Pudotusennakot 2015

PUDOTÚSPELIT 2015; VÄLIERÄT

Miesten 1-divisioona B:n neljä parasta joukkuetta pelaavat paras viidestä meiningillä: sarjaykkönen HBA Märsky vastaan Ura Basket ja sarjakakkosta PeU-Basketia haastaa Espoo Basket Team.

Runkosarjan voittaja Märsky ja PeU-Basket ovat pareissaan ennakosuosikkeja ja aloittivatkin välierät selvillä kotivoitoilla, mutta etenkään PeU-Basketin ja EBT:n välisessä väännössä mitään ei ole ratkaistu. Monesti peleissä ratkaisevat pienet marginaalit ja se, mikä toimi eilen, on huomenna usein jo historiaa.

PeU-Basket on joukkueena hyvin liikkuva ja melko kokenut ryhmä valtaosaltaan Salon Vilppaan koripallokoulun kasvatteja lisänään sarjan paras vahvistus Paul Harrison. Harrison aiheuttaa monipuolisuutensa ja pituutensa takia jatkuvaa päänvaivaa kentällä ollessaan, muttei ole lähellekään pysäyttämätön.

Voittaakseen EBT:n pitää olla puolustuspäässä riittävän agressiivinen, helppoja heittoja ei anneta toisista yrityksistä puhumattakaan, irtopallot korjataan talteen, liikkeen ajoituksen pitää olla nopeampaa ja sitä paljon mainostettua puhetta kentällä ei saa unohtaa: "all for one, one for all" -meiningillä tämä department toimii juuri niin hyvin, kuin oma tahto sitä komentaa.

Hyökkäyksessäkään ei vaadita mitään viisasten kiveä. Mies ja pallo liikkuu riittävästi ja korin suuntaan. Kun annetaan se 1-2 syöttöä lisää saadaan parempia prosenttipaikkoja ja osumatarkkuus paranee (toisaalta tässä tapauksessa päästään paremmin myös niihin toisiin heittoihin vastustajan joutuessa reagoimaan enemmän liikkeeseen). Hyvä ohjesääntö niille neljälle pallottomalle hyökkääjälle saadaan Dennis Rodmanilta: "Jokainen heitto on ohiheitto" ja tämä mielessä pitämällä niitä levypalloja saadaan otettua oikealla asenteella tarvittava määrä pelin voittoon.

Eikä esimerkkiä tarvitse edes hakea mistään rapakon taka, vaan viime keskiviikolta. PeU-Basketin hyökkäyslevypallot 23 vs. EBT:n puolustuslevypallot 19.

Mainittujen puolustus- ja hyökkäyspään asioiden lisäksi kannattaa hieman miettiä myös, mistä tässä nyt oikein pelataan. Paikasta loppuotteluun ja sinne tarvitaan kolme voittoa. Kun niitä pieniä yksityskohtia haeataan, kannattaa huomioida ne kulloisetkin kuumat pelaajat: mennäänkö Nuori Suomi meiningillä ja "kaikki pelaa", vai tiivistetäänkö rosteria ja parannetaan fokusta kentällä. Se yksikin sekunnin nukkuminen voi olla ratkaisevaa ja ajatusten harhailua pitää eliminoida.

Huomenna lauantaina EBT:llä on näytön paikka. Joukkueen materiaali riittää voittoon: Justice Graham ja Joonas Suotamo pystyvät yhdessä laittamaan Harrisonille riittävän kovan haasteen. Antti Heiskanen ja Julius Pehkonen osaavat heittää kaukaa ja ajaa tehokkaasti korille.

Mutta EBT ei ole pelkästään näiden neljän Herrasmiehen kvartetti. Jokainen joukkueen jäsen on arvokas osa sitä ja jos tuo aikaisemmin Dumas Davy de la Pailleterien (paremmin tunnettu nimellä Alexandre Dumas Sr.) Kolmesta Muskettisoturista lainattu slogan saadaan esiin, sekä toimimaan tip offista viimeiseen vihellykseen, ollaan vahvasti hakemassa avausvoittoa tämän kevään pudotuspeleissä.

PeU-Basket pähkinäkuoressa:

 http://www.basket.fi/sarjat/joukkueet/joukkue/?team_id=268773&season_id=89529&league_id=29461#stf.

Lähtöasetelmat peliin ovat kutkuttavat. Kevät tekee tuloaan kovaa vauhtia ja edessä on play off -peli lauantain Prime Time aikaan kotona Espoonlahden Hallilla klo 17:00 alkaen. Kentän katsomot on avattu ja väkeä on odotettavissa paikalle runsaasti.

Löytyykö se äänekäs ja arvokas kuudes pelaaja sieltä? Meitä espoolaisia pidetään urheilutapahtumissa hiljaisempina, kuin pääosan esittäjää omissa hautajaisissaan. Onko toisaankin näin? Minä en tuohon usko, etkä Sinäkään!

Tietääkseni ottelussa ei lauleta kansallishymniä, mutta HopiHopi siitä huolimatta paikalle ajoissa. Runsas fanilauma jo alkulämmittelyn aikana luo sitä tarvittavaa boostia, jolla Perniö huomenna kaadetaan!

Be there!