrkivä (klo 16:00 Espoonlahden urheiluhalli); otteluennakko:

EBT:n saatua viime sunnuntaina voittotilin taas auki Espoonlahdessa samaa herkkua on luvassa lisää; ainakin kotipelin muodossa. Ja toki EBT otteluun selvänä ennakkosuosikkina lähteekin, ei sen puoleen.

Vastaan tulee Hämeestä sarjanousija Raholan Pyrkivä, jonka kauden alku ylemmällä sarjatasolla on ollut kivikkoinen. Kuudesta ensimmäisestä ottelusta on viisi häviötä, vain PuHu on toistaiseksi voitettu sarja-avauksessa. Mutta vaikka häviöitä on tullutkin, on Raholan menetyskeskiarvo ollut alle 10, mikä ei ole paljon. Lähinnä joukkueen heitto ei ole ollut vielä uomissaan ja / tai sitten tilastoinnissa on ollut puutteita.

Raholan pelaajisto pääasiassa Tampereella opiskelevista kavereista ja on keski-iältään B-divarin varttuneempaa osastoa, kakskyt ja risat viiteryhmää. Joukkueessa on kotimaisten opiskelijoiden lisäksi kolme ulkomaalaistaustaista pelaajaa, joista ukrainalainen takamies Artem Shchepkin on tällä hetkellä Raholan korinteko- ja syöttötilaston ykkönen 17,0 pisteen ja 2,2 syötön keskiarvoillaan.

Useammalla pelaajalla on kokemusta A-divarista, joten vaikka voittajakandidaatteja on vain yksi, odotan Raholalta kelvollista haastamista klo 16:00 alkaen Espoonlahden urheiluhallilla ensi sunnuntaina 16.11., C U there!

9.11. Espoo Basket Team - PuHu Juniorit (klo 16:00 Espoonlahden urheiluhalli); otteluennakko:

EBT:n pienoinen tappioputki on aika saattaa päätökseen Isänpäivänä Espoonlahdessa. HBA Märskyn niistettyä joukkueen totaalisesti maanrakoon on asioita analysoitu ja treenattu kohti parempaa huomista.

Espoolaisten tämän hetkinen todellinen suoritustaso jäänee tosin osittain hämärän peittoon, sillä vierailulle tulee Vantaalta PuHun nuori ja kokematon joukkue, joka on sarjan hännillä aloitettuaan kauden viidellä tappiolla.

Oli ottelussa sitten haastetta enemmän tai vähemmän, niin tarjolla on kaksi sarjapistettä ja nälkäisempi sekä paremmalla asenteella pelaava joukkue ne vie itselleen pois kuljeksimasta. Takki auki on ihan turha lähteä pelaamaan, vaan laitetaan settiä parempaan kuntoon ja nautitaan Pelistä.

Ja koska tuolloin on tosiaan meidän kaksilahkeisten I:llä alkavien juhlapäivä, niin siinäkin mielessä kelpo peli on tilauksessa, kun kerran paikalle tullaan. Vai mitä Soturit?

Buffassa lienee kermakakkua ja mansikoita? (Tämä on vihje, ei mainos).

Sunnuntai 9.11. klo 16:00, be there!

30.10. HBA Märsky - Espoo Basket Team (klo 18:30 Mäkelänrinteen Uintikeskus); otteluennakko:

Tulevana torstaina EBT:n miehet pakkaavat uimahousut, snorkkelin ja räpylät kassiin, kun vieraissa tulee vastaan sarjajohtaja HBA Märsky. 

Akatemian maajoukkuejuniorit ovat aloittaneet sarjan puhtaalla pelillä ja klaaranneet pelit kohtuu varmasti päätökseen Antti Koskelaisen ja evp. Susikapteeni Hanno Möttölän johdolla.

HBA Märsky on ollut 1DB:ssä EBT:lle lähes ylitsepääsemätön este, viime kaudella Märsky voitti kaikki kolme kohtaamista ja b-divarin ensimmäisellä kaudella 2012 -13 kaksi peliä kolmesta.

