Otteluennakot 26.1. - 8.3.15

8.3. Espoo Basket Team - Raholan Pyrkivä (klo 17:00 Espoonlahden urheiluhalli); otteluennakko: 

Se olisi runkosarjan päätöspeli edessä sunnuntaina Hallilla. Vastaan tulee Mansesta Raholan Pyrkivä. Lopputuloksesta huolimatta EBT sijoittuu runkosarjassa kolmanneksi, eikä Raholallakaan ole ottelussa liiemmin panosta.

Nousijajoukkue sijoittuu sarjassa joko viidenneksi tai kuudenneksi, mikä on kelpo lopputulema. Koska kummallakaan ei ole mitään syytä jännittää, on edessä vapautunutta pelailua puolustuksen jäädessä todennäköisesti välillä vähän takavasemmalle.

EBT:lle ottelu on joka tapauksessa hyvä kenraali pleijareihin, jonka vastustaja on vielä auki. Kaikki sankoin joukoin Hallille nostamaan pipo ylös kiitokseksi Kundeille jo saavutetusta tällä kaudella ja aika on siis klo 17:00!

 1.3. Espoo Basket Team - PuHu Juniorit (klo 17:00 Espoonlahden urheiluhalli); otteluennakko:

EBT:llä on runkosarjassa jäljellä vielä kolme kotipeliä ennen play offeja ja ensimmäisenä vierailulle tulee PuHu Vantaalta.

PuHu on voittanut tällä kaudella vain yhden pelin, häviöitä on 18 ja joukkue putoaa sarjasta. Nuori ja kokematon materiaali ei tällä kertaa riittänyt tälle tasolle, mutta kokemusta on varmasti karttunut pojille. PuHun kokoonpanossa on nimenä lisäksi Kamerunilaissentteri Rudolf Mua, mutten usko häntä nähtävän tulevassa kohtaamisessa.

Vaikkei ennakkoon olekaan odotettavissa suurta jännitysnäytelmää tai haasteita, niin ei peliin kannata takki auki lähteä. Voitto on aina voitto ja sillä siisti. Toisekseen koitos kannattaa käyttää hyväksi ja hioa niin hyökkäys- kuin puolustuskuvioitakin paremmalle tolalle.

Kokokentän puolustuksia voi treenata, katsojat eivät koskaan pane pahakseen kunnon koritalkoita, onhan näitä. Ja jos nyt ei muuta järkevää keksitä, niin viihdytetään meitä katsojia koko rahan (tai siis ilmaislipun, tai jotain sinne pain) edestä kunnon asenteella, eikö niin? Jotain väsynyttä sunnuntaisäätöä ei vaan huvita katsella, kansa vaatii leipää ja sirkushuveja. Vai miten se nyt oli?

Oli miten oli, niin jos sunnuntain jaot ovat epätasaiset, niin sitten ne ovat epätasaiset. Homma haltuun ja turha sääli pois. Ja koska tama on kuitenkin urheilua ja koripalloa, niin aina on yllätysmomentti olemassa, joten ei niitä voittopisteitä vielä ole tässä jaettu.

Sunnuntai 1.3. tip off klo 17:00, be there! 

15.2. Espoo Basket Team - Ura Basket (klo 17:00 Espoonlahden urheiluhalli); otteluennakko: 

"Wanted: The 6th Man". Tai jos nyt ollaan ihan tarkkoja, niin sitä kuudetta pelaajaa sukupuoleen katsomatta kaivataan ja kipeästi ensi sunnuntaille. Jos sutii tyhjää, niin se pelaaja olet juuri Sinä. Katsomo täyteen ja mölyä ilmaan!

EBT:llä on nimittäin edessä kauden tähän asti tärkein peli, kun tällä kaudella toistaiseksi voittamaton vastustaja Kaarinan Ura asettuu vastaan Espoonlahdessa. Ottelussa on panoksena runkosarjan kolmas sija ja pudotuspelipaikan varmistelu. 

Sarjassa EBT on tällä hetkellä tuolla tavoitellulla kolmannella sijalla 10 voitolla ja kuudella tappiolla, yhden pelin enemmän pelannut Ura Basket on kahden pisteen päässä nelosena saldolla 9/8.

Mikä tuosta kolmannesta sijasta sitten tekee niin merkityksellisen, kun neljä parasta pääsee kuitenkin pleijareihin? Ensimmäisellä kierroksella kolmonen saa vastaansa PeU-Basketin ja nelonen HBA Märskyn. Näistä Paul Harrisonin varassa pelaava Perniö on huomattavasti helpompi vastus kuin Märskyn juniorit, mutta tässä tapauksessa termi helpompi ei tarkoita helppoa.

Voitolla Urasta EBT saa jo kahden voiton karkumatkan, mutta kannattaa muistaa mahdollinen tasapistetilanne näiden kahden joukkueen välillä, nimittäin kahdella aikaisemmalla keskinäisellä voitolla Ura Basket on EBT:n edellä.

Nuo kaksi voittoa tulivat kovan taistelun jälkeen lähes identtisin luvuin: esimmäisessä kohtaamisessa luvut olivat 74 - 77 Uralle ja toisessa 77 - 73 EBT:n tappioksi. Käsikirjoituksessa on luvassa kovvaa viäntämistä jälleen kerran.

Tasaisuutta lupaa myös joukkueiden kokonaistilastojen vertailu, joissa EBT on piirun verran niskan päällä lähes joka kategoriassa, kuten sarjataulukossakin. Mutta tilastot on tilastoja, eikä niistä sen enempää. Ottelu ratkaistaan parketilla ja siinä se.

