Otteluennakot 23.11.14 - 25.1.15

HUOM! Otteluennakko-osasto on opiskelubreikillä 25.1.2015 saakka, palaan takaisin viikolla 5. 

7.12. Espoo Basket Team - KaU Koris (klo 19:00 Espoonlahden urheiluhalli); otteluennakko: 

EBT:n ikiaikainen arkkivihollinen KaU Koris saapuu sunnuntaina Espoonlahteen. Joukkue on tehnyt tälle kaudelle nuorennusleikkauksen ja rosteri koostuu 1993 - 98 välillä syntyneistä seuran omista kasvateista vahvistettuna kahdella kokeneella täsmäaseella, Kimmo Tolvasella ja HL Colemanilla.

Vaikkei näillä kahdella veteraanilla jalka liikukaan enää ihan nuoruusvuosien malliin, taito- ja tahtotaso riittävät edelleen todella pitkälle, mistä osoituksena mm. Colemanin piikkipaikka B-divarin levypallotilastoissa.

Nuorisokaartin kruununjalokivenä touhuaa pelinrakentajan tontilla Aatu Kivimäki, jolla on kokemusta myös nuorten maajoukkuepeleistä. Kivimäki on luonnollisesti myös Karkkilan syöttöykkönen tällä hetkellä.

Karkkilan uudistukset alkavat pikkuhiljaa näkyä kentällä ja kuntopuntarin käyrä on nousussa. Sarjassa keikutaan keskivaiheilla samoissa sarjapisteissä Vaasan ja Ura Basketin kanssa neljällä voitolla, mielenkiintoinen ja energinen koitos varmasti edessä klo 19:00 alkaen.

Nähdään Hallilla!

30.11. Vaasan Salama - Espoo Basket Team (klo 17:00 Variskan koulu); otteluennakko: 

Ensimmäisen sarjakierroksen kohtaamisessa Espoonlahdessa Vaasan Salama oli alun muutamaa minuuttia lukuunottamatta ottelussa täysi vastaantulija. Pelissä ei ollut oikein suunnitelmaa, valmentaja oli jäänyt vissiin kotiin, tjsp. ja ihan jokaista vieraista ei homma tuntunut nappaavan.

Se oli silloin se ja nyt eletään tätä päivää. Vaasa on saanut pelinsä sittemmin kulkemaan ja on kotona vaarallinen vastustaja. EBT:llä on viisi voittoa kahdeksasta pelistä Vaasan neljää vastaan, odotan tasaista koitosta, johon Vaasa lähtee kotiedun turvin jopa hienoisena ennakkosuosikkina, sen verran tiukoille HBA Märskykin joutui viime pelissä Salaman kanssa.

EBT:n aseet ottelussa ovat yksinkertaiset. Hyökkäyspäässä pallo liikkeelle syöttämällä, pelaajien on alettava tekemään duunia terävämmin, hidastetun filmin ja edestakaisin sahailun aika on ohi. Vastustajilta on taatusti saatu riittävästi referenssiä miten juostaan kenttää, pallo syöttämällä eteenpäin ja kaasu pohjaan.

Puolustuksessa sydän mukaan ja otetaan jokainen otettavissa oleva pallo omalle joukkueelle. On aivan sama, onko vastustaja vahvempi vai ei, tämän osa-alueen voittaa jos siihen on riittävästi halua. Ja kun puolustuksessa muistetaan tehdä Devin Chambersin elämä vaikeaksi, alkaa salama olla jo mukavuusalueensa ulkopuolella.

Vaikka Vaasaa pidänkin lievänä ennakkosuosikkina, niin uskon EBT:n taistelevan kynsin ja hampain voitosta, enkä usko pettyväni. Pallo on teillä Kaverit, me täällä Espoossa luotetaan onnistuneeseen ja tuloksekkaaseen maakuntamatkaan :-)!

23.11. Espoo Basket Team - PeU-Basket (klo 16:00 Espoonlahden urheiluhalli); otteluennakko:

When Harrison meets Suotamo (Kasari- Block Buster elokuvaa "When Harry Met Sally" mukaillen); part One. Joonas Suotamolla on edessä kauden toinen peli ja vastaan tulee ensimmäistä kertaa paras / pahin mahdollinen haaste, Paul Harrison. Ensimmäisessä pelissä Perniössä Harrison pani EBT:n kovalla panoksellaan six feet under, osoittaen olevansa heti loistava vahvistus joukkueelleen.

Kun kauden 2014 - 2015 ensimmäinen kierros on pelattu, 203 senttinen Harrison keikkuu sarjan tilastokärjessä tehdyissä pisteissä, syötöissä, tehokkuudessa ja +/- tilastossa. Levypallotilastossa on tukeva kakkostila Karkkilan HL Colemanin jälkeen. Joonaksella on siis haasteena sarjan paras pelaaja, mutta uusi tilanne on Harrisonillakin, kun James Dockery on päivitetty nuorempaan, nopeampaan ja pidempään vastukseen.

Kova on haaste EBT:llä joukkueenakin, sillä sarjakakkonen PeU-Basket on aloittanut sarjan terävästi viidellä voitolla ja kahdella häviöllä. Joukkueesta löytyy nopeutta ja heittovoimaa yllin kyllin, 1DB-divarin 20 parhaan +/- tilastoissa on peräti 9 joukkueen pelaajaa.

Joukkue on tehnyt toiseksi eniten pisteitä sarjassa, on sarjan paras levypallojoukkue, tarkin kolmen pisteen heitoissa, syötöissä toiseksi paras, samoin tehokkuudessa. Ainoa asia, jossa joukkue on hännillä, on menetykset (niitä on siis vähiten / ottelu...).

EBT on niin joukkue-, kuin yksilötasollakin kovan haasteen edessä puolustus- ja hyökkäyspäässä. Pitää kuitenkin muistaa, että tilastot ovat lukuja paperilla ja vastaan tulee joukko ihmisiä, jotka ovat voitettavissa. EBT:llä on tähän tarvittavat työkalut pakissa ja jos oikea välinelaukku vaan otetaan mukaan ensi sunnuntaille, saadaan hieno kamppailu aikaiseksi.

Klo 16:00 alkaen nähdään, missä kunnossa EBT:n puolustus- ja hyökkäyspää oikeasti on, mikä toimii ja mitä pitää vielä prepata. Nähdään taas Espoonlahdessa tuolloin (koskee myös tuomareita).