HBA:n nopeus, taito ja kokonaistalentti sekä yhä vaan toimivampi pelikonsepti ovat EBT:lle todella iso haaste, muttei mikään ole kirkossa kuulutettua ja pisteet on jaossa molemmille ennen peliä. EBT:n pitää keskittyä omaan peliinsä rauhallisesti: pallon pitää liikkua riittävästi ja pelaajien samoin, suunta kohti koria ja turhat surffailut pois.

Mitä enemmän palloa pomputellaan ja ollaan pallottomana passiivisia, sen varmemmin peliväline löytyy jonkun märskyläisen hallusta ja samantien sukka helähtää nopean päätteeksi.

Puolustuksessa avainasia on taistelu, puhe ja auttaminen. Vaikka vastustaja onkin huomattavasti nopeampi, kunnollisella peruspuolustuksella pysytään kyydissä riittävän hyvin.

Ensimmäisissä peleissä koreja on tehty Edon Maxhunin (20,5 pts / game) johdolla, pitkien Samuli Niemisen (16p), Joonas Tahvanaisen (14p) ja Lauri Markkasen (11,5p) hääriessä lähempänä koria. Pelinpyörittämis- ja skoraamisvastuuta Maxhunin kanssa jakaa Fifi Aidoo (12p). Joukkueen muutkin pelaajat ovat vaarallisia ja nukahduksia ei saa tulla, jos voittoa meinataan hakea.

Märskyn levypallot ovat jakautuneet melko tasaisesti, keulilla Markkanen 8,0 levyrin ottelukohtaisella keskiarvollaan.

Joukkuetilastot Märskyllä ja EBT:llä ovat melko samanlaiset, selvimmät erot torstain tuloksen(kin) kannalta saattavat löytyä menetyksissä ja riistoissa: let's be carefull there while playing the game, Guys!

26.10. Espoo Basket Team - Ura Basket (klo 16:00 Espoonlahden urheiluhalli); otteluennakko:

Allrighty then Folks, it'll be a Game Day again! Vihdoin on taas kotipeli edessä ja nyt on odotettavissa tiukkaa vääntöä ja updatea EBT:n tämän hetken kuntoon. Molemmat joukkueet ovat pelanneet kolme peliä ja niistä saatu kaksi voittoa.

Ura Basket hävisi avauspelin HBA Märskylle niukasti 2 pisteellä, voitti vieraissa Karkkilan kolmella pisteellä ja viimeksi suhteeliisen helposti PuHun kotiluolassaan about jotain kakskyt.

Pitkään Suomessa vaikuttaneen ja kokeneen Damion Danzlerin valmentama joukkue on täynnä nuoria pelaajia Kaarinasta ja Turusta, nopeutta ja energiaa riittää. Mielenkiintoista nähdä miten kotijoukkueen jalat pysyvät mukana puolustuspäässä.

Ensimmäisissä peleissä Uran korintekokärkenä ovat olleet rinta rinnan Timka Jaakkola (ka. 14,3pts/game) ja Riku Laine (14,0), mutta koko joukkue on suhteellisen tasainen sekä ratkaisuvalmis tällä departmentilla.

Mielenkiintoinen seurattava on Santeri Latvala, joka nuoresta iästään huolimatta on ennättänyt pelata lähes parisataa peliä liigassa (Biisonit ja Karhu) sekä A-divarissa.

Korin alle on merkitty kolme nuorukaista: Micke Salo, Tatu Savonvirta ja Teemu Ritanotko; joista viimeinen on Kaarinalaisten levypalloliideri 10 ottelukohtaisen saaliin napsimisella. Korin alla nuoruus kohtaa kokemuksen sunnuntaina, future meets past,... ääh, tsekataan setti hallilla.

Tässä matsissa saadaan varmasti hyvää dataa EBT:n hyökkäyksen toimivuudesta ja samoin puolustuksesta. Harjoituksia on alla useita ja niissä on kaiketi treenattu myös vapaaheittoja?

Mulla ja varmasti teillä muillakin on odotukset korkealla. Henkilökohtaisesti odotan kovaa panosta Antti Heiskaselta: Son, I'm watching You ;-)! Ja totta kai muitakin line upissa olijoita pidetään silmällä, ettehän te Soturit kuitenkaan halua / jaksa lukea mun marinaa pelistä toiseen?