Sunnuntain kohtaamisen jälkeen EBT:llä on jäljellä neljä peliä, joista kolme on kotona. Kaksi kertaa vastaan tulee HBA Märsky, muut joukkueet ovat PuHu ja Raholan Pyrkivä. Pisteitä on siis jaossa, eikä Märskykään ole voittamaton, mutta näistä lisää sitten aikanaan.

Ura Basket pelaa vielä kotona Raholaa ja Vaasan Salamaa vastaan, sekä vieraissa PeU-Basketia vastaan. Jokainen voi veikkailla divarin lopun etenemistä vaikka tältä pohjalta.

Jos veikataan molempien joukkueiden jäljellä olevien pelien voittajia, niin juuri tämä tuleva keskinäinen peli on The Game. Sen voittaja on sarjassa kolmas ja häviäjä lopulta neljäs. Toki muuttujia on vielä sen verran paljon, ettei lyödä tätä vielä sunnuntain loppuvihellyksen jälkeen lukkoon.

Vaappukaahan siis mölyämään korkealta ja kovaa Hallille klo 17:00, eiks jeh? 

8.2. KaU Koris - Espoo Basket Team (klo 17:00 Karkkilan liikuntahalli); otteluennakko:

"It's a matter of life and death"? No joo, leikki leikkinä, eikä ylidramatisoida asioita. Mutta on tuossa fraasissa myös totuuden siemen. B-divarissa mennään kohti kevään huipennusta ja pleijareita ja poteroita kaivetaan kiivaasti eri puolilla.

HBA Märsky ja PeU-Basket ovat saletisti kaksi joukkuetta neljästä, jotka pääsevät pudotuspeleihin. Sijoista kolme ja neljä käydään asemasotaa kolmikon Ura Basket, EBT ja KaU Koris kesken, Raholan nousuun ja sotkemaan kolmen kimppaa en usko.

Tätä ajatellen tuleva kamppailu on vähintään ns. neljän pisteen vääntö ja Karkkila tekee enemmän kuin kaikkensa saadakseen EBT:n kahden voiton etumatkaa kurottua kiinni. Molemmat ovat voittaneet toisensa tällä kaudella kertaalleen vieraissa, mutta ne pelit ovat menneisyyttä ja niitä on turha pohtia.

Toki ekstralatausta voidaan viritellä viime kamppailusta, jonka Karkkila käänsi niukasti edukseen Espoonlahdessa joulukuussa, mutta eiköhän sitä löydy muutenkin riittämiin.

Karkkila lähti kauteen voimakkaasti nuorennetulla joukkueella, jota kaksi hyvää veteraania vahvistavat. Oppirahat on maksettu ja peli on alkanut rullaamaan yhä paremmin. Toki ailahteluita tulee vielä ja jos Kimmo Tolvanen tai HL Coleman puuttuu sunnuntaina, on joukkue aika haavoittuva. Mutta toisaalta ainakin männeinä vuosina Karkkilalla oli kuudes pelaaja erinomaisessa kotiyleisössään, enkä usko tämän seikan mihinkään muuttuneen.

EBT muuttui myös edellisestä kaudesta voimakkaasti ja peli-ilme alkaa löytymään. Justice Graham alkaa saada peli peliltä lisää apuja muiltakin ja nyt odotan etenkin Heiskaselta, Suotamolta ja Pehkoselta semmoista rumbaa, että oksat pois. Toki muiltakin rosterin Jampoilta vaaditaan koko ajan enemmän ja enemmän; mutta asia kerrallaan, pelaaja kerrallaan. Haaste on heitetty Hessulle, Joonakselle ja Jullelle ;-)!

Tässä on lopuksi vielä syytä muistaa, että vaikka Karkkila onkin pelannut yhden pelin enemmän, niin EBT:llä on kaksi peliä HBA Märskyä vastaan jäljellä ja näistä ei ole menestystä odotettavissa aikaisempien kohtaamisten perusteella. Näin ollen hoidetaan homma kotiin silloin kun pitääkin, ja tuodaan ne sarjapisteet sunnuntaina Espooseen, eikö niin?

1.2. Espoo Basket Team - Vaasan Salama (klo 17:00 Espoonlahden urheiluhalli); otteluennakko:

Todella pitkän odottelun jälkeen saadaan kevätkausi Espoonlahdessa viimeinkin korkattua tulevana sunnuntaina Vaasan Salamaa vastaan.

EBT on aloittanut kevään kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla, oman pelin palaset loksahtelevat pikkuhiljaa paikoilleen pelaajien tuntiessa toisensa koko ajan paremmin. Varsinainen kehitys ja iskukyky selviää pian.

Sarjataulukkoa tuijottamalla Vaasa ei ole välttämättä paras mittari mihinkään syväanalyysiin, mutta kannattaa huomioida joukkueen edellinen peli. Vaasa nimittäin haastoi sarjaa suvereenisti johtavan HBA Märskyn todelliseen vääntöön häviten vain pisteellä. Lisäksi Vaasa pysyi hyvin Ura Basketin ja KaU Koriksen kyydissä häviten vain muutamalla korilla; nämä molemmat joukkueet kyykyttivät EBT:tä syyskauden viimeisissä peleissä.

Ei siis nuolaista ennen kuin tipahtaa, vaan tullaan Hallille kielineen kaikkineen rapsuttelemaan kuka mitäkin osaa itsestään, minä teen sitten ottelurapsan havainnoista kun suurimmat pölyt pelistä ovat laskeutuneet jonakin päivänä tulevaisuudessa. Näemme siellä ihtessään klo 17:00 mennessä ja päivä on siis ensi sunnuntai 1.2.2015.