Ja muistakaa, se on se kaksi pistettä mikä merkitsee. Ottakaa omanne pois ja tarjotkaa meille kelpo show sunnuntaina, tip off siis kello 16:00.

Jos tekisin tuomareista ennakon, niin sanoisin heidän nimikseen Jussi Saarijärvi ja Antti Heinonen. Mutten tee, enkä sano / kirjoita. Hienoja miehiä molemmat ja hekin ovat samassa paikassa samaan aikaan.

12.10. Espoo Basket Team - Vaasan Salama (klo 16:00 Espoonlahden urheiluhalli); otteluennakko: 

Niinhän siinä kävi, että Paul Harrison oli Perniössä liian kova pala ja pisteet jäivät länteen lukemin 77 - 61. Tuo peli on pelattu ja kausi jatkuu. 

Tulevana sunnuntaina on heti edessä jo seuraava koitos ja samalla pitkään odoteltu kotiavaus. Espoonlahteen saapuu korisliigan Kauhajoen Karhun yhteistyöjoukkue Vaasan Salama monessa liemessä keitetyn kokeneen valmentajansa Timo Hakamaan luotsaamana.

Viime kaudella Salama jäi sarjassa viimeiseksi kolmella voitolla, mutta menneitä on turha tuijotella tässäkään sen enempää. Tämän kauden Vaasa avasi kotona tappiolla HBA Märskylle lukemin 74 - 95, mutta mennyttä sekin ja mennään eteenpäin.

Kauhajoen Karhun pelaajista Salaman rosterissa viilettävät Namika Lahden kasvatti Sebastian Booker ja vaasalaistaustaiset Adem Osmanovic sekä Daniel Lindqvist. Aikaisempaa liiga- ja A-divarikokemusta yhteensä yli 200 pelin verran löytyy korin alta joukkueen sentteriltä Henry Umorulta. Umorun lisäksi joukkueen rosterissa on toinen kaksmarkkanen, Henri Kämärä, ja vastustajalla lienee repertuaarissaan jonkinlaista sisäpeliäkin levypallovoiman lisäksi.

Viime kauden tilastojen ja Märsky-tappion perusteella vaasalaisten akilleenkantapää on heittotarkkuus eri etäisyyksiltä ja mahdollinen yleinen huolimattomuus ottelukohtaisen menetyssaldon pyöriessä 20 kieppeillä. Puolustuksessa kannattaakin panostaa riittävään agressiivisuuteen ja tilan poisviemiseen ottelun alusta alkaen.

Lisäksi levypallopelaaminen molemmissa päissä on yksi voiton avain ja niiden vieminen sekä hyökkäyksessä, että puolustuksessa pitäisi onnistua menestyksekkäästi; kummassakaan päässä Vaasalta ei löydy varsinaista levyrihirmua.

Tuohon päälle toimiva ja suoraviivainen joukkuepeli hoitaa pisteet kotiin. Ja koska kyseessä on ensimmäinen kotipeli, niin pitää muistaa mitä me katsomossa olijat tullaan katsomaan: kunnon yleisöön menevää koripalloa, joten jätetään ne turhat kiemurat vaikka treeneihin. Jos on kiva hiihtää kaarella edestakaisin, niin sitten on, mutta sitä me ei tulla katsomaan; capisce ;-)?

Ja pidetään siitä pelivälineestä vähän parempaa huolta kuin Perniössä, jookos?

10.10. PeU-Basket - Espoo Basket Team (klo 18:30 Perniön liikuntahalli); otteluennakko, PÄIVITYS:

Kausi 2014 -15 pyörähtää EBT:n osalta käyntiin tällä viikolla kahdella pelillä, joista ensimmäinen on vieraissa perjantaina Perniön Urheilijoita vastaan. 

Ottelu on myös PeU-Basketille kauden avaus uuden valmentajan, Tommi Sainion alaisuudessa. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kolme kertaa ja EBT voitti näistä kaksi ensimmäistä. Kauden viimeinen kohtaaminen meni kuitenkin selkeästi PeU:lle, joten tässä on selkeä revanssin paikka.

EBT:n muututtua viime kaudesta melkoisesti ei noita pelejä kannata kovin tarkkaan tuijottaa, mutta jos menneeseen palataan vielä hetkeksi, niin sarjassa viime keväänä EBT oli viides 8 voitolla ja PeU Basket seitsemäs 7 voitolla. Tässä valossa on tasainen koitos tulossa.

PeU:n rosterista on lähtenyt joukkueen viimekauden piste- ja levypalloykkönen Renado Parker, tilaston pistekakkonen Vesa-Pekka Laine ja nelonen Ilmari Kallio. Muuten nykyrosterin pelaajat pitkälti olivat mukana jo vuosi sitten ja tuntevat toisensa hyvin (9 Salon Vilppaan kasvattia, 2 Perniön Urheilijoista).

Joukkueen johtotähtenä peliä pyörittävät vuosia korisliigaa ja A-divaria pelannut Jussi Savolainen, sekä niinikään molemmista pitkään kokemusta ammentanut Lauri Tiainen; joista Savolainen toimii myös pelaajavalmentajana Coach Sainion apuna. Liigakokemusta joukkueen pelaajista on enemmän lisäksi Niilo Merilällä ja Sami Himbergillä.

Kotijoukkueen rosterissa 6 pelaajaa ilmoitetaan pelipaikaltaan takamiehiksi ja 4 laitureiksi, minkä perusteella voisi olettaa joukkueen pelin perustuvan pitkälti kaukoheittoihin ja nopeaan hauskanpitoon. Kauden avauspelissä tuskin lähdetään kuitenkaan pahemmin prässäämään ainakaan alussa. Huom! lue päivitys alta.

EBT:n avaimet voittoon löytyvät Joonas Suotamon poissaolosta huolimatta korin läheltä. Palloa vaan koko ajan suoraviivaisesti kohti koria hyvällä liikkeellä ja tarvittaessa ulosyöttö kaarelle esim. Antti Heiskaselle, tai Julius Pehkoselle ja taistellaan voitosta. Lue päivitys alta.

Hyökkäyksen liikkeen ja pelirohkeuden lisäksi puolustuksen pitää kuitenkin toimia. Vilppaan kakkosjoukkue tulee olemaan pelissä nopeampi ja puolustukseen paluu on erittän tärkeää. Lisäksi mm. PuHu-treenipelissä paistanut puolustuksen lievä haluttomuus ja puujaloilla liikkuminen pitää saada pois, niin kauden avauspisteet voivat hyvinkin matkata Espooseen.

HUOM; PÄIVITYS OTTELUENNAKKOON!

Molempien joukkueiden korinalustilanne on sen verran muuttunut, että laitan sen päivityksenä tähän omana osionaan.

Kun EBT sai sarjan kynnyksellä korin alle pituutta ja kokemusta yllin kyllin Suomessa pitkään vaikuttaneesta James Dockerystä, tilanteeseen reagoitiin Perniössä ja Salossa nopeasti.

Vilpas päivitti liigassa korinalusosastoaan signaamalla Juan Pattillon joukkueeseen ja Paul Harrison siirtyi tieltä PeU Basketiin. 203 senttinen 25 vuotias Harrison pelasi Vilppaassa kolme liigamatsia 25,57 minuutin ja 9,3 pts:n sekä 6,3 rbs:n keskiarvoilla, mikä riittää B-divariin kummasti. Kunto lienee myös kohdillaan kun pelejä on jo alla, eikä tuntumaa tarvitse enää hakea. Harrisonilla on lisäksi kokemusta A-divarista parin vuoden takaa Ura-Basketin riveistä 14 pelin verran kelvollisin statsein (17.6/10,1 33,35 minuutissa).

Harrisonin mukaan tulo muuttaa kotijoukkueen peliä varmasti monipuolisemmaksi, mutta kuinka hyvin se näkyy tänään, selviää illalla. Joka tapauksessa EBT:n pieni ennakosuosikin asema pelissä kääntyi haastajan rooliin.

Tsemppiä peliin Äijät; olkoon Voima kanssanne ja tuokaa kaikesta huolimatta pisteet Espooseen!